Innisfree No Sebum Blur Primer
Ár: | $12 | Kategória: | Sminkek arcra | |||
Kiszerelés: | 25 ml | Bőrtípus: | Zsíros | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Tág pórusok |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: v.szilvia789, Módosítva: 2015. május 30.
Ár: | $12 | |
Kiszerelés: | 25 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek arcra | |
Bőrtípus: | Zsíros | |
Bőrprobléma: | Tág pórusok |
- Elfedi a pórusokat és az apróbb ráncokat. Kontrollálja a zsírosodást.
- Természetes menta és ásványi kivonatokkal.
- Jeju szigeteki zöld datolyaszilva kivonatttal.
Cyclopentasiloxane
1,2-Hexanediol
ta
Parfum/Fragrance
i
Tényleg jól mattít, engem azért nem egész nap, de mindenképp hosszabb ideig marad matt a bőröm, mint mikor nem használom. Mikor épp jó passzban van a bőröm, akkor nem is sminkelek, csak azt használom és egy enyhén színezett fényvédőt. 3300 ft-ért vettem és van olyan hatásos mint pl a Clinique 15 000+ ft-ba kerülő hasonló termékei.

A sminkem szépen a helyén marad tőle, jobban is néz ki. Valamiért ha púdert is rakok még az alapozóm fölé, akkor csúnya lesz az eredmény. Ezt korábban nem tapasztaltam, ezért úgy tűnik, ez a primer és a púderem ütik egymást, ami elég furcsa, de hát akkor nem púderezek fölé. :D Először megijedtem, hogy milyen kis tubus, azt hittem, kb. egy hét alatt elfogy, de szerencsére sokkal tartósabb. Ha az ember nem sminkel minden nap, csak amikor tényleg csini akar lenni, akkor több hónapig is elég.

Jól funkcionál, mégsem nagyon szeretem használni. Ugyanis nekem egy rémálom kinyomni a tubusból, és kicsit az eloszlatása is az. Viszont nem túl drága, és nagyon szépen teszi a dolgát, nem okoz mitesszereket, megbízhatóan mattít egész nap, jól lehet rá sminkelni. Önmagában blur termékként szerintem nem tesz csodát, de rajtam egyik másik blur primer sem, tehát ezt nem rovom fel neki külön. Az illata egyébként kellemes és enyhe, még pont kompromisszumos nekem, de jobban szeretem az illatmentes termékeket.Összességében nekem 4-es, ha valakit nem zavar a nagyon sűrű.nehezen kinyomható és kicsit nehezen eloszlatható állaga, annak szerintem megér 5 csillagot, mert a hatása nagyon jó.

2018.03.18
Hát előttem már le írták a jó véleményeket!
Rosszat én sem tudok írni.
Jól mattit, selymes lesz tőle a bőr így könnyű is rá alapozni, a színe is szuper barnás/karamell színű, nem fehér.
Heti többször használom és hálistennek nem okozott pattanásokat
UPDATE :
Amikor már kevés van benne akkor tényleg nehéz kinyomni (ezért szoktam használni amit párszáz Ft-ért lehet venni ebay/wishről azt a fogkrém adagolót/kinyomót) így sokkal könnyebb kinyerni ami még benne van.
Amúgy nekem úgy vált be h várok míg az arcomra kent termékek, fényvédő stb beszívódik, majd jön ez a primer, hagyok ennek is pár percet. Tök szépen lemattitja az arcom. Aztán következik az alapozó, nedves blenderrel...

2018.03.18
Hát előttem már le írták a jó véleményeket!
Rosszat én sem tudok írni.
Heti többször használom és hálistennek nem okozott pattanásokat
UPDATE :

Hmm, hát én ünneprontó leszek. Pár napja használom, de még csúnyábban mutat rajta az alapozó, mint mikor semmi nincs alatta. Csúnyán kopik róla nap közben, és azt is észrevettem, hogy ha reggel közvetlen a felkenése után elkezdem az alapozót is felvinni, összeállnak, és csak "tologatom" a foltokat az arcomon. Nem tudom értitek-e mire gondolok. Egyébként brutálisan puha utána az arcom, és patikat sem okozott. Lehet valamit rosszul csinálok, vagy ez nem az én zsíros bőrömre való.

Tényleg nem lehet róla rosszat írni. Igaz, hogy nem használom, csak alkalmakkor, de arra tökéletesen megfelel. A megfelelő mennyiséggel, valóban remekül minimalizálhatóak a pórusok, ami eddig nekem egyetlen primerrel sem sikerült. Komolyan, már Smashbox-ban gondolkodtam, de szerencsére adtam esélyt ennek a kincsnek :)
Ad egy alap mattságot, ennek ellenére persze az alapozó szépen terül rajta, hiszen a célja is ez volna :) Valóban jóval sűrűbb, testesebb és telt színe van az eddig használt primereimhez képest. Zsíros bőrűeknek tényleg hasznos egy ilyen otthon. Kíváncsi lennék a mindennapokban hogyan reagálna rá a bőröm, illetve mennyi ideig lenne elég ez a mennyiség. De így maximális 5 csillag!!

Végre egy nekem való primer! Már elegem volt nagyon a sok híg, színtelennek mondott, de közben a pórusokba fehéren beleülő, haszontalan vacakból, amik alig használtak. Megbukott nálam a legtöbb agyonhype-olt cucc, Hourglass, Holika, etc, még a Dior sem hozta a kívánt eredményt.
Ez viszont végre nekem való. Ajánlom azoknak, akiknek zsíros és kráteres a bőre, tehát az igazán tág pórusúaknak, délre tocsogósoknak és aknés hegekkel küzdőknek.
Állaga tökéletes, nem túl sűrű, könnyen eldolgozható. Színe van, ami idomul, s teljesen hozza a blur-hatást, tényleg Photoshopra emlékeztet. Nem ül bele fehéren a pórusokba! Matt, nem fénylik egy dekát sem, tökély. Nagyon csúszós, tele van szilikonnal, ennek mondjuk most sem örülök, de a látvány kárpótol.
Valami elképesztően jó!

Valami elképesztően jó!

Hasonló tapasztalataim vannak, mint az előttem szólóknak az állaggal kapcsolatban. Kifejezetten kemény, sűrű krém, ami számomra arc primernek nagyon fura. Én a lágyabb, könnyedebb textúrákat preferálom, viszont ebből a tulajdonságából jött az ötlet,hogy kipróbálom ajakprimerként. Eddigi tapasztalataim szerint nagyon jól működik több rúzzsal is. Gyönyörűen eltünteti az ajakbarázdákat, szépen siklik, viszont tapad is rajta a rúzs.A tartósságot és a hidratálást is növeli. Eddig ha más ajakbázist vagy alapozót, egyéb rúzsfixálási technikákat próbáltam mindig száraz darabokban vált le, kopott a rúzs, amit napközben igazítani igazi tortúra, hiszen oda lett a selymes alap, ami feltétele a szép rúzsos megjelenésnek. Ennél a terméknél, ajkakon használva primerként nem tapasztaltam ezt a kellemetlen és kényelmetlen utóhatást. Nekem erre a funkcióra nagyon bevált.

Szeretem a szilikon bázisú primereket, gyönyörűen feltölti a tágabb pórusaimat, baba popsi simaságú, és pihe-puha bőrt varázsol. Eddig a pupa primerét használtam, ami könnyebben kenhető. Meg kellett szoknom, hogy ebből egyszerre kisebb mennyiséget oszlassak el a bőrömön, ami elegendő is. Összesen nincs egy fél borsónyi, amennyire szükség van belőle. Bőrszínű, így szépen beleolvad és egységesíti a bőrképet, önmagában is hordható. Sajnos, még nem találtam meg azt az alapozót, amelyikkel összeillenek, a vizesebb bázisúak emellett a primer mellett beleülnek a pórusaimba, és pár óra alatt eltünnek...Még keresem a párját. Illata enyhén mentholos, felvitelkor hűs érzést nyújt menta tartalma miatt, de a bőrömet szerencsére nem irritálja. Mivel kevés is elég nekem belőle, hosszúideig kitart majd, pedig csak 25ml. Formulája meglepően kemény, sokszor nehéz kinyomni a tubusból, ami már egészen megviselt.
A megfelelő alapazóval még szebb bőrt varázsolhat, újravevős.

A megfelelő alapazóval még szebb bőrt varázsolhat, újravevős.

Nagyon megszerettem. Egésznap képes kordában tartani a könnyen kifényesedő bőröm és a pórusokat is elfedi. Különleges púderes és kicsit nehezen eloszlatható tömény állaga van, de felvitel után abszolút nincs nehéz érzete. A bőröm pillanatok alatt felszívja. Nem minden alapozóval jönnek ki jól. Végre egy primer, ami ér is valamit és nem csak egy plusz lépés a reggeli rutinomban.

Antioxidánsok: Citrus Unshiu (Satsuma Mandarin) Peel ExtractHidratálók: Propanediol
Emolliensek: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Cyclohexasiloxane
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cyclohexasiloxane, Polymethylsilsesquioxane, Triethoxycaprylylsilane
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Színezékek: CI 77492, CI 77491, CI 77499
Tartósítószerek: 1,2-Hexanediol
Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Sűrűség szabályozó, könnyen kenhető, selymes érzetet maga után hagyó szilikon féle.
Bőrjavító (skin conditioning) és bőrpuhító (emollient) anyag. A többi szilikonhoz hasonlóan könnyen kenhető és selymes érzetet hagy maga után. Nem szívódik fel a bőrbe, hanem a bőr felszínén védőréteget képez.
A CosIng besorolás szerint átlátszatlanná tevő segédanyag, a TruthInAging szerint pedig felületi hártya képző anyag, mely a többi szilikonhoz hasonlóan selymes, sima érzetet hagy maga után a bőrön.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Dimethiconból és PEG összetevőkből előállított copolimer. Átlátszatlanná tevő (opacifying) és a bőrön felületi hártyát képző anyag (film forming agent).
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
Szintetikus polimer, melyet filmképző tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Paula Begoun szerint biztonságos összetevő, gyakran használják orvosi műszerek alapanyagául is.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt.
A tea nevű cserjefajta nem erjesztett (zöld tea), szárított levelének a kivonata. Lásd zöld tea kivonat.
A Satsuma mandarin héjából nyert kivonat. β-cryptoxanthint és β-karotint tartalmaz, ezenkívül flavonoidokat és más értékes anyagokat. Az eddigi kutatások alapján hatékonyan gátolja a tirozináz aktivitását (bőr hiperpigmentációjáért felelős enzim), ezáltal halványítja a sötét foltokat és a hiperpigmentációt. Ezenkívül tartalmaz antioxidáns alkotóelemeket is, amelyek hasznosak lehetnek a bőr számára az UV-sugárzás káros hatásaival szembeni védelemben.
Gomba- és baktériumellenes hatású tartósítószer.