Kék-Lukács Hidratáló Krém
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Hidratáló krémek | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: vador, Módosítva: 2012. január 14.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 100 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Hidratáló krémek | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
80%-nál magasabb víztartalommal, külsőleges használatra. Nem illatosított, rendkívül magas víztartalmú, a test teljes felszínén alkalmazható univerzális krém. Ápolja, védi a bőrt, megóvja a kiszáradástól. Gyors beszívódása következtében a bőrt bársonyossá teszi.
Water / Aqua
Triethanolamine
ti I eu
Sodium Borate
Naticid
Nagyon szeretem, könnyű krém, az illata enyhe, nem zavaró. Pillanatok alatt beszívódik és jól hidratálja a bőrt!

Régebben használtam, nagyon elégedett voltam vele. Könnyen, gyorsan beszívódik, nem hagy ragacsos érzést maga után. Jól végzi a dolgát.

Egyszerű és nagyszerű krém, gyakorlatilag bárhová. Jót tesz a kezemmel, az arcbőrrel, dekoltázzsal, nem irritál, gyorsan és maradéktalanul felszívódik. Pontosan azt teszi, amit egy hidratálónak tennie kell, szerény meglátásom szerint sokkal magasabb fokon, mint sok más drága hidratáló. Nem ígér csodát, a hidratálásban azonban szuper hatékony. Ki lehet egészíteni még speciális bőrproblémákat orvosló, de kevésbé jól hidratáló krémekkel, ha valakinél szükséges.
Ár/érték arányban talán a legjobb hidratáló, amivel találkoztam, ezért csatlakozom az előttem szólóhoz: biztos, hogy nálam is mindig lesz belőle.

Gondoltam elég a sok mesterséges, illatos kencékből, így döntöttem a Kék- Lukács nappali hidratáló mellett. Semmi extráról nem tudok beszámolni, de ugyanazt nyújtja, amit a 5-6000 Ft-ős krémek. Megszűnteti a bőröm feszülésėt, gyorsan beszívódik, sminkelni is tudok rá. A kezemre is használom, tetszik, hogy nem marad ragacsos a tenyerem! Újraveszem, mindig lesz itthon belőle!

Nagyon elégedett vagyok ezzel a krémmel! Ár-értékben nagyon kivételes adottságú. Zsíros bőröm van, de nagyon hálás a reggeli hidratálásért. Könnyen beszívódik, nem zsírosít, szépen hidratál.

Hidratálók: Glycerin, LanolinAlkoholok: Cetearyl Alcohol
Emolliensek: Lanolin, Cetearyl Alcohol, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Stearic Acid
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Stearic Acid, Triethanolamine
Tisztítószerek: Triethanolamine
Illatanyagok: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
Gyapjúzsír (gyapjút viselő állatok, mint pl a birka által termelt zsír, olyasmi mint a faggyú az emberi bőrben) . Kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz bőrre. Bár korábban a lanolint megvádolták azzal, hogy allergén anyag, egy 2001-es kutatás ezt alaposan megcáfolta. A kutatásban több mint 24000 tesztelő vett részt, és csupán 1.7% volt azok aránya, akik allergiások vagy érzékenyek voltak a lanolinra. Ez az arány még kisebb volt akkor, amikor az alkalmazott lanolin koncentrációja 50% alatt volt. Tehát a lanolin egy száraz bőrűek számára kiváló emollient és hidratáló anyag, a zsíros bőrre azonban nagy sűrűsége és zsíros állaga miatt nem ajánlott.
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Ricinusolaj. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) anyagként használják. Enyhén ragadós érzetet hagy maga után a bőrön.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Erősen lúgos (ph 10) ph szabályozó.
A bórax (más néven nátrium-borát vagy nátrium-tetraborát) a bórsav nátriummal alkotott sója. Általában puha, színtelen kristályokból álló fehér por formájában fordul elő, vízben jól oldódik. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint a magas (9-11 közötti) pH értékének köszönhetően a kozmetikumokban pH stabilizáló anyagként használatos összetevő. Paula Begoun szerint az összetevő magas pH értékének köszönhetően nagyobb mennyiségben a bőrre irritáló hatással lehet.
Nem hivatalos INCI név. Természetes eredetű tartósítószer, mellyel elsőrosban a Kék-Lukács márka termékeiben találkozhatunk.