Ezt a terméket már nem gyártják!

L' Erbolario

Ár:   8000 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Myropolium   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: memyselfandi, Módosítva: 2019. március 5.

Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   Myropolium
Kategória:   Parfümök

A Dolcelisir egy bűbájosan édes, likőrös illat, finom, és értékes gourmand nedű.

Fejjegy: bergamot, narancs, karamel, rum
Szívjegy: jázmin, olasz szalmagyopár (üvegén is felfedezhető), gyöngyvirág, fahéj, nádcukor és kakaópor
Alapjegy: pacsuli, vanília, benzoin, tonkabab, ámbra és pézsma

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

svivko

2022. október 18.

Dolcelisir-t hiányoló Km-esek; Zara Ebony Wood-ot próbáljátok ki. :)

... Hogy is kezdjem? Igazi lángoló szerelem, amit az illat iránt érzek. A legfinomabb téli parfüm. Meleg, puha, csupán az első percekben fullasztó, és az illat! Fenomenális.
Mikor meghozta a postás (kinek neve Géza, ő az én hétköznapi Mikulásom), épp a barátnőmet sminkeltem randira. Rögtön fújtam a csuklómra, s az övére is, hát nem vagyok irigy... Megállapítottuk, hogy jó vétel volt, és alkottam tovább, mikor észrevettem, hogy feltűnően kivirultunk, s be kell valljam, bár nem bontottunk italt, úgy éreztem becsiccsentettem. Nevetgélés, szüntelen vigyorgás, tudjátok... Drága Nikitől hangzott el a tökéletes megfogalmazás ; ez az illat megrészegít. Szinte éreztem, hogy forró a nyelőcsövem, mInt amikor a vendégségben gyorsan lehörpintessz egy 60 fokos barackpálinkát, csak legyél túl rajta, s a házigazdát se sértsd meg. :)
Olyan élmeny volt, mintha egy jó kedélyű kedves bácsi leült volna közénk, és a puszta jelenlétével átmelengette a hétköznapok rohanó kötelességeiben megszürkült kis lelkünket.
Ne kérdezzétek miért bácsi, de ez az illat... Egy kedves öregember. - fogalmam sincs, másnak lesz-e értelme a mondandómnak. De nekem így kerek. Semmi ítélkezés, tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen elvetemült forma itt.! ;)
Személyisege jókedélyű, kedves, türelmes, vibrál az életigenléstől, a humora kifogástalan,kinézetre L-es méret, s arca kipirosodott a magas vérnyomásától, mert hát olasz létére nem veti meg a jó ételeket, haja őszes, arca simára borotvált, hisz' pedáns úriember... Megvan a kép Signore Dolcelisir-ről?
Én nagyon jóban lettem vele. Ha szimpatikus, ne felejtsd el kipróbálni az illatát, remélem téged is ugyanúgy feltölt, mint engem. :)
Magáról az illatról; a legfinomabb alkoholos ital illata van. Rumos fahéj, rajtam órák után rumos meggy lesz. Biztosan nem absztinens egyéneknek való illat, sőt, akkor a legjobb, ha akkor sem érzed magad kellemetlenül, ha úgy érzed, magadra borítottad a vitrinben féltve őrzött gyönyörű csomagolású, drága, kedvenc több évtizedes likőrt. Bár az illat nem olyan alkoholos, de összetéveszthető messziről egy jóféle aperitiffel.

Első találkozás

Eszméletlen finom, édes félkönnyű (ha lehet ilyet írni) parfüm. Imádtam, Myropoliumban orrmustráltam a rengeteg különleges parfümöt, és ez volt az egyik, ami nagyon-nagyon bejött. Tudom, mostanság rendkívül népszerű a cukorkás-vaníliás parfümvonal, de ha lehet ilyen mondani akkor az édes illatok közül a Pink Sugartól ez a tökéletes édes (másik) véglet. Gourmand, az biztos. Viszont inkább picik hűvösebb idővel tudnám hordani, melegebb időben a citrusosabb illatokat preferálom, és milyen jó, hogy annak is megtaláltam a tökéletes, Myropoliumos megfelelőjét! L'Erbolario Tea-Cédrus illatú EDP-t.

Update:
Ma eszembe jutott, hogy jön a hideg, és viselhetem Őt! Bár fél éve kényszerpihenőn van, ugyanúgy érzem az illatát az orromban. Jó kedvem lett a gondolattól! Így aki egy meleg, édes illatot keres őszre, őszintén ajánlom ezt a darabot. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 18.

Dolcelisir-t hiányoló Km-esek; Zara Ebony Wood-ot próbáljátok ki. :)

Első találkozás

Update:

TrkBrb

2019. március 20.

Egyik kedvenc parfümöm, ezért mikor megtudtam, hogy már nem gyártják, minden követ megmozgattam, hogy az utolsó darabok egyikéhez hozzájussak. Fahéjas, fűszeres, édes. :) Szerintem különleges. Nem olyan egyen parfüm, mint amikkel mostanában találkozni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. március 20.

googles

Korcsoport:  -
2019. február 1.

Update: beszereztem tavaly telen, krem es illat formaban is. Tovabbra is szeretem. Ha valaki eros, fuszeres, edes illatra vagyik, mindketto hatosugara es tartossaga is kivalo. Alig kell fujni belole es erezni ezerrel. A krem illata is szupereros!

Nekem nagyon bejon telen. Edes, fuszeres, nekem a cukornadat ideze es a fahejat. Finom, elfogadnam :) igy az osz kozeledtevel egyre jobban vagyom a kicsit melegebb, fuszeresebb, edesebb illatokra.
Update: meg vagyok orulve ezert es alig varom, hogy megvehessem!!! Sajnos sok illatom van es parfumstop meg egy ideig.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. február 1.

krémparádé

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2019. január 29.

Valami ütősebbet vártam ettől az illattól, mélységet és édességet, fincsi karamellt fűszerekkel megspékelve. Számomra, rajtam szilvakompót egy kis fahéjjal és kelleténél több rumesszenciával. Nosztalgiának jó, mert hiányzik a nagyi szilvakompótja, de eddig egyszer mertem csak nyilvános helyen viselni. Aránylag kellemesnek éreztem a kinti hideg levegőn, de azért megfordult párszor a fejemben, vajon mások orráig mi jut el, mert párszor felsejlett belőle egy kis szeszkazán feeling. A sok izgalmas jegy ellenére eléggé egyszerűcske.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. január 29.

Chootie

2016. október 2.

Szappan és testápoló formában nagyon szerettem az illatot, de valahogy parfümben nem ugyanaz. :( Füstös-dohos, odaégett cukrozott szilvás buké, némi dohánnyal és savanyú altónusokkal. Ehez nem vagyok elég gourmand...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. október 2.

sandra1629

2016. szeptember 25.

Fanrasztikus és különleges illat. A kedvencem!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. szeptember 25.

Fanrasztikus és különleges illat. A kedvencem!

3tara2

Korcsoport: >54
2016. március 26.

Szeretem! Számomra a Meharées testvére - csak ez édesebb!
Nagyon tartós illatról van szó! Édes,patetikus,költői,szárnyaló!
Annyira érdekes,mert rajtam a nádcukor és karamell mellett leheletnyi mentol is érezhető. Valószínű a bergamott miatt,ezt itt olvastam.
Szóval még mindig van csepp mentolszagom és ez az édessel valami mesés! 😊
Nappalra és estére is viselhető! Nagyon köszönöm Briginek,hogy megvehettem!

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2016. március 26.

Szeretem! Számomra a Meharées testvére - csak ez édesebb!
Nagyon tartós illatról van szó! Édes,patetikus,költői,szárnyaló!
Szóval még mindig van csepp mentolszagom és ez az édessel valami mesés! 😊
Nappalra és estére is viselhető! Nagyon köszönöm Briginek,hogy megvehettem!

a12smuk

2016. március 19.

Az én bőrömön ez valami borzasztó káosszá alakult,mint, amikor a négyéves:
- "sütit csinálok!' felkiáltással a konyhában található alapanyagokat- fahéj,rum,alma,cukor ,kakaó,narancshéj,vanília,meg a jóég tudja még mi...-elégedett mosollyal az arcán összekutyulja......lehet,abból jobb sül ki,mint ez:-)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. március 19.

Az én bőrömön ez valami borzasztó káosszá alakult,mint, amikor a négyéves:

Piri11

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2016. január 30.

Nagy bajban vagyok ezzel a parfümmel, mert az egyik pillanatban gyönyörűnek érzem, utána pedig csak fahéjas almás sütinek. Amikor legelőször fújtam magamra itthon, akkor a párom megkérdezte, hogy "Sütöttél valamit? Olyan almás süti illat van." Sajnálom, de én nem akarok almás süti illatú lenni. Amikor egyébként nem süti, akkor finom melengető kicsit kakaós illatú. Úgy sajnálom ... Feltettem eladásra. Tartóssága rajtam kb. 5 óra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2016. január 30.

laracroft

2016. január 3.

Rajtam egy az egyben fahéjas alma illata volt, semmi rafinéria, csak ez a tipikus karácsonyi fahéjas-almás mécses illat. Közepes hatósugárral és tartóssággal. Sajnos a párom rosszul volt tőle, ezért túl kellett adnom rajta.... :(

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 3.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Az E-vitamin egyik formája, mely a tiszta E-vitamin és az ecetsav észtere. A tocopheryl acetate hasonló tulajdonságokat mutat a tiszta E-vitaminhoz, azonban egy kicsit kevésbé jó a felszívódása a bőrbe és a fotoprotektív hatása is kevésbé bizonyított. Viszont hosszabb a szavatossági ideje a boltok polcain (shelf life), ami miatt ez a leggyakrabban használt formája az E-vitaminnak.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Egyszerűbb néven oxybenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-360 nm hullámhosszú) ellen véd. Magas stabilitású összetevő, amely véd más összetevőket is az UV-sugárzás okozta károktól. A oxybenzone viszonylag gyenge fényvédő, önmagában nem véd eléggé, így leginkább csak a többi összetevőt védő segédanyagként használt. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Az összetevővel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy elősegíti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. További információ a smartskincare-en.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Színtelen vagy halványsárga olaj. Egyes illóolajokban található meg, mint például a szegfűszegolaj, szerecsendióolaj, fahéjolaj és babérolaj. Bőrirritáló, gyulladást okozó hatása van ismételt használat esetén. Egy 2006-s kutatás szerint pedig az eugenol sejthalált okoz. A kozmetikumokban illatanyagként használt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.