L'Occitane

Ár:   6750 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   L'Occitane márkaboltok   Bőrprobléma:   Bőröregedés

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Esztella, Módosítva: 2013. január 7.

Kiszerelés:   150 ml
Lelőhely:   L'Occitane márkaboltok
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Normál
Bőrprobléma:   Bőröregedés

A Brightening Cleansing Foam egy kíméletes arctisztító, Immortelle virágvízben és citrusgyümölcs héjban gazdag a még tökéletesebb összehatásért. A bőr tökéletesen tiszta, lágy és ragyogó lesz. Egyenletes és ragyogó hatás. Minden bőrtípusra.

Borostyan

kna

2019. július 10.

Imádom! Kíméletes, mégis hatékonyan távolítja el a szennyeződéseket. Pihe-puha marad utána az arcbőröm. Abszolút 5*!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. július 10.

sunnyrann

2018. április 18.

Illata kellemes, design szuper. Egy hibája van, hogy nagyon szárítja a bőrt. Egyből a használat után feszül a bőröm. De kb. 9 hónapig kitart ez a termék. Szerintem zsírosabb bőrű embereknek jó. Nekem nem vált be annyira.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. április 18.

Lipiv04

2017. december 13.

Teli találat! Nagyon jól tisztít, jó a hab állaga, könnyű eloszlatni, az illata egyszerűen fantasztikus. A bőrömet nagyon tisztának éreztem a használata után, pattanások sem jöttek a rendszeres használatakor, csak ajánlani tudom!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. december 13.

Chrissy

Bőrprobléma: Bőröregedés
2016. augusztus 7.

Legalább 2x újravettem, nagyon szeretem. Puha hab állagú, finom, visszafogott illatú arctisztító. Alaposan tisztít anélkül, hogy a bőrt szárítaná. Nem túl nagy kiszerelés és az ára is magas, de nagyon kevés kell belőle és gazdaságos. Tiszta, selymes, egészséges arcbőrt eredményez.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. augusztus 7.

googles

Korcsoport:  -
2015. szeptember 3.

Egy hete használom kb. Azért vettem meg, mert az arctisztítás a biztos, krémet főleg nyáron nem tűrök meg magamon, mivel fullaszt, izzadok alattuk. Ez a termék (ami egyébként teljesen máshogy néz már ki, fehér tubus és nem pumpás) nem tűnik rossznak egyelőre. Egy hét alatt is mintha kicsit tényleg világosítana, vagy inkább olyan ragyogóbbá tenné a bőrt. Ami viszont negatív, nekem nagyon vörös lett tőle az arcom és a dekoltázsom, amikor nem mostam le pár másodpercen belül, hanem mondjuk fél percet magamon hagytam.

Update: csak egyszer lett piros a bőröm tőle, szóval azóta nincs ilyen gond. 4 csillag marad, amíg a világosító hatásáról egyértelműen meg nem bizonyosodom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2015. szeptember 3.

Aisha

2013. augusztus 4.

Nagyon szepen es kimeletesen tisztit, jo illata van, mint szinte minden L'Occitane termeknek. Meg szaraz borre is kimeletes. Nagyon tetszik a pumpas kiszereles, utazaskor nagyon praktikus. Sajnos tul draga ahhoz, hogy rendszeresen hasznaljam.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. augusztus 4.

brunette

Korcsoport:  -
2013. április 26.

Magamtól valószínűleg sosem vettem volna meg az ára miatt, de szerencsére megkaptam ajándékba, így már tudom, miről maradtam volna le, ha nem így alakul. A pumpás kiszerelésnek köszönhetően az átlátszó folyadék a kézbe kerülve finom, lágy strukturájú habot alkot, ami a bőrre kerülve is tartja az állagát. Könnyen terül, finom az illata, könnyen lemosható. A bőrt gyönyörűen letisztítja, friss és üde lesz, illetve matt, száraz felületet hagy maga után (miután lemosom és megtörlöm az arcomat). Különösen jól esik ez a melegebb, izzadósabb napokon. Az illata jól illeszkedik a többi Immortelle termékhez.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2013. április 26.

Antioxidánsok: Citrus Unshiu (Satsuma Mandarin) Peel Extract
Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Felület aktív anyag, tisztítószer, habosító. A tisztító szerek között gyengédnek számít, mely nagy koncentrációban is csak kicsi irritációt okoz. Leggyakrabban samponokban, habfürdőkben, tusfürdőkben találkozhatunk  vele. (Forrás: truthinaging)

Glycerin h 0 0

Egy tenzid, vagyis tisztító összetevő. Természetes vegyületek természetes kötéssel való összekapcsolásával nyerik.  Tisztító és habképző tulajdonságú. BDIH által jóváhagyott, natúrkozmetikumokban használható összetevő.

Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.

Kókuszolajból és glicerinből származó, a leggyakrabban tisztítókban használt, gyengéd PEG féle. Gyakori eleme a micellás tisztítóknak, mivel egyrészt könnyen oldódik vizes felületaktív anyagokban, másrészt pedig oldja az olajokat és az olajban oldódó összetevőket. Kellemes bőrérzetet hagy maga után.

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

A Satsuma mandarin héjából nyert kivonat. β-cryptoxanthint és β-karotint tartalmaz, ezenkívül flavonoidokat és más értékes anyagokat. Az eddigi kutatások alapján hatékonyan gátolja a tirozináz aktivitását (bőr hiperpigmentációjáért felelős enzim), ezáltal halványítja a sötét foltokat és a hiperpigmentációt. Ezenkívül tartalmaz antioxidáns alkotóelemeket is, amelyek hasznosak lehetnek a bőr számára az UV-sugárzás káros hatásaival szembeni védelemben.

A petrezselyem kivonata, aminek a Wikipédia szerint magas a C vitamin tartalma. A naturaldatabase szerint a petrezselyem fototoxikus reakciót okozhat, abban az esetben, ha a bőr napfénynek van kitéve.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint összehúzó, frissítő, pezsdítő, bőrkondícionáló hatású hatású összetevő. Gyakran használják illatanyagként is. Az EWG szerint irritáló hatása lehet a bőrre, főleg ha az INCI lista első felében szerepel. Az összetevővel elsősorban parfümökben találkozhatunk.

A málna gyümölcsének a kivonata. A CosIng szerint fokozza a bőr ellenállóképességét. Ezzel összecseng Paula Begoun véleménye is, miszerint antioxidáns és antibakteriális tulajdonsága van, tehát pattanásos bőrre igen jó hatással lehet. Ugyanakkor arra érzékenyekben irritációt okozhatnak a benne található csersavak.

Kókuszolajból származó tisztítószer, melyet Paula Begoun szerint a kemény víz lágyítására használnak.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Glicerinből és laurilsavból származó összetevő, melyet emollient anyagként és emulgeálószerként használnak a kozmetikumokban.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőr- és hajkondícionáló. Paula Begoun szerint többfunkciós összetevő, és ő megemlíti többek között az emulgeáló, tisztító tulajdonságát is. Bár szintetikus összetevő, nem irritáló, és nincs ismert egészségügyi kockázata.

Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.