L'Occitane Immortelle Essential Water
Ár: | 5650 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | L'Occitane márkaboltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: grund, Módosítva: 2014. január 7.
Kiszerelés: | 200 ml | |
Lelőhely: | L'Occitane márkaboltok | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Az Immortelle Essential Water egy alkoholmentes tonizáló Immortelle virágvízzel és antioxidáns zöld tea kivonattal gazdagítva.
A tonik frissíti, puhítja és feszesíti a bőrt. Használata után az arc tökéletesen tiszta, és készen áll a napi bőrápolási rituálé folytatására.
Water / Aqua
Linalool
Citral
Limonene
i
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Szívesen nyúltam ezért a tonikért, elsősorban reggelente használtam. Az illat az Immortelle termékcsaládnál szokott gyógynövényes, kissé kesernyés, nekem tetszik. A tonik alkoholmentes, a bőröm jól tolerálta, friss, tiszta érzetet hagyott maga után.

Sok reményt fűztem hozzá, de az a gyomorforgató szag elviselhetetlen, használhatatlanná teszi a tonikot.

30ml-es kiszerelesben van meg nekem, ezert pont jo utazashoz, olyankor szoktam csak hasznalni. Nem tudok rola rosszat mondani, nem csinal semmi extrat az arcommal, altalaban este hasznalom az arcapolasi rutinomva beepitve. Frissit es feszesit, leginkabb ezek a jo tulajdonsagai.

Csodálatos, virágos-gyógynövényes illatú tonik, nagyon alaposan tisztít, szépen frissíti és puhítja a bőrt. Nem hittem volna, hogy létezik arctonik, amiért rajongani tudnék, de ezt imádom.

Kaptam belőle mintát, aztán mivel tetszett, egy kedves ismerősöm megvette nekem a normál kiszerelést.
Főleg reggel, ébredés után látom, hogy mennyire felébreszt (engem és az arcbőrömet is). Kevés is elég belőle, lassan fogy, ez nagy előny (főleg ilyen ár mellett). Az illatát nagyon szeretem, elég intenzív, de akinek nem jön be, az se aggódjon, mert hamar elillan, pláne ha még rákrémezel.
Ami nem tetszik, az az összetevők listája. De ennek ellenére 5 csillag, mert a kombinált bőröm eddig nem tűrt semmilyen tonikot (teljesen mindegy volt, hogy alkoholmentes-e), ezt viszont mondhatni tárt karokkal fogadta. Úgyhogy szerintem újravevős. :)

Létjogosultsága az általam használt Avene-Caudalie-Serozinc arcpermet trió mellett megkérdőjelezhető, de örömmel elhasználom, ha már ajándékba kaptam. Arcmosás után fújom a bőrömre, frissít, tonizál. Az INCI alapján mégis feleslegesnek érzem, hogy valaha is megvásároljam magamnak, sokkal szívesebben maradok a jól bevált és egyszerű, de nagyszerű összetevőjű termálvizes permeteknél.

Pár mintát használtam belőle, és kacérkodom azzal, hogy meg is vegyem. Egy: nagyon kevés kell belőle a vattakorongra, hogy az egész arcot áttöröljem vele. Kettő: frissítít és tisztít, puha, finom lesz a bőr tőle. Tejes tisztaságérzet. Jól lehet krémezni rá, én szérumot, majd hirdatálókrémet teszek fölé. Rengeteg mintát kaptam az Immortelle termékekből és mind szuperül működött a bőrömön, már van is, amit megvettem. Igaz, e fölé eddig csak az Immortelle szérumját és nappali krémjét használtam, összhatás csillagos ötös, évekkel fiatalabb a bőröm tőlük. Normál bőrűeknek és korombelieknek (44 vagyok) csak ajánlani tudom. Illata megszokható, nem zavaró, talán még finomabb is, mint a krémé.

Elhasznaltam es azt kell mondjam, hogy ez egy fenyőszagú borzasztóan parfümös kutyulmány.Az utolsó mililitereket már kiöntöttem, annyira zavart a szaga. Ha csak visszagondolok rá, érzem hogy csípi, égeti a szemem es a bőröm. Hatasa annyi volt, hogy miután már nem használtam, szebb lett a bőröm:D
Senkinek nem ajanlom.

Senkinek nem ajanlom.

Kicsit szarit, feszulo erzest ad, de jo kis cucc. Nem okoz irritaciot, nem zsirosodik jobban utana a bor. Az illata kellemes, jellegzetes immortelle viragos. Plusz pont, hogy alkohomentes.

Nagyon nagyon szeretem. Elképesztően jo hatással van a bőrömre akkor is ha szárazabb vagy ha éppen olajosabb. Hidratál , krémek előtt szoktam rakni az arcomra majd rá a krémet és együtt beszívódva szuper az eredmény!!!

Antioxidánsok: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract, TocopherolGyulladáscsökkentők: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Hidratálók: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract, Centella Asiatica (Gotu Kola) Extract
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract
Emulgeálószerek: PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Tisztítószerek: PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polysorbate 20, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Alpha-Isomethyl Ionone, Linalool, Citral, Limonene
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
A kínai teacserje nem fermentált változatának a kivonata, közkeletűbb néven zöldtea-kivonat. Jelentős mennyiségű szakirodalom támasztja alá a zöld teának, illetve a benne lévő aktív komponenseknek (EGCG és a zöld tea polifenolok, GTPPs) a számos kedvező hatását a bőrre. Kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő összetevő, rákellenes tulajdonsága is van. Különösen jól dokumentált a zöld tea napsugarak, illetve UVB károk elleni védő képessége. A kozmetikumokba kerülő zöld tea kivonat minősége nagyban eltérő lehet a benne lévő aktív komponensek (EGCG és polifenolok) mennyiségétől függően. (Forrás: Seminars in Cutaneous Medicine and Surgery, Vol 27, 2008, Natural approaches to management of photoaging)
Az ázsiai gázló, vagyis gotu kola kivonata. A CosIng besorolása szerint tisztító, nyugtató, bőrfelszínt egyenletesebbé tevő és tonizáló hatása is van. Az INCIDecoder szerint a gotu kolának jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van. Fő biológiailag aktív komponensei az asiaticoside, madecassoside, asiatic és madecassic acid, amik regeneráló és antioxidáns hatása külön-külön és együtt is jól alátámasztott. In-vitro (kémcsőben végzett) kutatások alapján a Gotu Kóla aktív összetevői serkentik a bőr saját GAG (a bőrben lévő természetes hidratáló elemek) és kollagén termelést is. A Gotu Kolával gyakran találkozhatunk cellulite vagy stria elleni termékekben is vérkeringés élénkítő hatása miatt.
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.