L'Oréal Paris

Ár:   2000 Ft   Kategória:   Hajfestékek
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: roniela, Módosítva: 2016. november 7.

Ár:   2000 Ft
Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Hajfestékek

A L'Oréal Majirel kímélő hajfestést biztosít az Ionène G és az Incell gondoskodásának köszönhetően, amik erősítik a hajszálakat, a hajgyökerektől egészen a hajvégekig. Eredmény: intenzív szín, ragyogó fény és az ősz hajszálak 100%-os takarása.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

vfejes

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. szeptember 24.

2-3 év kínlódás után megtaláltam a tökéletes szint és fedést, többek közt köszönöm ezt asdf27 kommentjének is. Maradt egy halom palette és alfaparf meg egy L’Oréal festékem, azt sem tudom mit kezdek vele (senkinek nem kell 🫣😅😂)

A vicc h persze a fodrászom leszólta, hogy ő ezt a fajta festéket nem szereti.. 😳 és nem értem tényleg, miért

Az én színem sötétszőke, 8 és 8.1 keveréke felesben a hamvassal, 6-os oxi. Természetesen dupla annyi ideig hagyom fent, 44 évesen szinte teljesen ősz vagyok. Ez a festék teljesen természetes színt és tökéletes fedést ad. Nem esik le a hajam, nagyon keveset kopik (pont jó) és nem irritál, nem fogja be a bőröm úgy, hogy ne tudjam leszedni) Csak tövet festek, meg időnként járok rendesen fodrászhoz vágni, meg melírozni.

Mostantól nem veszek mást.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. szeptember 24.

Mostantól nem veszek mást.

asdf27

2023. augusztus 1.

Én ezzel sem tudok őszfedést elérni 10- es árnyalat+ 9.13 nem cool cover és 9%-os Oxyval, akkor mivel lehet? Aki fodrász, és van jó tippje, kérem, szóljon. Köszönöm.
Update:írtam a L'Oreal-nak, és elmondták, hogy ősz hajra 6%-os Oxyval kell használni 50%-ban base árnyalatból és 50%-ban divatszínből. A baj, hogy így sötétebb lesz.... ileltve még van a 9%-os Oxy-ból elég sok, majd kipróbálom....

update: elkezdtem pajzsmirigy gyógyszert szedni, és sötétebbre fogta be, és minden ősz hajszálat betakart a festék. :-) Kénytelen leszek világosabbra keverni. :-) Akinek nem fogja be a haját, érdemes endokrinológushoz fordulnia, ajánlom az Endocare klinikát.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. augusztus 1.

Joan

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. július 13.

A 7.11-et használtam saját 6-os oxival. Egy hónapja volt előtte festve a hajam Gliss Color 7.1 és 8.1 keverékével, az mókus színű lett. Ezen az alapon a hajam most kellemes szürkés csokoládé sötétbarna, majdnem fekete lett. Remélem pár mosás után fakul valamennyit, ez így borzalmasan öregít. Világosbarnára, sötétszőkére számítottam, ez egy érdekes tapasztalat lett, még sosem volt ennyire sötét a hajam. És még ennyire fényes sem volt fesét után, elég puha is, úgyhogy ez azért pozitívum.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. július 13.

Dorka19770330

2023. március 23.

Egy rosszul sikerült festés után, amitől a hajam majdnem fekete lett, úgy döntöttem, leszedem a színt és újra festem. A leszedés után rókavörös lettem, ami nem ért meglepetésként. Erre a színre festettem a 7cc árnyalatot, ami mittelblond lenne.
A jó hír, hogy az ősz hajszálaimat csodásan befedte, ami sok kipróbált festék után először fordult elő. Remélem a tartóssága is 5 csillagot ér. A rossz hír, hogy a hajam megint sötét lett, csak nincs szörnyű mahagóni beütése. Inkább sötétbarna. Ha szerencsém van, néhány hajmosás után világosodik. A másik rossz hír, hogy a bőrömet is befogta. A felkent festéknek egyébként szürke színe van, a férjem szörnyülködött, mikor meglátta. :)

Update: a tartóssága is 5 csillag. Az eddigi legjobb festékek. A színe sajnos nem kopott, legközelebb világosabbal festem

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. március 23.

Halcyon

Bőrtípus: Zsíros
2022. december 22.

Egy hajfestési baki után a természetes, amúgy festéket nem látott, hamvas barna hajam szó szerint vörös lett. Ez mentett meg. Nem mondom, hogy elsőre tökéletes lett az eredmény, de maximálisan túl szárnyalta az elvárásaimat és biztos, hogy legközelebb is ezt veszem!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. december 22.

Fujituli

2021. augusztus 8.

Fél éve használom.
SZŐKE ALAPRA BARNA FESTÉK:
Vörös pigmentek pótlása nélkül, ha egyből a szőkére rakják, akkor szép a fedés, kb 2 hét után kezd átlátszani zöldesen a szőke haj fényben.
SZŰZ HAJON:
Sötét lesz elsőre a festék, 2 hét után mahagóni árnyalatra kopik. A festék kopottan is szép, sőt, nekem úgy jobban tetszik.
Nem tökéletes, mert 1. festésre kellene a színnek olyannak lennie, amilyennek akarom, nem 2 hét után, de igazából ezen kívül okés.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. augusztus 8.

Fél éve használom.
SZŐKE ALAPRA BARNA FESTÉK:
SZŰZ HAJON:

csicsi86

2020. július 9.

Én az 5-ös és 7-es közötti skálán választok magamnak színt. 1 tubus bőven elegendő a lapockáig érő hajamra. Barna szín esetén érdemesebb itt is a világosabbat használni, mert felkenéskor sötétebb, ám szépen kopik. Havonta használom az ősz hajszálak miatt, de messze az egyik legjobb, amit valaha használtam.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. július 9.

Yeticica

2019. augusztus 13.

Kb 2 eve talaltam ra erre, es a sima majirelre is, azota a hajam sokkal egeszsegesebb. En a tovekre 6.1, neha 7.1-et teszek, de batran keverem is az arnyalatokat, a hajam tobbi resze a 10-essel van vilagos szokere festve.
Valoban furak a sotetszoke hamvas arnyalatok, mert pl a 6.1 es 6.17 legalabb harom kulon szint produkal a hajamon (a fulemnel/halanteknal mindig melegebb tonusu), de 2-3 mosas utan nekem fantasztikusan termeszetes, kozepszoke szint ad, amit tart is kovetkezo festesig. Nekem a 6.1 es 7.1 kevereke adja vissza az eredeti hajszinemet, ezert is hasznalom a tovekre.
A hajam allagat ez a termekcsalad hozta rendbe egy evekkel ezelotti balul sikerult otthoni leszivatas (egetes) utan. Ki kell tapasztalni a megfelelo szint (nekem vagy 8 kulonbozo hideg es meleg arnyalatu szoke van itthon), de megeri!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. augusztus 13.

cskat

2019. augusztus 9.

7-es és 7.1-eset vettem 6%os oxival. Mivel korábban nagyon befürödtem a szőkített tincseimen (a sima majirel 7.1 ash tonussal bezöldült) ezért most először a sima 7-eset tettem rá. Nagyon vékonyszálú, de sűrű hajam van, alapból 5-ös barna, néhány első tincsben teljesen ősz. A korábban szőkített részek nem túl puhák most festés után (meglátjuk hogy néhány pakolás után rendbejön -e), de a szűz rész selymes és nem sérült. Arra figyelni kell, hogy a szőkített rész nagyon felveszi a festéket és sötétebb, illetve kicsit vörösesebb is lett. Szóval majd egy zöld samponnal vagy kék pakolással megpróbálom kicsit tompítani, de előbb megnézem hogyan kopik (mivel olvasom hogy azért mindenkinek erős lett elsőre). A szűz haj részen csodálatos természetes középbarna szine lett. Legközelebb a tőfestésnél megpróbálom a 7.1-est és óvatosan lehúzom a többire. Remélem megtalálom azt a színt, amit megint évekig használhatok majd.
A középszőke elnevezés azért csalóka, ez egy kellemes középbarna szin (legalábbis elsőre), de még ennél világosabbat is barnának hívnék, ezért a 4 pont. Viszont az az érdekes, hogy a bolti színmintához köze sincs az eredménynek, amire fel voltam készülve (sokkal melegebb, csokibarna). Az alábbi oldalon található fotó (7-es) tökéletesen visszaadja azt, ami most a fejemen van.
Az ősztakarása nem 100%-os, de nem is zavaró, ad egy kis dimenziót a hajnak. Lehet, hogy létezik 7N alapszín erősebb takaráshoz, amit bele kell keverni sok ősz esetén, még nem néztem utána.

Szóval szókített és erősen kezelt hajra nem ajánlom, de szűz hajra nekem bevált.

UPDATE: A szőkített tincsek kis ápolás (festett hajra való kerastase pakolás, fanola balzsam) után teljesen regenerálódtak, szóval ez a rész pipa. A szín is fakult (szerencsére) és egy kék samponnal a vöröses/rezes fényt is kordában tudom tartani. Legközelebb 7.1-es teszt, mert azért a szinezett samponok kicsit szárítják a hajat, szóval nem lehet tulzásba vinni. A "cool" hatást nem igazán tudom összevetni a sima majirel festékkel, illetve remélem, hogy a 7.1-es színnél majd jobban érvényesül. MIndenesetre a 7-es szép természetes színű most 2-3 hajmosás után. Továbbra is merem ajánlani.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. augusztus 9.

Evaaaa

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2018. február 15.

notino.hu-n 2000 körül van, 2-3 nap alatt kiküldik

Én is 6.1est használtam. Érdemes figyelni, hogyan változik a haj színe, mert valóban nagyon meg tudja fogni, főleg ha 9es oxival csinálod. Én a leírásban megadott időtartam után szinte feketének láttam a hajam. Ez kb 3 hajmosással enyhült, már egész kellemes és valóban hamvasított is, viszont kicsit fura, mert nagyon fény függő, hogy milyennek tűnik, valamikor egész lilás, valamikor vöröses, valamikor természetes és hamvas. :D furcsa. Minden esetre jó kis festék. Ha azt nézzük mennyi egy festés ha fodrászhoz mész, és hogy boltban nem lehet találni olyan festéket, ami tényleg hamvas, akkor ez a 2000-2500 egyáltalán nem sok érte. Legközelebb hamvasabb, és lehet hogy világosabb színnel vagy a gyengébb 6os oxival próbálkozok. (7.11;6.11)

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. február 15.

notino.hu-n 2000 körül van, 2-3 nap alatt kiküldik

Antioxidánsok: Sodium Metabisulfite

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Vízben oldott ammónia. A kozmetikumokban ph szabályozóként használják.  Savas környezetben reakcióba lép és stabilizálódik.

Olajsav. Az olajsav egy zsírsav féle, melyet elsősorban bőrpuhító (emolliens) anyagként használnak. A zsírsavak a bőr természetes védőrétegének fontos elemei, így a bőr számára hasznos összetevők. A zsírsavak és így az olajsav is különösen ajánlott összetevő a száraz bőrre.

A Sodium Metabisulfite egy antioxidáns hatású összetevő, melyet a kozmetikumokban leggyakrabban tartósítószerként és stabilizátorként használnak. Segít megelőzni a készítmények megromlását és hatékonyságuk elvesztését azáltal, hogy megvédi őket az oxigén káros hatásaitól. Az összetevőt ezen kívül a bőr hiperpigmentációjának javítására, a hajban levő hajfesték eltávolítására és a klór okozta elszíneződés megelőzésére is használják.

A diettiléndiamin pentaecetsav nátrium sója. Kelátképző. Inaktiválja a fémionokat, ezzel lassítja a kozmetikai készítmények avasodását. Emiatt kémiai tartósítószernek is tekinthető. Ezen kívül fémionmegkötő hatása miatt  javítja a készítmény habzási és tisztítótulajdonságait.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

E szerint a cikk szerint a 2-Oleamido-1,3-Octadecaneidol egy keramid féle, mely egy a L'Oreál által szabadalmaztatott összetevő a festett, dauerolt vagy egyéb módon károsodott haj helyreállítására.

A rezorcin egy szerves, szintetikus vegyület, melyet elsősorban a bőrgyógyászatban használnak antiszeptikumként (fertőtlenítésre). A CosIng besorolása szerint hajfestő anyag, illetve szagokat semlegesítő hatása miatt is használnak a kozmetikumokban. Az EWG szerint az összetevő egészségügyi veszélye abban rejlik, hogy allergizálhatja a bőrt és nyálkahártyát, főleg nagyobb koncentrátumban. Amennyiben egy kozemtikum tartalmazza az összetevőt, az előírt felirat: „Rezorcint tartalmaz. Szempilla és szemöldök festésére tilos. Ha a szemünkbe jut, azonnal kimosni!" Az összetevővel elsősorban hajfestékekben találkozhatunk.