Listerine

Ár:   1299 Ft   Kategória:   Fog- és szájápolók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák, drogériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: pityepotya, Módosítva: 2012. április 18.

Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   patikák, drogériák
Kategória:   Fog- és szájápolók

Napi kétszeri használattal hosszantartó védelmet nyújt a foglepedék képződés ellen. A hirtelen fellépő éles fájdalom ellen úgy védekezik, hogy erősíti a fogzománcot, egészségesebben tartja a fogínyt, segít megelőzni a fogínysorvadást, így az ínyvonalnál csökken az érzékenység.

Tartósan friss leheletet biztosít. Megelőzi és csökkenti a foglepedék képződését, mely a  fogínybetegségek legfőbb okozója. Elpusztítja a fogak között megtelepedő baktériumokat.

Az optimális hatás érdekében használja reggel és este, fogmosás után.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Madi

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2018. május 2.

Nekem eddig ez vált be a legjobban. A többihez képest valóban gyengének tűnik, nem mar annyira, mégis sokkal hatékonyabbnak érzem, mint az eddig próbáltakat. Sajnos hajlamos vagyok aftára, viszont ezzel közel sem gyulladnak be annyira és rövidebb ideig is fájnak.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. május 2.

Lilium

2017. október 31.

Már annyira megszoktam a többi szájvízét a márkának, hogy szegény nagyon gentle volt hozzám képest. Azoknak, akik érzékenyek a többi maró Listerine-re nagyon tudom ajánlani, de nyilván tisztítani sem tisztít annyira, mint a többi.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2017. október 31.

nagyheni92

2017. május 12.

Nagyon fincsi íze van. Öblögetés után nem marja teljesen szét a számat mint a lila testvére. Nagyon tisztít és szerintem picit fehéríti is a fogaimat. Jó döntés volt, hogy megvettem. Ajánlani is tudom mindenkinek

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 12.

Vivenna

2017. április 4.

Nagyon szeretem!
Az íze elviselhető, érzékeny fogra nekem nagyon bejött. Amióta használom már tudok hideg vizet/üdítőket inni, nem jön az a borzalmas nyilaló fájdalom.
5 csillag! :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. április 4.

Nagyon szeretem!
5 csillag! :)

bednem

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. március 22.

Nekem mèg ez is erős ès dràga is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. március 22.

Nekem mèg ez is erős ès dràga is.

Aura87

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. január 27.

Kicsit enyhébb íze van, mint a zöld, vagy lila verziónak, és nem is ad olyan friss leheletet, mint a többi. Akinek viszont szüksége van az alkohol tartalomra, de nem bírja a durván erős mentolt, jó választás lehet. Hatásában semmi extra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. január 27.

Reka05

2016. október 2.

Ez a kedvenc Listerinem eddig, már többször újra vásároltam. Próbáltam több félét is, de végre ez az első ami nem csíp és az íze is kellemes.
Az ára viszont lehetne kicsit kevesebb, mert többi társához képest drága.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. október 2.

Az ára viszont lehetne kicsit kevesebb, mert többi társához képest drága.

sabrirory

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2016. január 28.

Imádom,hogy nem mar,mint a hipó. Nagyon finom íze van. A bölcsességfogam okozta gyulladást 2 nap alatt visszaszorította. Mindig lesz itthon belőle!:)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. január 28.

kismadár

Bőrprobléma: Bőröregedés
2015. május 29.

Nekem nem nagyon jön be, elhasználom ha már megvettem, de nem fogom újra venni. Furcsa, édeskés, émelyítő íze van, egyáltalán nem csíp úgy, mint a többi Listerine, ennek tök más íze van.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. május 29.

csibe0704

2014. december 16.

Nekem nagyon gyenge ès tènyleg van mellèk ìze.Màsik Listerint fogok legközelebb vàlasztani.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. december 16.

Hidratálók: Sorbitol

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Sorbitol h 1 1

Vízmegkötő és sűrítő anyag. Az élelmiszeriparban is használt cukorpótlóként (édes ízű).

Poloxamer 407 egy hidrofil , nem ionos felületaktív anyag. A kozmetikában emulgeálásra használják (vagyis a vizes és az olajos összetevők elkeverésére). Kevés információ található róla a neten. A wikipedián főként emulgeáló hatásáról és orvosi alkalmazásairól beszélnek.

Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között kevéssé irritálónak számít. Ecocert által is jóvhagyott természetes összetevő.

Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.

Az eukaliptol, vagy másnéven cineol, az eukaliptuszolaj fő összetevője. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint denaturáló (az alkoholtartalmú kozmetikumokat élvezhetetlenné tevő) és tonizáló  hatású összetevő, valamint illatanyag. Bár fájdalomcsillapító, antiszeptikus tulajdonsággal is bír, Paula Begoun szerint oxigénnel érintkezve bőrirritációt okozhat.

Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.

A metil-szalicilát egy természetes vegyület, melyet főként örökzöld növények állítanak elő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint denaturáló (alkoholtartalmú kozmetikumokat élvezhetetlenné tevő), a bőr komfortérzetét növelő hatású összetevő illetve illatanyag. Magasabb koncentrációban izületi- és izomfájdalmak kezelésére szolgáló kenőcsökben, kisebb koncentrációban antiszeptikus hatású szájvizekben fordul elő.

A timol egy monoterpén fenolszármazék vegyület (C10H14OH) amely izomer a karvakrollal. A kakukkfűillóolajában található nagyobb mennyiségben, de sok más illóolaj is tartalmaz timolt. Fehér kristályos anyag, kellemes aromával és erős antiszeptikus tulajdonságokkal.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.

Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.

Színezőanyag. Zöld.