Lush

Ár:   1190 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   7 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online   Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

A krémet feltöltötte: agica1989, az összetevőket feltöltötte: menczobeata, Módosítva: 2018. május 7.

Kiszerelés:   7 g
Lelőhely:   Lush márkaboltok, online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Egyenetlen bőrfelszín

"A gőztablettát rózsakivonattal készítettük, ami nyugtatja a bőrt és csökkenti a kivörösödést. A kék kamillaolaj igazán gyengéd a bőrhöz, a teafafőzetet pedig antibakteriális tulajdonságai miatt kevertük hozzá. A gőztablettát bárki használhatja, de különösen az érzékeny, száraz bőr esetében ér el csodálatos eredményeket. Egy tál forró vízbe dobva a tabletta pezsegni kezd, a felszálló gőz pedig megnyitja a pórusokat, hogy a bőröd könnyen felszívhassa a mesés illóolajokat."

Borostyan

Zsannus

Bőrtípus: Zsíros
2016. július 20.

Csak pozitív tapasztalataim vannak. Gőzölés után szinte babapopsi puha az arcom tőle, és az illatát is szeretem. Irritációt nem okozott. Ajánlani tudom csak! Utána eu de roma arcpermet és kész is a kényeztetés!

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. július 20.

haminda

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2013. február 11.

Rendszeresen gőzölöm az arcomat, általában kamillavirágzatot vagy levendulát szoktam szórni a vízbe. Rábukkantam a múltkor erre a tablettára, megvettem és nem bántam meg. Az illatát először erősnek éreztem, de után már nagyon kellemes volt. A gőzölés után finom, puha lett az arcom. Nem okozott irritációt, pedig érzékeny vagyok az olajokra. Azt hiszem jövő héten beszerzek még pár darabot belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2013. február 11.

Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Szódabikarbóna. Lúgos kémhatású összetevő, mely a savas kozmetikumok ph-ját semlegesíti és ezzel kevésbé irritálóvá teszi őket. Az acne.org közösség szerint viszonlyag hatékony összetevő pattanások ellen is.

A közönséges levendulából nyert olaj, melynek fő komponensei a linalyl acetate (51%) és linalool (35%). A levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes illetve sebgyógyító hatása is, illetve úgy tűnik, hogy a pattanásokat okozó P.Acnes baktériumot is képes elpusztítani (forrás). Egy 2004-es tanulmány szerint több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló valamint a 0,25%-os koncentráció felett nagy valószínűséggel sejtmérgező hatású.

További info az összetevőről a KM-blogon >>

Ausztrál teafa cserje leveléből kivont olaj. A teafa olajnak fertőtlenítő, baktérium ellenes tulajdonsága van, mely hatásos lehet a pattanásokat okozó baktériumok ellen. Ezen tulajdonságának köszönhetően a teafa olaj természetes alternatívája lehet a benzoyl peroxidnak (BP). Egy 119 beteg részvételével készült tanulmány 5% BP és 5% teafa olaj pattanások elleni hatékonyságát vizsgálva arra a megállapításra jutott, hogy mindkettő hatásos a pattanások kezelésében, de azért a BP számottevően hatásosabb, viszont a BP esetén a szárító, irritáló hatás is jelentősebb. A pattanások hatékony kezelésére 5-10% teafaolajat tartalmazó készítmény ajánlott. (Forrás: cosmeticscop)

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzil alkohol és a fahéjsav észtere. Szintetikus illatkomponens. Allergia és immuntoxicitás tekintetében közepes kockázatú vegyület, kozmetikumokban való felhasználását jogszabályok korlátozzák. Magasabb koncentrációban erőteljesen irritatív, allergén és idegkárosító hatású. Limitált koncentrációban biztonságos, de allergizálhat. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.