Makeup Obsession So Dope Shadow Palette With Cannabis Sativa
Ár: | 4390 Ft | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 1,30 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: dlms.trk, Módosítva: 2020. március 8.
Kiszerelés: | 1,30 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
16db matt, szatén és csillámos finishű élénk színt tartalmazó szemhéjpúder paletta tükörrel. Pigmentált, hosszantartó hatású, könnyen eldolgozható, építhető színek.
Vegán
Yellow 5 Aluminum Lake
CI 77499
Calcium Aluminum Borosilicate
VÁSÁROLD MEG
Ár-érték arányban nagyon jó kis paletta.
Sajnos, már csak a port fogja nálam, de anno sokat használtam zöld sminkek készítésére. Semmi gond nincs a pigmentáltsággal, a tartósággal, a satírozhatósággal. Ettől a márkától - emlékezetem szerint - ez a legkedveltebb palettám.
Kezdőknek, zöld színt kedvelőknek (megspékelve aranyos, bronzos barna földszínekkel) jó befektetés.

Ár-érték arányban nagyon jó kis paletta.

Imádom! Nagyon jó paletta. A színei nagyon szépek és különlegesek. Nekem ez a formula tartós is volt. Nagyon izgalmas sminkeket lehet vele összehozni.

Nagyon vágytam egy zöld palettára, de nem erre. Aztán egy barátnőm megvette, áradozott róla, hogy milyen jó a formula, milyen jó színek vannak benne és még akciós is, na hát nekem se kellett több, megvettem. És azóta ő az én zöld palettám! Az a szín amire egyáltalán nem gondoltam, hogy kedvenc lesz lett a legnagyobb favoritom (matt neon zöld "HII" fantázia néven).
A színek nagyon tartósak, a matt sötét színek kicsit nehezebben satírozhatóak, de nem vészes egyáltalán.
Sokféle zöld van benne, és nemcsak a sötéttől világosig terjedő skálán.
Plusz pont a nagy tükörért a palettában

Sokféle zöld van benne, és nemcsak a sötéttől világosig terjedő skálán.
Plusz pont a nagy tükörért a palettában

Nekem megfelelő ez a paletta. Tartósak a színek, barna-zöld abszolút a kedvenceim. Nem potyog, nem porol. Nekem nincsenek nagyon drága palettáim, ezzel is el tudom készíteni a sminkemet. A luxus kategóriával így nem tudom összehasonlítani.

Egyetlen palettám a márkától. Rossznak nem mondanám, de nem is a legjobb palettáim között van. A mattok szépen satirozhatoak, a fényes színek pedig elfogadható kategória, nem kiugró minőség. Összességében szeretem. 🙂 4/5 ⭐

Nagyon régóta vágytam egy zöld színeket tartalmazó palettára, végül az első vizsgaidőszakom végeztével megajándékoztam magam ezzel a szépséggel. Amióta megvan, szinte csak ezt használom, a kedvenc palettámmá nőtte ki magát. Gyönyörűek a színek, nagyon jó a formulája mindegyiknek, könnyű satírozni, nem potyog vagy porzik, a csillogó színek talán egy picit, de ez más márkáknál is így van. Nagyon tartós alappal és nélküle is, még azután is mozdulatlan marad, ha kiveszem a kontaklencsém (ami nem mindig sikerül elsőre). Nagyon könnyű kombinálni a színeket, szerintem eddig egyszer nem csináltam két egyforma szemsminket vele, pedig egy hónap alatt elég sokat ismerkedtünk. Aki hasonló színvilágú palettát keres, annak nagyon ajánlom, ezzel szerintem nehéz hibázni. (Plusz, vörös hajam van és szürkés szemem, a hasonló kombinációkhoz nagyon jól mutat a zöld, én is sok dicséretet kapok, ha ezzel sminkelek)

Hidratálók: Magnesium Stearate, Caprylyl GlycolEmolliensek: Dimethicone, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Hydrogenated Polyisobutene, Caprylyl Glycol, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil
Emulgeálószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Fényvédők: Titanium Dioxide
Szilikonok: Dimethicone
Tisztítószerek: Pentaerythrityl Tetraisostearate
Színezékek: Magnesium Stearate, Iron Oxides, Blue 1 Aluminum Lake, CI 77499
Tartósítószerek: Phenoxyethanol
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Bőrpuhító (emollient), emulgeáló és felületaktív anyag (surfactant).
Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.
Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.
A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Kendermagolaj. A tévhitekkel ellentétben a kendermag, így az olaja sem tartalmazza a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (=THC), az ugyanis a növény virágos hajtásainak levelein elhelyezkedő mirigyekben van. A CosIng besorolása szerint bőrpuhító és bőrkondicionáló hatása van. A kendermagolaj esszenciális zsírsavakban gazdag: 60-70%-ban linolénsavat (Omega-6), 15-25%-ban alfa-linolénsavat (Omega-3) és 1,7% gamma-linolénsavat (GLA) tartalmaz. Az összetevő a truthingaing és Paula Begoun szerint is kizárólag bőrpuhító hatással bír a bőrre, minden más állítás megalapozatlan (például, hogy képes meggyógyítani ekcémát), bár eszerint a tanulmány szerint GLA tartalma révén helyileg alkalmazva viszketéscsökkentő hatással lehet a száraz bőrre, e szerint a vizsgálat szerint pedig hasznos lehet az atópiás dermatitis tüneteinek kezelésében.
Vasból és oxigénből álló keverék, amelyeket a kozmetikumokban (piros, sárga és fekete) színezőanyagként használnak már az 1900-as évek óta. Bár a vas-oxidok természetesen fordulnak elő, a kozmetikumokban használt formák jellemzően szintetikusak annak érdekében, hogy elkerüljék a természetesen előforduló vasoxidokban található szennyeződéseket.
Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő. A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano). (forrás)
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.