Maybelline

Ár:   2300 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   2,5 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Vivih, Módosítva: 2020. június 3.

Kiszerelés:   2,5 g
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek szemre

• Maybelline Tattoo Liner intenzív fekete folyékony szemhéjtus
  • Extra pontos heggyel
  • Az egyszerű és precíz felvitelért
  • Könnyen eltávolítható

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

weberkatya

2022. október 25.

Valóban szokatlan állaga van, fura, hogy egy darabban jön le, ha lejön, de én úgy tapasztalom, elég sok ingernek kell érnie ahhoz, hogy megadja magát (pedig én biciklizek esőben, hidegben, kánikulában, szóval inger az van). Cserébe viszont nem maszatolódik, nem fakul, nem kenődik, nedvességet jól bírja. Nagyon szépen lehet vele dolgozni, és nekem az is tetszik, hogy fényesre szárad.
Tény, hogy csomósítja a szempillákat - én már rutinosan leszedegetem a rákerült festéket a pillákról, mielőtt lenne ideje megszáradni. De nekem megéri, mert árban vállalható, a végeredménnyel pedig elégedett vagyok.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 25.

Vajdus23

2022. április 29.

Sajnos vásárlás előtt nem olvastam el az itteni véleményeket, így ő landolt a kosaramban, meg is bántam. Rutinos vagyok tusvonal húzásában, még úgy is, hogy műszempillám van, nem szokott gondot okozni, de ezzel a termékkel igen. Összeragasztja a pilláimat, darabokban jön le, ráadásul ráhúzni sem tudok, ha megszárad, mert felszedi az alatta lévő réteget. Kevésbé tartós, és a végeredmény fényes, ami nekem szintén egy negatívum.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2022. április 29.

adripatton1993

2021. december 28.

Úgy voltam vele, h most drágább szemhéjtust veszek. 2800ért vettem mondom biztos jó lesz, de miután feltettem nem sokkal már kopott le, úgyhogy ez semmit nem ér.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. december 28.

Viktoria77

2021. április 6.

Nehéz vele dolgozni, olyan mintha valami ragasztó lenne, hamar tönkrement kB 4x tudtam használni utána nyúlott, csomós lett. Drága és haszontalan.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. április 6.

anditrombitas

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2021. január 9.

Én 18 éve folyamatos tus használó vagyok, nekem eddig ez a legrosszabb, hamar becsomósodott, összefogja a szempilláimat, azokra is rákenődik, egyszerűen nem lehet vele szépen dolgozni, este fürdéskor pedig összemaszatolódik, és kis fekete csomókban tudom leszedni a szemhéjamról... borzalmas!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. január 9.

DittaS

Bőrtípus:  -
2020. október 21.

Sok tust kipróbáltam már. Nem a legrosszabb tus amit kipróbáltam, de nem is a legjobb.
Rendszeresen könnyezik a szemem sajnos allergia miatt. Le is könnyeztem ezt a tust, de nem kenődött el annyira, nem lett tőle panda szemem, csak lekopott.
A másik hátránya, hogy ha használsz szemhéjpúdert a napfolyamán ráragad és így kb eltűnik a tusvonal.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 21.

Jujuci

2020. július 21.

Jöttem lepontozni, nekem óriási csalódás. Nincsenek nagy elvárásaim egy szemhéjtussal kapcsolatban, Lovely, Essence, Catrice, bármi olcsóbb is simán jöhet. Ki akartam próbálni mennyivel tud többet egy drágább tus. Bár ne tettem volna. Alapból sem egy matt szemhéjtusról beszélünk, de használat után pár órával olyan szinten átfényesedik, hogy gusztustalan, mintha az egész szemhéjam úszna az olajban. Később pedig, mivel egy gél állagúra keményedő réteget képez a festék, megtöredezik, pörkökben esnek le a darabok, főleg belül. Este lemosásnál úgy kell kibányáznom a még fennmaradt darabokat a szememből.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 21.

Csillagporocska

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. július 14.

Számomra A szemhéjtus. Tartós, szépen lehet vele dolgozni, ha elrontom a vonalat könnyen le tudom mosni és nem maszálódik. Kezdőknek és bénácskáknak (is) jó választás szerintem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 14.

deanwinchestergirl

Bőrtípus:  -
2020. július 9.

maximálisan elégedett vagyok a szemhéjtussal, mert hozza mindazt, amit ígér -- tartósságot, színt, könnyű felvitelt. amiért mégis csak 4 csillagot adok, hogy nagyon hamar beszárad (a Rimmel GlamEyes tusról váltottam, ami több hónapig is kitartott, pedig azt is napi szinten használtam, mint a Maybelline-t). ettől függetlenül nekem nagyon bevált, még a barátomnak is büszkén mondtam, hogy megtaláltam "életem szemhéjtusát" (pedig szegény nem nagyon tudott mit kezdeni ezzel az információval azon kívül, hogy nyugtázta), úgyhogy mivel ma éppen akciós volt a Rossmannban, vettem kettőt. a lemosás tényleg nagyon könnyű, és amin külön meglepődtem, hogy ha csak random pár csepp víz éri, nem kenődik el. határozottan e mellett teszem le a voksom, ha megkérdezik, melyik a legjobb szemhéjtus.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 9.

szaszkri

Bőrtípus: Zsíros
2020. július 5.

Legalabb 15 éve napi szinten a sminkem alapja a szemhéjtus használata, így folyton tesztelgetem őket. A legtöbb tussal az a problémám, hogy mivel mélyen ülő kis szemeim vannak, hamar felkenődik a szemhejamra. Ezzel tussal nagyon könnyű szép precíz vonalat húzni, és gyönyörű élénk fekete színe van! A finishe enyhén vizes hatású, de nem zavaróan, nem grafitosan. Kifejezetten szép lesz tőle a tekintet. Nekem az egész napot kibirta, nyáron melegben és az eltávolítása a legjobb: mivel gumiszerű állagú, egyben lejott egy mozdulattal. Nekem eddig nagyon újravevős.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. július 5.

Hidratálók: Butylene Glycol, Caprylyl Glycol

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Oldószerként, bőrjavító anyagként (skin conditioning) használt, selymes érzetű glikolféle.

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.

Természetes eredetű só, mely antimikrobiális tulajdonságai miatt tartósítószerként használt összetevő. Képes megakadályozni a mikroorganizmusok növekedését és szaporodását, így védi a kozmetikumokat a megromlástól. Már nagyon alacsony (akár 0,6%-os) koncentrációban is leállítja a baktériumok és gombák szaporodását, bár nem feltétlenül pusztítja el a már kifejlett mikrobákat.

Térfogatnövelő és sűrűség szabályozó segédanyag.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.