Mizon

Ár:   4390 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   120 ml   Bőrtípus:   Zsíros
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Tág pórusok
Vedd meg online a The Box and Beauty-n 4390 Ft-ért megnézem

A krémet és az összetevőket feltöltötte: jessef2004, Módosítva: 2014. március 18.

Kiszerelés:   120 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Zsíros
Bőrprobléma:   Tág pórusok
Vedd meg online: The Box and Beauty, 4390 Ft

Mélytisztó hab mely segít a pórusok tisztántartásában és csökkenti a túlzott faggyútermelést.

VÁSÁROLD MEG

Ár: 4390 Ft , Eladó: The Box and Beauty
Fizetés: banki utalás, utánvét, előre utalás, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat

Tiria

Veronix

Bőrtípus: Zsíros
2017. augusztus 8.

Szeretem. Mint a többi koreai lemosóból, ebből is elég egy borsónyi mennyiség is az arcra, mely dörzsölésre kellemes, krémes habot képez. Engem nem szárít és maximálisan tisztának érzem utána a bőröm.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. augusztus 8.

Matilda

2015. október 29.

Mintám volt belőle, amit egy Mizon rendelésemhez kaptam, 3-4 alkalomra volt elég, de többet nem is igénylem. Az enyémben semmilyen mákszerű mütyürök nem voltak, egy opálos fehér, sűrű krém. Továbbá a megnevezését sem értem, mert nem, hogy nem habról van szó, de arcra masszírozva sem habzik egyáltalán. Amúgy kellemes a textúrája nagyon és az illata is isteni, utána sokáig érzem az arcomon. A pórusokat meglepően jól tisztítja, de hagy maga után egy olajos réteget, ha belenézek a tükörbe tisztán látszik ahogy a vízcseppek csücsülnek rajta, olyan mintha vékonyan bekentem volna az arcom olajjal. Ez amúgy nem is zavarna, mert törölközés után nagyon puha és selymes a bőröm, hidratáltnak is érzem, de 5 perc múlva kis darabkákban elkezd hámlani a bőröm és húzódni. Gondolkodtam rajta, hogy megrendelem kizárólag a pórustisztító hatása miatt heti 1-2 használatra, de télre biztosan nem lenne jó, nyáron talán kipróbálom, bár nem vagyok vele teljesen elégedett, viszont kíváncsi vagyok, hogy hosszú távon milyen hatása lenne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. október 29.

kay37

2015. szeptember 18.

Nem rossz, elég erős fogkrém illata van, szépen tisztít, nem szárít. Előtte több tubus Skinfood Egg White-ot használtam el, az látványosabban dolgozott, de jobban szárított. Ez kicsit olcsóbb is, szintén nagy adag, kevés kell belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. szeptember 18.

Nekono

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2015. május 10.

még szerdán megjött, de csak tegnap este tudtam a közelébe jutni.
az én szememben magas nála a léc, mivel koreai kozmetikumról van szó... :DD
külsőleg valami gyönyörű, tiszta luxusérzetet kelt a tubus és a doboz is.
idáig csak gél állagú arclemosóim voltak (pl.: Bioderma Sébium Habzó Gél, a 400 ml-s), de össze sem lehet velük hasonlítani.
képen szürkés színűnek tűnt, enyhén géles állagúnak, apró, pici, de sok mákszerű mütyürökkel. élőben krémszerű, sűrű, kevesebb mákszemmel.
a használata mérföldekkel jobb, mint az említett Biodermáé. egy borsónyi mennyiség bőven elég az egész arcra, és olyan sűrű, tömény habot képez, hogy azt hittem, valamilyen habállagú alapozóval kenegetem magam :DD a bőröm utána tiszta és MATT volt, amit sajnos a Bioderma már használat után sem bírt betartani.
egyelőre csak 4-es, mert hosszútávon többet kell nyújtania, hogy biztos helye legyen a piperés polcomon.

Up1.: jelentem, azóta nem hogy egy kiló, egy deka ragya nem jött ki a fejemen (ezelőtt folyamatosan volt néhány nagy, gyulladt, piros göb), viszont kicsit szárít (az orcáimon jelentkeztek hámló foltok), de hidratálóval simán ki lehet bírni. az illatát most sikerült beazonosítani, ami amúgy gyenge, és mentolos fogkrémre hasonlít. (de nem csíp!!!)
felviszem 5-re, megérdemli.

Up2.: a piros göbök visszajöttek, de nem fogom lepontozni, mert úgy néz ki, hormonális gond van a háttérben... Ettől eltekintve egy átlagos arctisztító kombinált/zsíros bőrre.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2015. május 10.

még szerdán megjött, de csak tegnap este tudtam a közelébe jutni.
az én szememben magas nála a léc, mivel koreai kozmetikumról van szó... :DD
külsőleg valami gyönyörű, tiszta luxusérzetet kelt a tubus és a doboz is.

felviszem 5-re, megérdemli.

Antioxidánsok: Beta-Glucan
Gyulladáscsökkentők: Beta-Glucan
Hidratálók: Sodium Hyaluronate, Collagen, Caprylyl Glycol

Myristic Acid ti I eu I i 3 0

Áttetsző, fehér, vízoldhatatlan, kristályos anyag. A kókusz- és pálmaolaj, a szerecsendió valamint a méhviasz alkotórésze. Paula Begoun szerint szárító hatása lehet. Mivel az összetevő habot képez, ezért gyakori összetevője a habzó arclemosó készítményeknek.

Kaolin 0 0

A kaolin egy agyag szerű ásvány, melyet évszázadok óta használnak a kozmetikumokban elsősorban olajfelszívó, mélytísztító tulajdonsága miatt. Leggyakrabban mélytisztító és zsíros, pattanásos bőrre szánt arcmaszkokban találkozhatunk vele. A kaolin oldhatatlan fehér por, melynek kiváló felszívó tulajdonsága van és így képes a bőrt megtisztítani a felesleges olajtól és kosztól.

Lauric Acid ti I eu 4 1

A kókuszolajban és az olajpálma magjának olajában is megtalálható zsírsav. Antibakteriális hatást tulajdonítanak neki. Megtalálható még a tehén- és kecsketejben, valamint az anyatejben is. Tanulmányok szerint hasznos összetevő lehet a pattanások kezelésében.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként  a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

Porított faszén. A szén abszorpciós tulajdonsággal bír, ezért gyakori összetevője a különféle arcmaszkoknak, bár gyakorta olyan tulajdonságokat is tulajdonítanak az összetevőnek, melyekről nem igazán láttak még napvilágot kutatások (pl. pattanástalanít, méregtelenít), ahogy arról sem, hogy egy átlagos fogkrémnél hatásosabban tisztítja és fehéríti a fogakat.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

Az élesztőből is kivonható cukor féle, aminek némi antioxidáns tulajdonsága és erős gyulladáscsökkentő hatása is van. (forrás)

Nádcukor kivonat. Hidratáló és bőrjavító anyag. Bár a nádcukorból előállítható glikolsav, magának a nádcukornak nincsen hámlasztó hatása.

A cukorjuhar kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint keratolítikus (hámlasztó) hatású összetevő. Az összetevő természetes AHA-savként (alpha hydroxy acid) funkcionál. A bőr legfelső rétegére hámlasztó hatással van, ezáltal simítja a bőrt, felgyorsítja a sejtek életciklusát (cell turnover).

Ilyen összetevőt nem ismer a CosIng. A citrus medica nem is a citrom (lemon) latin neve, ezt a gyümölcsöt angolul "citron" - nak hívják.  Valószínüleg a sokféle citrusfaj egymáshoz közel álló hibridjei lehetnek ezek a gyümölcsök. A CosIng-ben "citrus medica vulgaris fruit extract" szerepel. Ez antioxidáns és fémionmegkötő funkciókkal szerepel a kozmetikai készítményekben.

A hegyi árnika szárított virágának kivonata. A CosIng szeirnt elsősorban illatanyag, maszkoló és bőrkondícionáló összetevő. Megoszlanak a vélemények arról, hogy az árnika jó összetevő-e vagy sem: egyrészt sokszor használják az árnikát szemkrémekben, mert állítólag segít a szem alatti karikák eltüntetésében, gyulladás csökkentő, nyugtató. Másrészt Paula Begoun szerint az árnika kivonat rendszeres használata bőrirritációt és viszketést okozhat, és alkalmazása sérült bőrön nem ajánlott, mert jelentős az irritáló hatása.

A papaja gyümölcsének kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A kozmetikumokban általában 5-10%-os koncentrációban használatos. Enzimdús összetevő, enyhe bőrhámlasztó és tisztító hatást is tulajdonítanak neki.

buglyos fátyolvirág gyökerének a kivonata, melyet magyar szappangyökérnek is neveznek. A szappangyökér nagy mennyiségű szaponint tartalmaz, ezért az összetevővel elsősorban tisztító hatású kozmetikumokban találkozhatunk.

Borostyán kivonat. A CosIng hivatalos besorolása szerint baktérium ellenes, szövetösszehúzó, tonizáló, bőrkondícionáló és bőrnyugtató összetevő. A Dermaxime szerint a borostyán élénkíti a vérkeringést, tonizálja és feszesíti a bőrt, valamint segíti a méreganyagok távozását. Ezen tulajdonságai miatt sokszor találkozhatunk az összetevővel cellulitisz elleni krémekben. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a borostyánkivonatot, mivel irritációt okozhat, különösen, ha a használója allergiás, asztmás vagy atópiás dermatitisben szenved.

Növények sejtfalában található fehérje. A bőrre alkalmazva simító, feszesítő és vízmegkötő hatása van.

Kollagén, mely hatásos vízmegkötő, hidratáló anyag. A reklámok gyakori állításával ellentétben azonban a bőrre kent kollagén hatására bőrünk kollagén tartalma nem lesz több vagy jobb, tehát a kollagén nem más, mint sima hidratáló összetevő.

A kollagénes táplálékkiegészítők bőrre gyakorolt hatásáről itt írtunk bővebben

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Szilárd, sárgás anyag, aminek  antioxidáns és antibakteriális hatása is van.  A gyakorlatban tartósítószerként használt más tartósítószerekkel kombinálva (forrás).