Narciso Rodriguez

Ár:   22 790 Ft, 34 990 Ft és 43 290 Ft   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml és 90 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   parfümériák, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Musil, Módosítva: 2022. március 10.

Ár:   22 790 Ft, 34 990 Ft és 43 290 Ft
Kiszerelés:   30 ml, 50 ml és 90 ml
Lelőhely:   parfümériák, online
Kategória:   Parfümök

Fejjegyek: gardénia, bolgár rózsa

Szívjegy: pézsma

Alapjegyek: fehér és sötét cédrus, vetiver

VÁSÁROLD MEG

Narciso Rodriguez Narciso Intenzív Hajparfüm+sok más finomság:)
Ár: megegyezés szerint/csere is lehetséges:) , Eladó: marcsiii1100
Állapot: 5 ml frissen átfújva üveg parfümszóróba, Helyszín: Budapest, fizetés: személyes átvétel Budapesten, vagy foxpost/mpl automata, postázás előreutalás esetén:)
fújós - Narciso Rodriguez Narciso EDP
Ár: 5 ml / 10 ml 2.800 Ft / 4.000 Ft + pk , Eladó: Verona5
Állapot: saját parfümömből frissen fújva, Helyszín: Székesfehérvár, fizetés: fizetés banki előre utalással, postázás postán maradóra vagy foxpost automatába

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

albertinablogg2

Bőrtípus:  -
2022. március 10.

Évek óta kerestem a tökéletes illatot, és mire megtaláltam, már nem is kapható, hiánycikk mindenhol. Nekem nagyon tartós, az illat púderessége, nőiessége, karcossága és fűszeressége nekem nagyon tetszik, ápolt, tiszta anyaillat. Mivel találtam egy hasonló, olcsóbb alternatívát, így mellőzöm. Az üveg minimalista egyszerűsége nálam nagyon nyerő!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. március 10.

audreyenn

2021. november 27.

Borzalom. Nekem erős fejfájós szúrós nehéz illat. Még jó hogy nem rendeltem vakon.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. november 27.

Linett21

2021. szeptember 23.

Végre idén is eljött az Ő ideje :-)
Nekem Ő a nagybetűs 'ŐSZI ILLAT'; ha borongós, nedves, szeles időről van szó. A tegnapi extrasötét, szeptemberhez képest igen vigasztalan időhöz Őt választottam, és meg kellett állapítanom, ismét beleszerettem... ahogy már évek óta, minden ősszel. Én rózsát sosem érzek benne, számomra ez csak a gardénia-pézsma-cédrus-vetiver komoly, hideg, sőt kissé távolságtartó, de rendkívül elegáns-fás-púderes ívéről szól. Itt többen is írták és egyetértek: ez számomra is igényli a vasalt női blúzt és a munkába járást. (Biztos sokan kinevetnek érte, de engem az illatok valahogy a koncentrálásban, élethelyzetekben is befolyásolnak. Sosem tudtam pl. egy Pink sugarral,JPG Scandallal, Montale Mukhallattal vagy AG Arival munkában, vagy iskolában, vizsgán teljesíteni; zavartak, úgy éreztem; nem arra valóak, hanem pl. bulizásra, lazulásra, hétvégére. Ahogy ezt az illatot vagy pl. a Coco Mademoiselle-t, a Cacharel Noáját vagy ES Le parfum-ét se tudnám soha magamon elviselni barátokkal, partin, vagy esti bekuckózás során.)
Számomra Ő a hideg, sötét ősz klasszikus munkaillata. Kosztüm, magassarkú, harisnya, smink, konty, esernyő. Komoly, de nem komor. Projektálása (rajtam) decens, sosem taglóztam le vele senkit, de auráján belül megbízhatóan és hosszan lüktet. Tartóssága (rajtam) 8+ óra, talán az összes Narciso-kocka közül a legjobb.
Ha másért nem is, Őérte megérte ismét fáznom :-)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. szeptember 23.

Végre idén is eljött az Ő ideje :-)
Ha másért nem is, Őérte megérte ismét fáznom :-)

leaseydoux

2021. augusztus 25.

Amellett, hogy szerintem az egyik legalulértékeltebb drogériás illat, a fehér szín tökéletes szinesztéziája a Puredistance White es a Lumière Blanche mellet a dobogón. Nagyon sok niche parfümöt kenterbe ver tartósságban és kifinomultságban egyaránt, ráadásul én annyira odavagyok a gardénia illatáért, és ezen kívül nem ismerek olyan kreációt ami hordható formában prezentálná számomra ezt a szépséges virágot. ( beleértve a Guerlain és a Chanel exkluzív kiadásait is.) Imádom, hogy úgy ad egy egész napos komfortérzetet, hogy közben nem nyom agyon, és nem fulladok bele a töménységébe, de még este 7-kor is érzem a reggeli 2 fújást. Minden összetevőjéért egyenként rajongok egyébként, a rózsát, a vetivert, a cédrust és a pézsmát is imádom, és szerintem nagyon jól is állnak egymásnak. Ha az Iris Poudre a szürke kasmírpulóver, akkor ez egy nagyon jól szabott fehér pamutpóló, ami ugyanúgy jól áll a kedvenc farmeremhez, mint a legelegánsabb élére vasalt fekete nadrágomhoz. Annak ellenére, hogy sosem voltam egy Narciso fan, az üvegei mindig nagyon tetszettek, de azt hiszem ez a legszebb a fehér minimalizmusával. A dolgos mindennapok tökéletes illata számomra.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. augusztus 25.

riatai

2021. június 6.

Annyira nem szeretem a fás illatokat, de ő mégis megfogott. Ha a piros kockát csábítónak jellemezném, a fehér kockát elegánsnak. Számomra a fás illatok eleganciát, egy kis távolságtartást testesítenek meg. A gardénia és a fehérrózsa nagyon szép nyitányt ad neki. De mégsem lesz túl virágos a cédrus miatt. Szolíd, mert nem édes, de mégsem visszafogott, mert határozott. Nehéz szavakba önteni egy illatot úgy, hogy más is el tudja képzelni... Nem is próbálkozom, csak szeretnék 5 csillagot adni neki.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. június 6.

Verona5

Korcsoport: >54
2021. január 16.

Fás-virágos szépség.

A fekete kocka edt rabolta el először a szívemet a Narciso-k közül, amiben a bazsarózsa viszi a prímet.
Ezután jött ő, a testvére, az edp, ahol meg a magnóliás a nyitány és lényegében csak ebben térnek el az illatjegyeik.

Azt hiszem, hogy cédrus és a vetiver voltak a fő motiváló jegyek a szerelembe eséshez, rajtam mindkettő jól áll. A két illatnak ugyanazok az alapjegyei és a pézsma olyan kiegyensúlyozott benne, hogy nem lehet nem szeretni!

Van benne pindurnyi maszkulinitás, számomra ez amolyan fehér inges illat, kissé távolságtartó, egyben tisztaságjellegű is. Nem harsog, nem döngöl földbe, hamar bőrközelivé válik, igazi irodaálló fehérség.

A krémesebb, lágyabb unokatesójuk a Poudree krémszínű üvegben, az is nagyon fincsi!

Az illatjegyek felsorolása sajnos kimaradt fent az illat leírásakor:
fej: magnólia, rózsa
szív: pézsma
alap: cédrus, fehér cédrus, vetiver

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2021. január 16.

Fás-virágos szépség.

Az illatjegyek felsorolása sajnos kimaradt fent az illat leírásakor:
fej: magnólia, rózsa
szív: pézsma
alap: cédrus, fehér cédrus, vetiver

pearldiver66

Korcsoport: >54
2020. február 19.

Ezt az illatvilag az én világom,de ezt a parfümöt nem ismertem,pedig állandóan az ilyenekre vadászom. Most ,nemrég mikor megillatoztam a Douglas ban,azt mondtam azon nyomban,hogy ezt meg kell vennem!!!! Meg is rendeltem,és íme megvan!!!!!!! Ez egy isteni jó illat! Engem teljesen rabul ejt! Minden megvan benne ami engem jellemez. Boldog vagyok,hogy a magaménak tudhatom! Olyan nők illata ez,akik valóban ,ahogy itt is olvasom vekemenyekből, érettek és céltudatosak, magabiztosak,akik tudják mit érnek?! A" határozott Nő " illata! Amerre járok,mindenütt csak dicsèretet kaptam,és sokan kérdezik,mi ez az illat rajtam,mert fantasztikus milyen finom?! Ez már önmagáèrt beszél..... Mellesleg, szerintem,ezek a Narciso Rodriguez illatok,mindegyike különlegesen nőies, kifinomult, tartós és luxus parfümök. Nem tolakodó ,nem erős és nem harsány, hanem maga a finomság gyöngyszemei.....

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2020. február 19.

Szaasza

Bőrtípus:  -
2019. április 15.

Ez az az illat, amit tökéletesen lehet rétegezni, de magában is megállja a helyét. Tartós, különleges illata van 👌

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. április 15.

tigerkid

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2019. március 27.

Kifújáskor majdnem bedőltem, hiszen gyönyörű fehér, hívogató üvege van. Annyira tetszett, hogy majdnem rögtön megvettem. Ám, óvatosságból a Poudrée változatot is magamra fújtam, majd hazáig felváltva szagolgattam. Ennek a parfümnek a kifújáskori illata nagyon tetszik, majd átvált valami borzalomba, mint amikor a lakást 50 éve nem szellőztették és tele van ódon bútorokkal, majd kijön egy otthonkás néni, és megcsap a szaga. Csak a cédrust tudom okolni miatta, mert ez az a közös pont a Podrée és a fehér parfüm között, ami miatt a fehéret nem tudom elviselni. A Poudréeben is van, és leszáradáskor néha megcsap, de jóval enyhébben.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. március 27.

googles

Korcsoport:  -
2019. március 18.

Update:
Hosszu ideig kerulgettem ezt az illatot, megvettem vegul es aztan valahogy sose volt hozza hangulatom, nem tetszett magamon. Tul erosnek es valahogy zavaronak ereztem. Tovabb is adtam vegul. ☹

Isteni finom es kulonleges illat. Az EDP-t kostoltam eloszor es nagyon tetszett, hogy nem tudtam konnyen megjegyezni, olyan rejtelyes volt nekem. Mentem tobbszor is probalgatni, szagolgatni, probaltam kiigazodni rajta. Az EDT-t is probaltam, az is nagyon finom es talan kevesbe buja, nem annyira fas, hanem a viragos fele hajlik. Meg igy is tavol a szokasos feher viragos illatoktol. Most el vagyok latva parfumokkel, de vagyom erre az illatra!

Ui: megvettem! :) :) :)

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. március 18.

Update:

Ui: megvettem! :) :) :)

Antioxidánsok: BHT

A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Illatanyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

BHT a I ta

Butylated hydroxytoluene (butil-hidroxi-toluol). Erős mesterséges antioxidáns, mely a kozmetikumokban leginkább tartósítószerként használt. A BHT-t nem csak kozmetikumokban, hanem élelmiszerekben is használják tartósítószerként, mert meggátolja az élelmiszerek színének, szagának és állagának megváltozását. A BHT kettős természete miatt (egyes rákfajták kialakulását gátolja, míg más rákfajták kialakulását elősegíti) számos országban betiltották (Japán (1958), Románia, Svédország, Ausztrália), viszont Paula Begoun szerint a kozmetikai termékekben csak 0,01-0,1% közötti koncentrációban használják, ami nem akkora mennysiég, mely képes a bőrön keresztül felszívódva a véráramba jutni vagy növelni a rák kockázatát.

Színtelen, illékony olaj, mely többek között a lime, citrom és narancs illóolajában található meg. Erős, édes illata van. Illatanyagként használt a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Növényi kivonat, melyet illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.