Natasha Denona Mini Gold Palette
Ár: | $25 | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | 5 x 0,8 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | külföld (Sephora), online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: anonymous, az összetevőket feltöltötte: dlrexqs, Módosítva: 2020. június 17.
Ár: | $25 | |
Kiszerelés: | 5 x 0,8 g | |
Lelőhely: | külföld (Sephora), online | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Limitált kiadás
5 árnyalatot tartalmazó szemhéjpúder paletta
- puha textúra
- könnyen építhető és satírozható
- hosszantartó, gazdagon pigmentált színek
- állatokon nem tesztelték
Yellow 5 Lake / CI 19140
CI 77400
Aluminum Powder / CI 77000
sz
Mindig hevesen ráztam a fejem Natasha Denona mini palettáira: én ugyan öt színért nem adok ki ennyi pénzt. Aztán valahogy mégis lett egy mini ND-m, de arra nem emlékszem, hogyan tettem szert rá.
Tényleg egy kicsi, kompakt palettával van dolgunk. Műanyag, de kellően masszív, az átlátszó műanyag fedél nem kattanással, hanem csak szimplán záródik, de jó erősen, legalább az anyagot nem sajnálták belőle.
A színek gyönyörűek, sokkal szebbek, mint a terméklapon. A mattok állaga kicsit a Nabláéra emlékeztet, azok szinte vajas állagúak, ezek kicsit "gyurmásabbak". Nagyon pigmentáltak, elég egyszer beleérinteni az ecsetet a festékekbe és a szemhéjunk máris gyönyörű méregzöldben pompázik, a satírozás is gyerekjáték.
A középső arany szín krémesen puha, gyönyörű, telített szín, én ujjal szeretem feltapogatni (mint a fényes színeket általában), a hideg ráz az olyan videóktól, ahol borzas fejű szemhéjecsettel huzigálják a metálos színeket a szemhéjon és a modell arcát azonmód csillámtenger lepi el. Ecsettel is meg lehet úgy oldani a felvitelt, hogy ne potyogjon az adott szín, de nekem a precíziós gyűrűsujj vált be a legjobban, szigorúen glitterragasztóra, csodásan megtapadnak rajta a színek.
A kedvenc színem azonban a jobb szélső zöld fényes szín, amely szikrázó, nagyon pici multikróm csillámokkal van teleszórva. Zöldmániás vagyok (bezzeg amíg fradista pasim volt, rá se bírtam nézni), rengeteg árnyalatot sikerült begyűjtenem, ez az egyik legkülönlegesebb. A pasztelles alapszínnek hála jóformán bármilyen más színnel lehet kombinálni.
Nagyon jól összehangolták a paletta színeit, többféle szemsmink is elkészíthető vele, bár én nagyon szeretem más palettákkal kombinálni. Sokan panaszkodnak arra, hogy a ND formula nem tartós a szemhéjukon, szerencsére nekem ilyen problémám eddig nem adódott (wet n wild photo focus szemhéjalapot és Nyx glitter primert használok).
Egy szó mint száz, nagyon kompakt, jól összerakott kis őszi palettával van dolgunk, ajánlom mindenkinek, aki ácsingózik rá.

Valóban gyönyörű paletta és a legtöbb szín szépen eldolgozható, nem porzik. A mini glam-mel együtt rendeltem, az is gyönyörű, Viszont ebben a palettában az arany szín annyira potyog, hogy még másnap is találok az arcomon csillámokat. Így egy kicsit csalódás, főleg, ha elfelejtem, hogy a sminket a szememmel kezdjem, mikor ezt a palettát akarom használni...

Nagyon szép különleges színek vannak benne egyedi a kollekciómban ezek a színek remekül kiemelik a mogyoró barna szememet. A minősége is kiemelkedő puha könnyen eldolgozható egyáltalán nem porzik.

A tökéletes zöldes palettám, imádom. Nehéz szerintem ilyen szép földes-zöldes árnyalatú színeket találni a piacon, de már nem kell tovább keresnem.
Ha valaki dupe-ot keresne, a ColourPop Boundoir Noir palettájában hasonló színekkel fog összetalálkozni.

Elöljáróban annyit szeretnék megjegyezni, hogy nem sajnálom a pénzt jó minőségű sminktermékekre, azonban elsőre féltem nagy palettát rendelni, hiszen amit kinéztem magamnak a márkától az forintban kb 46 ezer ft-ra jött volna ki, ezért beruháztam két mini palettára és abszolút nem bántam meg. A színkombináció azonnal levett a lábamról, úgyhogy itt a piactéren le is csaptam rá. Nekem kékeszöld szemem van, és abszolút kihozzák a színek a zöldes árnyalatot, hogyha ezzel a palettával sminkelek és nagyon sok dicséretet kaptam már miatta. :) Egyébként a formula remekül satírozható és gyönyörűen összedolgozható.
Mind a matt, mind a fényes textúrák csodálatosak, nem kell egyszerre sokat felvenni, mert nagyon pigmentáltak a színek. Kis potyogást a sötétebb színnél én is tapasztaltam, de kis odafigyeléssel el lehet ezt kerülni. A szemfestésem simán szép és vállalható nap végére is, a szín nem tűnik el és a fényes textúrájú festékek sem kopnak meg. Mivel meggyőzött, be is szereztem egy másik minit is.
Kompaktsága miatt valószínűleg több minire fogok inkább beruházni, de maradjunk annyiban, hogy már értem az ódákat, amelyeket zengtek ND palettáiról.

Csodálatos kis paletta ez! Leginkább a középső szín miatt vettem meg, de a többi is kifogástalan. A barna szememhez nagyon szeretem ezeket az árnyalatokat, így nem bántam meg, hogy beruháztam rá. Alappal gyönyörűen fent marad estig, és csodaszép sminkeket lehet vele alkotni. Az ecsetről érdemes leütögetni a festéket, mert kicsi potyogást tapasztaltam, de egy mozdulattal kiküszöbölhető. Így őszre ez egy tökéletes kis paletta lehet bárki kollekciójában, csak ajánlani tudom.

Régi álmom volt ez a paletta és nem rég végre össze is gyűlt a pénz rá és megvettem. Eddig kétszer használtam, de teljesen bele vagyok szerelmesedve. Pigmentált, gyönyörű színek. Igaz, kisebb, mint amire számítottam. Bár benne van a nevében, hogy mini, szóval nem hazudnak. Tökéletes utazós/to go paletta. Barna szemre tökéletesek a színek benne, plusz én amúgy is ezeket a színeket szeretem viselni. Tervezek kettő másikat (mini nude és mini glam) is megvenni, remélem, azok is hasonlóan jók. Én mindenképp ajánlom, ha nem sajnáltok érte kb. 9000 forintot. Nekem ez az első ilyen drága ár/szemhéjpúder db palettám, de nem bántam meg.

Hidratálók: Caprylyl GlycolEmolliensek: Octyldodecyl Stearoyl Stearate, Diisostearyl Malate, Caprylyl Glycol, Dimethicone
Szilikonok: Dimethicone, Triethoxycaprylylsilane
Tisztítószerek: Diisostearyl Malate
Színezékek: Zinc Stearate, Titanium Dioxide / CI 77891, Iron Oxides, Carmine / CI 75470, Ferric Ammonium Ferrocyanide / CI 77510, Yellow 5 Lake / CI 19140, CI 77400, Aluminum Powder / CI 77000
Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.
Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.
Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.
Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló) hatását.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
A polytetrafluoroethylene rövidítése. A kozmetikumokban térfogat növelő (bulking) szerként használt.
A CosIng hivatalos besorolása szerint csomósodást megakadályozó, színező és sűrűség szabályozó összetevő. Leggyakrabban por állagú sminktermékekben találkozhatunk vele.
Boroszilikát üveg, amely a kozmetikai és testápolási termékekben pehely formában kerül felhasználásra. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatcsökkentő segédanyagként használatos összetevő. A Cosmeticsinfo információi szerint a legtöbb boroszilikát vegyülethez hasonlóan kémiailag nem reaktív anyag, vízben rosszul oldódik. Az összetevővel leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk.
A CosIng besorolása szerint töltő- és sűrűség szabályozó anyag. Leggyakrabban sminkekben használják a micához hasonló tulajdonságai miatt. Állítólag a synthetic fluorphlogopite-ből gyártott pigmentek a micából gyártott természetes pigmentekhez képest több előnnyel is rendelkeznek: bár mindegyiket leginkább gyöngyházszerű, csillogó hatása miatt alkalmazzák a sminkekben a mesterséges pigmentmolekula mérete egységesebb és a belőle gyártott por természetes szennyező anyagoktól mentes. Ezen előnyöknek köszönhetően pedig a synthetic fluorphlogopite pigmentekkel többféle és jobb színhatás érhető el, mint a hagyományos mica pigmentekkel.
Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.
Ón-oxid, vagy más néven ónkő. A természetben megtalálható ásvány. Színe a világossárgától a feketéig változhat. Kozmetikumokban radírozószerként és viszkozitásnövélőként (hogy kevésbé legyen folyékony a kozmetikum) használják.
Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.
Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.
A kozmetikum összecsomósodását megakadályozó segédanyag.
A boroszilikát üvegek egy fajtája, mely jellemzően apró pehely formában kerül a kozmetikai termkekbe. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint térfogatnvelő hatású segédanyag. Mivel az összetevő finom csillogó felületet képez a bőrön, ezért gyakori összetevője különféle csillogó hatású sminktermékeknek és körömlakkoknak.
Vasból és oxigénből álló keverék, amelyeket a kozmetikumokban (piros, sárga és fekete) színezőanyagként használnak már az 1900-as évek óta. Bár a vas-oxidok természetesen fordulnak elő, a kozmetikumokban használt formák jellemzően szintetikusak annak érdekében, hogy elkerüljék a természetesen előforduló vasoxidokban található szennyeződéseket.
Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.
Élénk kék színű, sminkekben használt pigment.
Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.
Szürkés színű, alumíniumból készült por, melyet színezékként használnak a kozmetikumokban.