Nature of Agiva

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Parfümök
Kiszerelés:   65 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: fcsenge, Módosítva: 2015. július 20.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   65 ml
Lelőhely:   Hiányzik. Feltöltöm
Kategória:   Parfümök

Valódi bulgár rózsából készült Eau De Parfüm.

Tiria

Fiorentina

Korcsoport: >54
2017. augusztus 13.

A benne lévő rózsa illata intenzív, ezért ha valaki mást vár, az biztosan csalódni fog. Évekkel korábban kaptam ajándékba egy kis fiolát, benne bolgár rózsaolajjal, hát ez pontosan az az illat. Kevés összetevőből álló, nem egy agyonbonyolított illat. Nekem tetszik, tartós és az ára is alacsony a felhasznált virágmennyiséghez képest.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2017. augusztus 13.

adrica

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. február 7.

Uh, de jó, hogy az üzletben ki lehetett próbálni. Aztán szégyenkezve, pironkodva mondtam, hogy köszönöm szépen, nem erre gondoltam, egy másik illatra emlékeztem, de ez nem az. Na ná, hogy nem az! Huh, és most letöröltem egy izzadtság cseppet a homlokomról és úgy iszkoltam ki a boltból tolatva, hogy én itt sem voltam. :) Az előttem szólók leírták, hogy miért.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. február 7.

fcsenge

2017. január 23.

Véletlen vétel volt, mondjuk nem volt drága. Tömény rózsa illat, az ósdi, hagyományos, tiszta fajtából, mely cseppet se illik bele ebbe a világba. Azonban tartóssága és intenzitása miatt egynél több csillagot akasztok le neki, mert aki tiszta rózsa illatot keres, az ebben megtalálja. Noha elég durva. Az enyém is nagymamánál kötött ki.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. január 23.

Kendralinx

2016. március 21.

Borzalmas nagymamámnak adtam oda a végén, az az igazi büdös elrontott olajos régi rózsa bolgár illat. Én megbántam hogy vettem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. március 21.

Hidratálók: Propylene Glycol

Etanol, etil alkohol vagy más néven borszesz. Színtelen, jellegzetes szagú és ízű, könnyen folyó folyadék, valamint kiváló oldószer. A természetben tisztán sosem fordul elő, mindig híg vizes oldatában található. Megtalálható kis mennyiségben némely gyümölcsben, a legtöbb természetes vízben, az erjedő gyümölcsökben.

A kozmetikumok közül az oldószerek, lakkok, parfümök előállításánál használják. Az etil-alkohol 70%-os oldatát, valamint egyéb etanoltartalmú oldatokat fertőtlenítőként, ezen belül bőrfertőtlenítőként is alkalmazzák. A baktériumokat, néhány vírust, valamint a gombát is elpusztítja.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.), valamint nem számoltak a bőr legkülső, ún. szarurétegének védő (barrier) funkciójával sem.

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.