ÖSSZETEVŐKERESŐ
(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

hirdetés

Ethyl Alcohol

Funkciók:

Alkohol

EWG Kockázat:

(1 - alacsony)

EWG Adat:

közepes

Komedogén index:

(nincs adat)

Irritatív index:

(nincs adat)

Mik ezek az adatok?

Etanol, etil alkohol vagy más néven borszesz. Színtelen, jellegzetes szagú és ízű, könnyen folyó folyadék, valamint kiváló oldószer. A természetben tisztán sosem fordul elő, mindig híg vizes oldatában található. Megtalálható kis mennyiségben némely gyümölcsben, a legtöbb természetes vízben, az erjedő gyümölcsökben.

A kozmetikumok közül az oldószerek, lakkok, parfümök előállításánál használják. Az etil-alkohol 70%-os oldatát, valamint egyéb etanoltartalmú oldatokat fertőtlenítőként, ezen belül bőrfertőtlenítőként is alkalmazzák. A baktériumokat, néhány vírust, valamint a gombát is elpusztítja.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.), valamint nem számoltak a bőr legkülső, ún. szarurétegének védő (barrier) funkciójával sem.

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

TERMÉKEK, AMIBEN MEGTALÁLHATÓ

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.