NIOD

Ár:   €36   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   240 ml   Bőrtípus:   Normál
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet és az összetevőket feltöltötte: jirka, Módosítva: 2019. szeptember 16.

Ár:   €36
Kiszerelés:   240 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Normál
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A NIOD lemosója fejlett biotechnológiai megközelítést használ a lemosó esetében is. Az LVCE tiszteletben tartja a bőr védőrétegét, miközben szabályozza a faggyútermlést, alaposan megtisztítva a bőrt, eltávolítva a smink maradványait egy lépésben. Az LVCE nem tartalmaz tisztító olajokat, tisztítószereket, sőt vizet sem, hanem izolált cukrot és avokádó észtert, hogy minden szennyeződést és sminket eltávolítson. A bőr kellemesen hidratált lesz minden használat után, sőt az LVCE segíti a tisztítás után használt termékek felszívódását.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

balkri

2021. október 6.

A Niod termékeiben eddig sohasem csalódtam, ezt a lemosót 1 hónapja használom napi rendszerességgel és azt kell, hogy mondjam kenterbe veri az eddigi összes olajos lemosót.
Légiesen könnyű vele bánni, nem hagy olajos érzetet, maximálisan leszedi az összes sminket (vízálló szempillaspirált nem használok), de a tartós szemceruzát és szemhéjfestéket gond nélkül eltávolítja, szembe kerülve sem csíp. Lemosás után tiszta és bársonyos a bőröm. Én csomagban vettem és egy 50 ml-es utazó kiszerelés volt benne, amiből 1 hónap alatt kb. 10% sem fogyott, így sokáig elég, megkockáztatom ár érték arányban veri a piacon kapható olajos lemosókat. (nem drogériás termékekre gondolok). Nálam a clinique is és a PC olajos lemosó is szembe kerülve iszonyatosan csíp, így számomra ez a termék egy áldás.
Valaki írta, hogy felbontástól 2 évig jó, az én 50 ml-es kiszerelésemen csak 6 hónap szerepel, így szerény számításom alapján kb. 50 ml lesz az, ami 6 hónap alatt el tud fogyni. Én biztos, hogy újraveszem!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2021. október 6.

Lencseee

2020. október 27.

Szerettem volna szeretni, szerettem volna, ha ad valami pluszt, mert megis csak niod, megis csak borzasztoan draga, de sajnos az osszegzett velemenyem az, hogy barmelyik jobb olajos lemoso e termek aranak minimum feleert, vagy akar harmadaert ugyanezt adja. Ez egy draga olajos lemoso es kesz. 3.5, de inkabb 3, mert keptelen vagyok eltekinteni az ar-ertek aranytol...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 27.

pozsu

2020. október 18.

Már unalmas, hogy minden NIOD-nak 5* megy, de ez van :) szerintem fantasztikus tisztító, jó puha utána a bőröm. Imádom... nincs mit ragozni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. október 18.

kisko

2020. január 6.

Borzasztó. Még jó, hogy akcióban vettem. Régóta két lépéses tisztítással operálok, nem ismeretlen az olajos érzetű lemosó. Erőltetve elhasználtam kb 2/3-át, semmit nem szed le (fényvédő, smink), hiába utána a habzó lemosó, ez a plusz réteg olyan fullasztó bevonatot képzett, hogy állandóan pattanásokkal közdöttem, amíg meg nem érkezett a megszokott olajos lemosóm. Teljes kudarc nekem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. január 6.

hambi

2019. szeptember 2.

Szerencse, hogy black friday-on vettem, mert amúgy csapkodnám a fejem a fajnak. Kóreai lemosók meg balzsamok után ez pénzkidobás. Még a sima szempillaspirált se tudja lemosni, csak ha külön rakok még vattakorongra. Az a réteg, amely marad utána a börön, undorító - bár annak kellene segítenie a többi hatóanyag beszívódását, de nem tudom elviselni az arcomon. A sima TO Squalane Cleanser sokkal jobban sikerült, bár azt meg dörzsölgetni kell, míg olajjá alakul. NIOD-nak talán ez a legkevésbé kedveltebb terméke, szerintem.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. szeptember 2.

Plusskutya

2019. június 8.

Hát az én bőröm nem ájult el a "fejlett biotechnológiai megközelítéstől".
Sőt.
A sminkemet nem mossa le egy lépésben - elfogadom, hogy a MAC studiofix kifog rajta, de sajnos minden egyéb is, pl BB krém, fixáló púder, nem vízálló szempilla-spirál. A micellás vizes vattakorongnak akad dolga bőven utána.
A faggyútermelést nem lőtte be, minden reggel, ha ezt használom előző este - zsírban tocsogó arccal ébredek.
Szóval én azt tapasztalom, hogy sokat ígér, sokba kerül, de nekem sokat nem ad :-(
+1 csillagot kap az "új biotechnológiai megközelítés" miatt, de szerintem kizárólag a túlzott bőrszárazsággal küzdők tudják kihasználni az előnyös tulajdonságait.
Most ott tartok, hogy adok még néhány napot neki, de szerintem el fogom küldeni a háztól, megy eladásra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. június 8.

Hát az én bőröm nem ájult el a "fejlett biotechnológiai megközelítéstől".
Sőt.

Telihold

Korcsoport: >54
2018. július 29.

Zsírosodásra, és ha nem figyelek kellőképpen, akkor miteszerekre is hajlamos a bőröm. (Több évtizedes probléma.) Kíváncsiságból próbáltam ki ezt a lemosót, kicsit félve az olajos jellegétől. De!: Jól esik felkenni, alaposan tisztít, a folyékony alapozót illetve púdert szépen eltünteti. Este a Bioderma micellás vizével együtt használom, dupla tisztítás gyanánt. Semmilyen bőrproblémát, irritációt nem okozott. Inkább hidratáló-ápoló hatását érzékelem. Hozzátenném, hogy először a Hylamide lemosóját próbáltam használni, de annak valamiért idegenkedtem a szagától, amit illatnak semmiképp se tudnék nevezni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2018. július 29.

Toposz

2018. május 24.

Szerettem, annak ellenére, hogy a bőrömnek nem tett jót. Olyan bőrtípusnak én nem ajánlanám, ahol a faggyútermelés túlzott. Legalábbis nálam nem vált be, olyannyira nem, hogy gyulladt és fájó puklik lettek a fejemen.
Kettő csillagot adok, mert tetszett az olajos koncepció. Szárazabb bőrtípusnak jó lehet.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. május 24.

Vica75

2018. február 18.

Komolyan nem értem, hogy ki és miért ad Tindigo arclemosójáért 6 ezret,mikor itt van ez a NIOD csoda. 1 hónapja használom és még alig fogyott belőle. És hogy milyen? Fantasztikus. Volt már több olajos lemosóm, köztük az ikonikus Bobbi is. Ez hasonló, de mégis más. Egyrészt könnyebb,másrêszt hagy maga után egy réteget a bőrön. Ez senkit ne riasszon vissza,mert szuperjó érzés. Nekem vegyes,zsíros bőröm van,de nagyon jól esik ezt használni és nem okozott pattanást sem. A tenyerembe csöpögtetem és a száraz bőrre viszem fel. Masszírozva fellazítom a sminket,majd leöblítem meleg vízzel. A csomagolása praktikus, nem folyik,ömlik belőle a cucc és nincs benne olyan szerkezet,ami tönkremenne. Ahogy elnézem a mennyiséget, szerintem vagy másfél évig is kitart majd. Felbontástól 2 év a szavatosság.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. február 18.

jirka

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2017. december 7.

2017.december.7.
Korábbi véleményemet bent hagyom, mert így helyes, mert idő kell, a megismeréshez. Még nem fogyott el teljesen, ketten használjuk a családban.
Csodaszer, egyértelműen! Bizony oszlopos tagja lett a NIOD rutinomnak. Átlagos tisztító hatással bír, de az erőssége nem ebben van, hanem amit maga után hagy. Puha, hidratált, egységes színű bőrfelszín. A Hylamide csöppet erősebb, de - és több lemosó volt tesztben - az általam használt többi arctisztító az LVCE-hez (és Hylamide) képest "fapados", elnézést, nem jut jobb definíció az eszembe, de ez csak az összehasonlításból fakad, biztos vagyok benne, ha ezen ismereteim nem volnának meg, azok a lemosók lennének a jók (na ezt most jól leírtam).

2017. szeptember 21.
3 hete használom, és kistestvére példájából sejtem, hogy a mennyiség körülbelül félévre elegendő.
Hylamide lemosóról váltottam az LVCE-re, nem azért mert a Hylamide nem ötös, pusztán 2 okból:
- a mennyiség, vagyis 240 ml
- mert az arcáploási rutinomban zömével NIOD-ot használok
Régen magam is azt az elvet vallottam, hogy a lemósónak olcsónak kell lennie, de hiába, nekem a pénztárca megoldások, nem voltak megoldások. Szerintem az arcápolásban a kulcs a lemosásban van, ha az jól kezdődik, akkor már majdnem nyert ügyünk van.
Véleményemben az LVCE vs Hylamide-ot szeretném összevetni tapasztalataim alapján, mindkettőnek meg van az előnye és a hátránya. Nem szeretném lelőni a poént, de kamaszgyermekem hormonális aknéját 1 héten belül az LVCE minimalizálta, csak ez az egyetlen új termék, amit használunk nála, így igazolva látom ama teóriámat (ami bármikor megdőlhet), hogy a lemosásban van a kulcs.
Csomagolás: Mindkettőnek ugyanolyan (csak a méret, szín, márka változik). Átlátszó flakon, csőrös kiszereléssel, utazáshoz külön kupakkal ellátva.
Állag: Mindkettő átlátszó, olajos érzetű, ennek ellenére az LVCE nem tartalmazz olajokat.
Illat: Kétségtelenül nekem a Hylamide a szerelem, az LVCE nagyon enyhe virágillatú (?), nem tartalmaznak parfümöt.
Használat: Mindkét lemosó esetében babszemnyi mennyiséget használok. Az LVCE könnyebb állagú a Hylamide-nál, mégis nehezebb vízzel lemosni, komolyabb réteget hagy maga utána, mint kistestvére. Míg ez a réteg a Hylamide-nál nem zavart, az LVCE esetében egy picit zavar.
Hatás: Az LVCE önmagában nem tísztit olyan alaposan, mint a Hylamide. Bármilyen színezett krémmel, sminkkel az LVCE önmagában nem tud elbánni. Ez nem nagy baj, mivel duplán tisztítok. Egyértelműen puhább lesz az arcbőr az LVCE után, a Hylamide esetében nem ilyen erős a puhító hatás (ott selymesként jellemztem), mindkettő nyugodt bőrképet eredményez.
Összevetve: Tisztító hatásban lemarad a kistestvértől, viszont hosszabban érezhető a hatása. Elégedett vagyok, bár halkan modnom, hogy az összes jó tulajdonsága ellenére is nekem ez a NIOD termék a leggyengébb láncszem a rutinomban. Összeségében tekintve egy erős négyest érdemel, amint a elfogyott a mennyiség visszatérek tapasztalataimmal.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2017. december 7.

2017.december.7.

2017. szeptember 21.
- a mennyiség, vagyis 240 ml
- mert az arcáploási rutinomban zömével NIOD-ot használok

Antioxidánsok: Tocopherol, Propyl Gallate
Hidratálók: Plukenetia Volubilis Seed Oil, Ethoxydiglycol
Vitaminok: Tocopherol

Bőrpuhító (emollient) anyag, ami puha és sima érzetet hagy maga után a bőrön. A krémet könnyen kenhetővé teszi. További info itt.

Faggyútermelést normalizáló 5αR-blokkoló hatóanyag, ami a gyártó állítása szerint három hét alatt 40%-kal csökkenti a faggyútermelést (a teszt résztvevők 78%-a érezte úgy, hogy a bőre kevésbé  zsíros és csillogó a tanulmány végére), a hajas fejbőrön pedig a lipid foltok csökkentésével (-69%) segít lelassítani a faggyúmirigyek működését, nyugtatja az irritációt és csökkenti a seborrhoeás tüneteket és a korpásodást is.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

A galluszsav és a propanol reakciójából keletkező észter. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antioxidáns hatású összetevő és illatanyag. A kozmetikumokban széles körben, elsősorban tartósítószerként használják, mivel gátolja a termékben levő olajok és zsírok oxidációját. A truthinaging információi szerint 0,1%-os koncentrációig biztonságosnak számít a kozmetikumokban. Általában a rúzsokban, bőrtisztító termékekben, és hidratáló, bőrápoló termékekben találkozhatunk az összetevővel.

A truthinaging szerint az ethoxydiglycol egy tiszta, színtelen folyadék, melyet elsősorban oldószerként használnak a kozmetikumokban. A hivatalos CosIng besorolás szerint még vízmegkötő és illatanyagként is használt. Penetrációt fokozó hatása van, vagyis segíti a hatóanyagok bőrbe jutását.

Növényi kivonat, melyet édes, virágos illata miatt illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.