NutriBiotic Szappanmentes Arclemosó Érzékeny Bőrre
Ár: | 1600 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 473 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online külföldről | Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: szisz5, Módosítva: 2015. december 29.
Kiszerelés: | 473 ml | |
Lelőhely: | online külföldről | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrprobléma: | Túlérzékenység |
- természetes növényi összetevők felhasználásával készül
- parfüm és parabénmentes
- hypoallergén
- bőrsemleges pH
Water / Aqua
Salvia Officinalis (Sage) Extract
Tussilago Farfara (Coltsfoot) Leaf Extract
Achillea Millefolium (Common Yarrow)
Melissa Officinalis (Lemon Balm)
Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower
Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract
Althea (Althea Officinalis)
Thymus Vulgaris (Common Thyme)
Equisetum Arvense (Horsetail)
Cucumis Sativus (Cucumber)
Macrocystis Pyrifera Extract
Aloe Barbadensis (Aloe Vera)
Sodium C14-16 Olefin Sulfonate
Allantoin
gy
Citric Acid
kh
semmi extra. borzasztó sok. nem bántja a bőrömet. szép összetevős. és kifejezetten olcsó. nekem a cerave a minden, de ez is jó. azt mondanám 3.8;-)

Erdekes a sok negativ hozzaszolas :o
Nekem semmi bajom vele, pedig erzekeny a borom. Arra jo, hogy a géles allagaval leszedje a hetkoznapi sima zsiros szennyezodest a boromrol, sminket leszedni termeszetesen kevés.
A szaga naturos, nem zavaro.
Igaz, nem hasznalom minden nap, lehet akkor szaritana, de egyelore nem tapasztaltam ilyet.

Erdekes a sok negativ hozzaszolas :o
A szaga naturos, nem zavaro.

Uszodai fertőtlenítő szaga van. Ami még nem lenne akkora probléma, de a hatása nálam egy kisebb fajta katasztrófának tűnt. Itt-ott pattanások, száraz foltok, jaj… mivel jó nagy kiszerelés, bepróbálkoztam, hogy akkor tusfürdő lesz, hatás itt is ugyanez, megspékelve viszketéssel. Hurrá. Most folyékony szappannak neveztem ki, remélem egyszer majd elfogy, aztán egy életre elfelejtem.

Két flakonnal használtam el eddig, Elég érzékeny a bőrőm, de én szerencsére nem tapasztaltam égető érzést, vagy hámlást, nekem bejött a termék. Ár-érték arányban is verhetetlen.

Nekem nagyon bejött ez a cucc. Reggel és este is ezt használom arctisztítónak (bár este átmegyek előtte micellás vízzel még), és teljesen jól tisztít, jó puha az arcom utána és lényegesen kevesebb a patim, mitesszerem és egyebem, mióta használom, pedig bha-t és hasonlókat előtte is használtam. Ráadásul jó nagy kiszerelés, egy életre elég kb.

Szinte hihetetlen... Nekem soha semmitől nem szokott kiakadni a bőröm, pedig olyan is volt, hogy naponta kétszer hámlaszottam, reggel 1-2es BHAval, este 7es AHAval, heteken át... Este használtam két egymás utáni napon, a harmadik napra teljesen vörös lett az egész arcom, húzódik és ég... :'( Pedig olyan szépnek tűnt, jó összetevők, nagy adag, ahhoz képest olcsó... És nem tündérmese :(
Ha véletlenül kiderülne, hogy mástól volt, jövök, és kijavítom.

Ha véletlenül kiderülne, hogy mástól volt, jövök, és kijavítom.

Előre bocsátom, hogy felráztam használat előtt. Borzasztóan szárít, csíp, viszket, fáj tőle az arcom és úgy néz ki, mintha rohadna. Pár alkalommal használtam, mert az uszoda vízére is gyanakodtam, de végül egyértelműen kiderült, hogy ettől a terméktől akar leesni az arcom. Nagyon sajnálom, mert lelkesen rendeltem meg, az ára és a mennyisége is szimpatikus volt, de nem fogom elhasználni. Talán tusfürdőnek kipróbálom egyszer, ha kissé megkopik a sokk élmény.
UPDATE: Kipróbáltam tusfürdőnek is, de iszonyúan szárított. Kezdek gyanakodni, hogy talán rossz minőségű terméket küldtek, mert itt mindenki el van ájulva tőle.. :)

Meglepődtem az alább leírt rossz tapasztalatokon, nekem abszolút pozitív élményem van ezzel az arclemosóval kapcsolatban.
Semmilyen illata nincs, átlátszó gél, amely könnyen felhabzik, és hatékonyan szedi le a sminket/koszt az arcomról, de ugyanakkor kíméletes is.Való igaz, hogy egy olajos lemosóhoz képest szárítóbb lehet, de amilyen durván szárító arclemosók vannak a drogériák polcain, ez azokhoz képest (is) kíméletes.

Nagyon szeretem ezt a terméket, nagyon könnnyen használható, nem habosodik fel túlzottan, nem csíp, nem irritál és nem is szárít egy cseppet sem. Nekem olyan érzete van a abőrömnek miután használtam, mint amikor még a PC-skin balancing arclemosóját használtam. összességében nagyon jó ez az arclemosó és a kiszerelése is gazdaságos. Ár-érték arányban nagyon kedvező, főleg, hogy ennyire jó kis termékről van szó.

Engem is kissé szárít, de nagyon zsíros bőröm van, szóval nem vészes. Nem ájultam el tőle, de nem is rossz termék, arclemosásra elhasználgatom.

Gyulladáscsökkentők: AllantoinKémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol
Emolliensek: Panthenol
Tisztítószerek: Sodium C14-16 Olefin Sulfonate, Disodium Oleamido Mipa-Sulfosuccinate, Oleyl Betaine
Illatanyagok: Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract
Az orvosi zsálya kivonata. A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. Paula Begoun szerint bár az összetevő rendelkezik némi antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatással, viszont illóolaj tartalma révén egyúttal irritáló hatással is lehet a bőrre.
Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.
Közönséges kakukkfű. A kozmetikumokban levelének, virágának a kivonatát és olaját is felhasználják. A CosIng a kakukkfű különböző származékait maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése), tonizáló, bőr javító összetevőnek kategorizálja. Paula Begoun szerint bár a kakukkfűnek antioxidáns tulajdonsága van, a benne található illatanyagok bőrirritálóak lehetnek, más antioxidánsokkal együtt és kis mennyiségeben azonban nem jelent problémát.
A Macrocystis Pyrifera Extract az óriás barnamoszat, a Macrocystis Pyrifera kivonata. Ezt a moszatot az Antarktiszon fedezték fel. A kutatások szerint a tengeri moszat egésze hasznos lehet a bőrápolási termékekben, köszönhetően a magas jód-, vitamin-és ásványianyag-tartalmának. Úgy vélik, hogy az anti-szeptikus és anti-irritáló hatása képes a napfény által károsított bőrt gyógyítani. Azért is használják szépségápolási termékekben, mert kocsonyás állaga fényt ad a hajnak és ragyogóvá teszi a bőrt.
Aloe vera. Kivonatát, géljét, vizes oldatát, nedvét egyaránt használják a kozmetikumokban. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Lásd aloe vera kivonat.
Kókuszdió származék. Alacsonyabb árfekvése miatt ez egyik leggyakrabban használt felületaktív anyag a világon (nem csak a samponokban). Paula Begoun szerint potenciális irritáló és szárító hatása lehet a bőrre, és bár ez a hastása másodlagos tisztító összetevőként alkalmazva némiképp elennyészőbb, de még úgy sem mondható semlegesnek.
Gyengéd tisztítószer, amely finom habot képez.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.