Nuxe

Ár:   4590 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   patikák   Bőrprobléma:   --
Vedd meg online a Nuxepatika.hu-n 3890 Ft-ért megnézem

A krémet és az összetevőket feltöltötte: nuxehu, Módosítva: 2014. május 15.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   patikák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Vedd meg online: Nuxepatika.hu, 3890 Ft

• Tonizál, felfrissíti a bőrt és teljesen eltávolítja a maradék sminket
  • Minden típusú bőrre, akár érzékenyre is
  • Arcra és szemre
  • Nem tartalmaz alkoholt, nem szárítja ki a bőrt (természetes eredetű hyaluronsav)
  • Nem okoz miteszereket

97% természetes eredetű összetevő. Parabén-mentes

VÁSÁROLD MEG

Ár: 3890 Ft , Eladó: Nuxepatika.hu
Fizetés: utánvétel, előre utalás, Szállítás:futárszolgálat

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Rena77

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2017. december 10.

Tonikot kerestem és csak azért vettem meg, mert használok több Nuxe terméket, amiket szeretek, de ettől nem ájultam el. Mint tonik teszi a dolgát, de semmi extra meg az illata sem tetszik és a színe is furcsa barnás, bár ez a természetes összetevők miatt lehet. Nem hiszem, hogy újra fogom venni

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. december 10.

Lina1105

2017. június 29.

Alkoholmentes, ezért tényleg nem szárít. Szeretem a rózsás illatát, kellemesen tisztít, teszi a dolgát. Mintát kaptam belőle, ezt elhasználom, de semmi kiemelkedő, biztos nem veszem újra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. június 29.

CocoSunrise

2015. április 8.

Nekem is bevörösödött tőle az arcom, mintát használtam belőle. Amúgy kellemes illata van, meg teszi a dolgát, de nem való érzékeny bőrre. Én nem venném meg.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. április 8.

Spirit66

Bőrprobléma: Bőröregedés
2014. november 7.

Érdekes, hogy "nem tartalmaz alkoholt" viszont az összetevők között ott az alkohol. Én megvettem, mert kimondottan alkohol mentes tonikot kerestem. Az arcom olyan vörös lett tőle, hogy többet nem használom. Biztos, hogy nem érzékeny bőrre való! Nem szeretem, ha becsapnak. Ennyit a kozmetikai ipar marketing rizsájáról.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. november 7.

Gyulladáscsökkentők: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Sodium Hyaluronate
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Damaszkuszi rózsavíz. A CosIng szerint kozmetikumokban illatanyagnak, bőrkondícionálónak és a bőrnyugtatónak használják, de ezen kívül a legtöbb forrás szerint tulajdonítanak neki még bőrfeszesítő, ránctalanító tonizáló hatást is.

nagylevelű csodamogyoró különböző részeiből készülő vizes kivonat - jellemzően a levelek, gallyak és kérgekből vonják ki, ezek a különböző részek pedig eltérő mennyiségű biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont érzékenyítő, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.

Glycerin h 0 0

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Különböző növényi olajokból származó, természetes eredetű összetevő. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztítószer, hajkondícionáló hatású összetevő, valamint felületaktív anyag (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát). Az összetevőt elsősorban bőrjavító, tisztító és savasító termékekben használják, mivel csökkenti a szeborheás és ekcémás tüneteket és szabályozza a faggyútermelést, de gyengédsége gyakran fordul elő érzékeny fejbőrre szánt hajápolási termékekben is.

Anti-bakteriális és gombaölő glycine biovektor.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.

Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Gomba és baktérium ellenes hatású tartósítószer, melyet 0.6%-os vagy az alatti koncentrációban használnak. Ecocert és Cosmos jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban.

Búzából, kukoricából, burgonyából és kókuszból kinyert enyhe, növényi eredetű felületaktív szer. A CosIng besorolása szerint tisztító, habképző funkciója van, illetve segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát is. A leggyakrabban enyhe, kímélő vagy natúr samponokban találkozhatunk az összetevővel.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.