NYX Professional Makeup

Ár:   3699 Ft   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   8 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   márkaboltok, Rossmann, online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: katagali92, Módosítva: 2023. július 17.

Kiszerelés:   8 ml
Lelőhely:   márkaboltok, Rossmann, online
Kategória:   Sminkek szemre

• meghosszabbítja a szemsmink tökéletes megjelenését
  • egységesíti a színárnyalatokat
  • kiemeli a szemfesték színét

4 árnyalatban kapható

bibi24

Lina14

2023. február 24.

sajnos zsíros, ami miatt nem tartós, de amúgy jól tapad bbele a pigment

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 24.

sajnos zsíros, ami miatt nem tartós, de amúgy jól tapad bbele a pigment

asztromélia

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2022. december 8.

Szerintem is szuper, "Ragad" bele a szemhéjfesték szépen és tartja is. Csak azért vásároltam meg, mert Rossmannban mostmár kapható (Debrecen Fórum), rendelésre nem adtam volna a fejem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. december 8.

Ad-Namah

2022. október 14.

Rejtett szemhéjam van, ami enyhén olajos. A rossmannban csak ez a fajta alap elérhető, és nekem 10+ órán át tartja a sminket (edzés után is), teljesen mindegy, hogy Innisfree, L'Oreal vagy Makeup revolution palettát használok. Előtte a rivaldeloop olcsó szemhéj alapot használtam, ami semmit nem használt. A többi NYX terméket is szívesen kipróbálom a jó tapasztalat miatt.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. október 14.

nyuuuucatcat

Bőrtípus: Zsíros
2022. június 26.

Zsíros a szemhéjam és a proof it!-et (az egész napot kibirta a sminkem vele mindig) használtam eddig de mostanában sehol nem tudtam megvenni. Kipróbáltam ezt az ultimate-et és a NYX HD primert felváltva, 3 óra után mind2nél lekopott a szememről a festék és beleült a ráncokba. Egy boltba szaladós időre azt mondom oké de egy teljes napra olyannak akinek szintén zsírosodó a szemhéja semmiképp.
Most a Mac Prep + Prime 24 Hour Extend Eye Base-t és a Smashbox 24 hour Photo Finish Shadow Primert használom felváltva és azok kibírják az egész napot úgy, hogy megse mozdul a sminkem a melegben sem.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2022. június 26.

Antioxidánsok: Triethyl Citrate, Tocopheryl Acetate, Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate
Hidratálók: Glycerin, Caprylyl Glycol
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Szénhidrogén, mely elsősorban oldószerként használt a kozmetikumokban. Az isododecane javítja  a krémek kenhetőségét, könnyed érzete van a bőrön. Mint minden szénhidrogénnek van némi elzáró (occlusive) hatása, melynek révén megakadályozza a vízveszteséget a bőr felső rétegéből (transepidermal water loss).

Színtelen, szagtalan, krémes, sűrű állagú bőrpuhító anyag (emollient) és oldószer. Magas tisztaságú isoparaffinok keveréke, ami nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után a bőrön. Sűrűbb állagú krémek, alapozók gyakori összetevője.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Mesterséges polimer (ismétlődő egységekből felépülő, nagyméretű molekula). Felületi hártya képző, hajfixáló és sűrűség szabályozó anyag.

Csomósodást megakadályozó (anticaking), sűrűség szabályozó, térfogatnövelő és bőr puhító (emollient) szilícium dioxid származék.

Szilikon féle, mely a dimethicone-nál szárazabb utóérzetet hagy maga után. A többi szilikonhoz hasonlóan bőr- és hajkondícionáló anyag. Habzásgátló tulajdonsága is van, vagyis megakadályozza, hogy a krém habozzon ha rázzák.

A Polyglyceryl-3 Diisostearate egy olyan vegyület, amit elsősorban ajakápolóknál és rúzsoknál használnak puhító hatása miatt, bár megtalálható a fényvédőkben, bronzosítókban, hidratáló krémekben és az anti-aging szérumokban is. (Forrás: truthinaging) A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer.

Műanyag féle, melynek számos funkciója van a kozmetikumokban. Leggyakrabban fizikai bőrradírokban használt dörzsölő anyagként. Szintén gyakran használt felületi hártyaképző (film forming), sűrűség szabályozó és stabilizáló anyagként. Paula Begoun szerint rossz hírneve ellenére nem mérgező anyag a polyethylene és a kozmetikai iparban felhasznált mennyiségben a környezetre sem súlyosan káros.

Glycerin h 0 0

A citromsav észtere, melyet E1505 néven az élelmiszerekben is megtalálunk. Arckrémekben talán némi antioxidáns tulajdonsága van, továbbá oldószer és maszkoló (a nem szükséges anyagokat semlegesítő, elnyomó) segédanyag. Álltólag hatásos izzadás ellen is, így dezodorok gyakori összetevője.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Hivatalos funkcióbesorolása antioxidáns. Az összetevő meggátolja az oxigénnel való reakciókat, melyek a telítettlen zsírsavak avasodását okozzák. Gyakori összetevője a szappanoknak.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.