Olay

Ár:   1500 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Száraz, Normál, Kombinált
Lelőhely:   drogériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Mara, Módosítva: 2013. június 20.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   drogériák
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Száraz, Normál, Kombinált

Színezék -és illatanygamentes. Olay hidratálóval kiegészített krémes formulája kíméletesen távolítja el még a vízálló szemfestéket is.

Borostyan

Timi92

2016. szeptember 16.

Elég sok típusú terméket próbáltam már szemfesték lemosáshoz: micellás vizektől kezdve az olajos, géles lemosókon át, a kétfázisú termékekig, de ilyen hatékony termékkel még nem találkoztam. Igazából nem is nagyon szerettem vattakoronggal szenvedni a szempillaspirál leszedésénél, mert, hogy nekem semmi sem működött könnyen, mindennel hosszasan kellett gyötörnöm, dörzsölnöm a szempilláimat, most viszont minden eddiginél gyorsabban és könnyebben lejön a festék: rákenem a krémet vékonyan a szempilláimra, szemhéjamra, majd egyszerűen rányomok egy vattakorongot, pár másodpercig rajta hagyom és jól rányomva letörölöm. A festék 90%-át egyből leszedi. A vattakorongon konkrétan a kirajzolódnak a szempilláim a festékkel, ugyanis egy az egyben leszedi ahogy volt. Egyébként az összetevőivel nem vagyok kibékülve, de legalább nem kell gyötörnöm dörzsöléssel a bőröm, ezt meg arctisztítás végén még úgy is lemosom... Nekem 5*, abszolút kedvenc. Ja és Premier Outletben 99 Ft-ért vettem, szóval szerintem életem egyik legjobb vására volt. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. szeptember 16.

reku0304

2016. február 28.

Tökéletes a szemsmink lemosására! Még a szempillaspirált is lehozza.
Sminkeltávolításkor ezt használom először. Egy borsónyi mennyiséget elosztok a két szememre. Eloszlatom a szemhéjamon, a szemöldökömön és a szemem alatt is majd egy vattakoronggal letörlöm. A szempilláimra fülpiszkálóval oszlatok szét egy is mennyiséget és azt is ugyanúgy letörlöm vattakoronggal.
Az arcom többi részét micellás vízzel tisztítom.
Kis mennyiség kell belőle így biztos, hogy nagyon kiadós, bár akciósan vettem, így az árát nem sajnáltam rá.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. február 28.

Tökéletes a szemsmink lemosására! Még a szempillaspirált is lehozza.
Az arcom többi részét micellás vízzel tisztítom.

BubuMaczko

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. december 19.

Nem vált be nekem sajnos. Az tény, hogy nem bántotta, és kímélte a szemem, de ugyanúgy kímélte a festéket is. Maradt lemosásra a kedvenc törlőkendőm, ez pedig utána ápolásnak. Nem pénzkidobás, de nem is veszem meg újra...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. december 19.

pinktulips

Bőrtípus:  -
Korcsoport:  -
2013. november 14.

Hogyan kell használni? A krémet a vattára és azzal egyből a szemre. Mert úgy elég rossz, száraz érzés. Próbáltam úgy, hogy vízzel lemostam a sminket, ahogy tudtam és a maradékot próbáltam ezzel lemosni (vizes bőrön+vize vattával) Szakszerűen hogy kellene használni?

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2013. november 14.

Serbackaja

2013. október 29.

Megtaláltam A szemfesték lemosómat!! Akciósan vettem a Glamour-napokon, és így borzasztóan megérte, de eredeti áron azért elég drága. :/
Tökéletesen leszedi a sminket, nem kell dörzsölni a szememet össze-vissza. Az igaz, hogy egy vatta nem elég, de a többi szemfesték lemosómnál is ugyanez volt a helyzet. Amit nagyon szeretek benne az az, hogy nem kezdi ki nagyon a szememet a krémes állaga miatt, és nem hagy maga után olajos érzetet, hanem tisztaságot és smink-mentességet érzek! :) A szememet nem csípi egyáltalán. Többen írtátok, hogy ha a szembe megy, akkor borzasztóan csíp.. Én minden este használom, és egyáltalán nem csíp, egyszer még a szemembe is ment, és akkor sem volt semmi para, pedig nagyon megijedtem, hogy hú, ez fájni fog. :D Viszont egyik nap valószínűleg több ment a szemembe a kelleténél, és az valóban nagyon csípett,ennyire még nem is csípett semmi. :/ Azóta ez nem fordult elő, pedig többször is belement a szemembe a cucc, úgyhogy ezt nem tudom hova tenni, és úgy döntöttem, ezért nem vonok le csillagot, csak akkor,ha ez többször fordul elő a kelleténél. :)
Nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudom. Biztosan újraveszem! (Ha tehetem, akkor akció keretében)

Update: Valóban csíp... Most már egyre többször fordult elő, hogy észre se vettem, hogy a szemembe ment,és egyszer csak úgy elkezdett marni, hogy alig láttam... :(
És ami még nagyon idegesítő, hogy nem tudom, csak nálam fordul-e elő, de minden lemosásnál tapasztalom, hogy a festék összecsomósodva, vagy hosszú szálakba állva a szememben köt ki. Nagyon fárasztó ezeket onnan kihalászni... Ezt más lemosónál még nem tapasztaltam!! Sajnos ezek miatt le kell vonnom egy pontot.
Még mindig nagyon jó lemosónak tartom, de már nem ez a perfect, és nem veri olyan magasan a kétfázisú lemosóimat. Még mindig jobbnak tartom a kétfázisúimnál, de márt csak egy leheletnyivel. ;)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 29.

CherryBlossom

2013. július 16.

Szerintem jó kis szemfestéklemosó ez. Ha a szemembe kerül, akkor valóban állatira tud csípni, de amúgy szépen leszedi a szemfestéket úgy, hogy nem kell dörzsölnöm. Nekem ez a mennyiség sokáig kitart, így az árát sem tartom vészesnek. Nem ez a legjobb lemosó a világon, de egyelőre nem találtam jobb krémes alternatívát, így most még maradok ennél egy ideig.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. július 16.

Lills

2013. június 19.

Nagyon jól eltávolítja a sminket, viszont én azt vettem észre, hogy rengeteget ki kell nyomni a vattára belőle, hogy csináljon valamit. Kicsit tényleg csípi a szemet, de nem hagy maga után olajos érzetet, ami elég ritka, ez hatalmas pozitívuma. Azért újravenni nem fogom, mert nem tökéletes, de simán el fogom használni, főleg hogy nagyon kis mennyiség van a tubusban és mint említettem, sok kell belőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. június 19.

electropanic99

2013. június 2.

Nekem bejött. Egy kevéssel körbemasszírozom az arcomat majd az így feloldott sminket tonikkal eltávolítom. Még a legvízálóbb spirált is leszedi. Mondjuk nem kellemes, mikor belemegy a szemembe, mintha kicsit irritálná is, de nagyon jó érzést ad az arcbőrömnek. Ára is korrekt.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. június 2.

jibjab

Korcsoport:  -
2013. március 22.

Én mintha úgy emlékeztem volna, hogy még több fajta parabén van benne. Hatékony, de nagyon dús és valóban csípi a szemet, ha belemegy. Volt viszont olyan vízálló tus, amit csak ez hozott le maradéktalanul és közben nem szárította agyon a szemem környékét. Az összetevői miatt cseréltem másikra meg azért, mert néha tényleg csípte a szemem, de a hatékonyságát nem lehet elvitatni tőle.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2013. március 22.

Anee876

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. március 5.

Nagyon hatékony, gyengéd, és gyors. Nem kell húzni, nyúzni, tépni, locsolni...
Nekem nem csípett egyáltalán! Szerintem nagyon megéri!!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. március 5.

Nagyon hatékony, gyengéd, és gyors. Nem kell húzni, nyúzni, tépni, locsolni...
Nekem nem csípett egyáltalán! Szerintem nagyon megéri!!

Hidratálók: Propylene Glycol, Glycerin

A decyl alcohol (zsíralkohol) és az olajsav észtere (egy alcohol és egy sav kémiai reakciójából víz kilépésével keletkező anyag). Bőr puhító (emollient) és bőr javító hatása van, puha, selymes érzetet hagy maga után a bőrön.

Pálmaolajból előállított bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyag. Pattanásokra hajlamos bőrűeknek jobb kerülni, mert potenciális pórus eltömítő.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Más néven GMS (Glyceryl Monostearate). Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Glycerin h 0 0

Palmitinsav. Bőrpuhító (emollient), emulgeálószer. Paula Begoun szerint habot képző tisztító anyag, mely szárító  hatással lehet a bőrre.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Laureth-23 ti I eu 3 0

Lauryl alkoholból előállított tisztítószer, emulgeálószer, felületaktív anyag.

Erősen lúgos (pH 10) pH szabályozó, amely segít a kozmetikai készítmények megfelelő pH-értékének a beállításában.

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak. Viszkózus, átlátszó géleket hoz létre, amelyek kellemes és nem ragadós érzetűek a bőrön. A legtöbb készítményben jellemzően 1% vagy kevesebb mennyiségben használják.

Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.

Methylparaben i I ta I par 0 0

Tartósítószer, a leggyakrabban használt parabénfajta. Hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben, ezért tanácsos a methylparaben-tartalmú termékek mellett fényvédőt használni. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Tartósítószer, mely hatékony és a bőr számára gyengéd baktérium- és gombaölő szer. A parabének kapcsán felmerült a gyanú, hogy szerepük lehet a rák kialakulásában, befolyásolhatják a természetes ösztrogén szintet, felhalmozódhatnak a szövetekben és növelhetik az UVB okozta DNS károkat a sejtekben, viszont az FDA szerint nincs ok aggodalomra az összetevő kozmetikai termékekben való használatával kapcsolatban, már csak azért sem, mert a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint kelátképző hatású összetevő, vagyis a kozmetikumban a víz révén megtalálható fémionokkal (elsősorban ásványi anyagokkal) képes reakcióba lépni, ami elősegíti, hogy a krém megőrizze az állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).