Oyster Keratinos Újjáépítő Maszk
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Hajápolók | |||
Kiszerelés: | 200 ml és 500 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Thirteen, Módosítva: 2018. február 21.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | 200 ml és 500 ml | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Hajápolók | |
Az újjáépítés harmadik lépése. A maszk egy savasító kezelés, ami megszilárdítja a haj szerkezetét, tömöríti és megerősíti azt, ezért a hajszál vastagabb és fényesebb lesz.
A Rebirth sorozat fő összetevője a keratin, ami a hajszerkezetbe beépülve életerővel tölti fel a sérült, töredezett hajszálakat. Az Ayurveda Mix egy indiai hagyományokon alapuló komplex kezelés. A szezám, oliva olaj, henna, Bacopa monnieri és Melia azadirachta revitalizál és energiát kölcsönöz a hajnak.
Water / Aqua
Methylchloroisothiazolinone
Methylisothiazolinone
Imidazolidinyl Urea
ta
Nagyon jó. Puha selymes és könnyen fésülhető hajat varázsol. Az illata is jó. Szettben használom a samponnal és a sprayvel. Viszont a spray nagyon erős szagú , mintha egy fodrász üzletben lennél , viszont olyan sima lett a hajam tőle mint még soha.

Ez a termékcsalád tényleg egy csoda, sajnálom, hogy kevesen ismerik és viszonylag nehezen elérhető.
1,5 hónapja itthon festettem a hajam jobb híján, és bár minden szigorúan fodrászkellékesben lett vásárolva, a hajfestés után a 9%-os oxi eléggé megviselte a hosszú ideje (bő 3 éve) fokozatosan szőkítésben levő hajamat. Durva tapintásúvá, fénytelenné és nehezen kezelhetővé vált a derékig érő hajam.
Végső elkeseredésemben úgy döntöttem, hogy adok egy esélyt a hajam feltámasztásának és beruházok akár drágább termékbe is, ha olyan találok ami talán valóban megérheti azt a pénzt. Végül teljesen véletlenül botlottam bele az Oyster márkába, korábban nem ismertem, sajàt kútfő alapján kezdtem kutakodni keratinban gazdag termékek után, és valahogy így bukkantam rá, de végtelenül hálás vagyok érte. Egy magyar fodrászkellékes webshopjában megtaláltam, és megrendeltem mind a sampont, mind a szérumot és persze a maszkot is, tehat a teljes repertoárt összesen 11.500 ft-ért.... így mind a hármat használva a hajam újra olyan 3 hét használat után (heti 2 hajmosással) mintha újra babahajam lenne, és ez kitart a következő hajmosásig... szép fényes, hihetetlenül puha és egészséges küllemű, egész nap fogdosnám szívem szerint, főleg az első napon mikor még igazán friss a haj :’D Egyetlen “negativum” az illata, ami nekem inkább szag és kétlem, hogy bárki illatként gondolna rá, de teljesen azt a hatást kelti mintha fodrászatból jönnék ki, a szérumnál pedig kifejezzen ügyelni kell arra, hogy használat során kinyissuk a zuhanykabint, mert kis területen fújva nagyon fullaszt. De számomra ez is csak azt igazolja, hogy nem véletlenül van ráírva a szigorúan professzionális használatra dolog ☺️
Mennyiségek/fogyás: mivel nekem derékig érő hajam van és két hajmosás között szárazsamponnal és/vagy hintőporral tolom ki a hajmosást ezért igényli a dupla samponozást a fejbőröm, viszont mivel kicsit húzós a termékek ára, ezért az első samponozást a korábbi head&shoulders samponommal végzem, és utána váltok az Oysterekre, mindegyikből nagyon kevés is elég (kisebb diónyi sambon, és egy kisebb belenyúlásnyi balzsam - csak összehasonlítás képpen: ezelőtt más balzsamokbol hatalmas mennyiséget is felvett a hajam, kb teli marokkal). Szerintem sokáig elég lesz, de ha elfogy mindenképp itt is jelzem. Régen sosem kentem a balzsamot a fejbőrömre is mert zsírosított volna. Itt azonban mindent kenek mindenhova is a tuti hatás érdekében és garantált a siker, egyáltalán nem zsirosodik jobban a hajam, sőt szerintem még tovább is marad friss látszatú, amin magam is meglepődtem. Valamint szerintem tényleg fontos a szérum és a balzsam befésülése egyszerű kis ovis fésűvel kb(nem kefével). Úgy érzem ez is jót tesz valahogy, bár korábban sosem csináltam, de itt mindent megfogadtam most és tényleg hatalmas a különbség.
Ha valaki valamire be akar ruházni végső elkeseredésében, akkor ez a három legyen az, nem fogja megbánni☺️
*****

*****

A samponjával együtt vettem és használom. Nem vártam csodát, úgy voltam vele, hogy "nehogymá egy sampon meg egy pakolás rendbetegye amit tönkreteszek a vasalóval". Kb egy hete használom, de szerintem nagyon szuperek. Kicsit drágák, de szerintem megérik. A hajam puha és fényes és sokkal kevesebb hullik hajmosáskor, mint ezelőtt.

Hajfestéket rendeltem és hozzá ezt is. Kipróbáltam , nagyon klassz lett a hajam állaga tőle. Mivel a szőkítés nem éppen hajkímélő eljárás sérül a haj szerkezete és ez pont ezt hivatott kivédeni. Lezárja a haj kutikuláit ezáltal a szín is tartósabb lesz és a seprűs, sprődséget megszünteti . Működik és igazán kevés kell belőle amit jó alaposan érdemes belefésülni a hajba , aztán pár perc után kiöblíteni. A végeredmény csodás, ajánlom!

Én a fodrászomtól vettem, ő rendelte meg nekem, és ő is ajánlotta, mert baromi töredezett volt a hajam (2 leszíváson vagyok túl). Nem olyan olcsó, viszont sokáig elég, mert 500 ml-es, és szerintem elég jó termék, balzsamot nem használok, hanem az ő tanácsára ezt használom balzsam helyett minden hajmosáskor.
Hátránya, hogy nekem nincsen a képen látható pumpa hozzá, így elég macerás mindig belenyúlni, és kivenni belőle, a hosszú köröm alá meg teljesen bemegy.

Hidratálók: Hydrolyzed Keratin, Propylene GlycolKémiai hámlasztók: Citric Acid
Alkoholok: Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol
Emolliensek: Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol
Emulgeálószerek: Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Polysorbate 20
Szilikonok: Amodimethicone
Tisztítószerek: Cetrimonium Chloride, Trideceth-10, Polysorbate 20
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Imidazolidinyl Urea
Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.
A többi zsíralkoholhoz hasonlóan elsősorban bőrpuhító (emollient), másodsorban emulgeáló, sűrűség szabályozó, habosító.
Szilikon alapú alapú szerves polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló illetve hajkondicionáló tulajdonsággal bír, de a Wikipédia információi alapján a kozmetikumokban hidratáló, vízmegkötő funkcióban is előfordulhat. Leggyakrabban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk vele, némely esetben akár 15 tömegszázalékos töménységben is.
Elektromos töltődést megakadályozó, felületi hártya képző, hidratáló és hajkondícionáló anyag. A hidrolizált keratint hidrolizált gyapjúnak is hívják, mert leggyakrabban gyapjús állatok szőréből állítják elő. Az állat szőréből kivonják a keratint, majd azt túlságosan nagy molekula mérete miatt kisebb egységekre bontják (hidrolízis). A hidrolizált keratint elsősorban hajápoló termékekben használják a hajat erősítő és hidratáló tulajdonsága miatt. További részletek itt.
Az oliva olajfa levelének a kivonata. A Dermaxime oldala szerint az olivalevél kivonatnak fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, valamint segíti a sebgyógyulást is, így hasznos összetevő lehet a pattanások után visszamaradó hegek gyógyítására.
A neemolaj Európában még kevéssé ismert, Afrikában és Indiában gyakorta alkalmazott bőrápoló. A neem az ajurvédikus gyógyítás egyik legnépszerűbb növénye. A neemolaj gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású. Fertőtleníti, megnyugtatja és ápolja a gyulladt bőrt. Indiában a bárányhimlős gyermekeket éjszakára a neemfa leveleire fektetik, így csillapítva a betegséggel járó viszkető érzést. Egyes kultúrákban a fogápolást a neemfa fiatal hajtásainak rágcsálása jelenti. Keserű íze miatt – sok más növényi olajjal ellentétben – sütésre és főzésre alkalmatlan. További információ a Wikipédián.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Emulgeálószer, felületaktív anyag.
Methylisothiazolinone-nal kombinálva Kathone CG márkanév alatt kapható tartósítószer kombináció, melyet a 70-es években vezettek be. Gyakran okoz bőrirritációt, aminek révén ma már leginkább csak lemosható termékekben használják.
Egy viszonylag irritáló hatású tartósítószer, melyet ma már leginkább csak lemosható termékekben használnak.
Kémiailag és funkcióban is a diazolidinyl ureához hasonló gombaellenes hatású tartósítószer, ami formaldehidet bocsát ki magából. További info itt.