KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Panier des Sens Mediterranean Freshness Kézkrém
Panier des Sens Mediterranean Freshness Kézkrém

Panier des Sens

Panier des Sens Mediterranean Freshness Kézkrém

  (0 vélemény)
Ár:   2720 Ft   Kategória:   Kézkrémek
Kiszerelés:   75 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2018. február 7.

Ár:   2720 Ft
Kiszerelés:   75 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Kézkrémek
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Könnyű formulájú és friss, finom illatú. Tengeri kivonatokat és tengeri forrásvizet tartalmaz, valamint 5 gondosan kiválasztott algafajtát, amik hidratálják és feltöltik a bőrt ásványi anyagokkal. Az ásványi anyagok és nyomelemek segítik a bőrsejtek oxigénellátását és biztosítják a szükséges mikrotápanyagokat.
A kálcium, az ásványi sók és a vitaminok teszik ezt a növényi alapú terméket nélkülözhetetlenné a szépségápolás rituáléjában.

95%-ban természetes összetevőket tartalmaz.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Glycerin, Maris Aqua, Butylene Glycol, Propanediol, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Tengervíz. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint oldószer, ezen kívül pedig segít a bőrben tartalni a nedvességet. Az EWG szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. A tengervíz magas ásványi anyagtartalmú összetevő. Hozzájárul ahhoz, hogy a bőrön lévő gyulladások, vagy esetleges bőrbetegségek enyhüljenek.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.

Vízben és alkoholban egyaránt oldódó, glicerinből és kókuszolajból előállított PEG vegyület. Elsősorban emulgeálószerként és felületaktív anyagként használt (surfactant) , de némi hidratáló, bőrpuhító tulajdonsága is van. Elsősorban lemosókban használt összetevő.

Az ír moszat nevű vörösmoszat kivonata, mely bőrkondícionáló, sűrűségszabályzó anyagként használatos a kozmetikai szerekben. 

Teljes egészében növényi eredetű összetevő, különféle növényi olajokból (pálma és repce) nyert trigliceridek és zsírsavak keveréke. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító hatású összetevő. 

Szintetikus polimer, mely a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint gél- és filmképző összetevő, csökkenti a kozmetikumok átlátszóságát és áttetszőségét, ezen kívül emulzió stabilizáló, csomósodást gátló és sűrűség szabályozó hatása is van. Az összetevő a bőrhöz érve szinte beleolvad, és bársonyosan puha, firss érzést hagy maga után. 

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Egy viszonylag új, szerkezetileg a propylene glycolhoz hasonló glikol féle, melyet oldószerként, emulgeáló és hidratáló tulajdonságai miatt használnak. Különlegessége, hogy más glikoloktól eltérően nem petrolkémiai származék, hanem növényi alapanyagból előállított, Ecocert által is jóváhagyott természetes összetevő. További részletek itt

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Vékony hártyaképző anyag (film forming agent). Leggyakrabban hajápoló termékekben használt, de bőrápolókban is megtalálható.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Szervesanyag, melyet tartósítószerként használnak a kozmetikumokban antibakteriális és gombaölő hatása miatt. Részletesebb info: http://truthinaging.com/ingredients/chloraphenesin/

Petróleumból származó szénhidrogének keveréke. Bőrpuhító (emollient),  sűrítő és zselésítő anyagként használatos a kozmetikumokban.

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.

Hidrogenizált (a növényi olajhoz kémiai reakció révén hozzáadnak extra hidrogént, ami révén a korábban folyékony olaj szoba hőmérsékleten is szilárd lesz) növényi olaj. Kozmetikai összetevőként bőrpuhító (emollient) anyagként funkcionál. 

Az étkezésben és a kozmetikumokban is fontos, hogy teljesen hidrogenizált növényi olajat használjunk, ami nem tartalmaz transz-zsírsavakat (trans fatty acid - TFA). A részben hidrogenizált olajak TFA-t tartalmaznak (pl. régen a margarin), aminek a fogyasztása jelentősen növeli számos súlyos betegség (inzulin rezisztenica, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát, a bőrre kenve pedig oxidatív stresszt okoz. (forrás, forrás)

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

A kandelilla viasz egy természetes viasz, melyet Mexikóban őshonos kétféle kutyatej leveléből állítanak elő. A kandelilla viasz sárgásbarna színű, kemény, átlátszó vagy áttetsző anyag. Leginkább szilárd jellegű kozmetikumokban használt (pl. rúzs) sűrítő és emollient anyagként. Ezen kívül a CosIng besorolása szerint még szövet összehúzó, felületi hártya képző, emulzió stabilizáló és bőrkondícionáló anyag is.

Lauryl alkoholból (kókuszolajból kivont zsíralkohol) előállított vegyület, melyet emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak (surfactant). Részletes info: http://truthinaging.com/ingredients/laureth-7/

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Emulgálószer, melyet a kozmetikumokban az emulzióstabilizáló (nem válnak szét idővel a az egyébként nem keveredő víz és olaj bázisú összetevők) tulajdonsága miatt használnak.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.