Clinique

Ár:   7700 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   150 ml   Bőrtípus:   Normál, Kombinált, Zsíros
Lelőhely:   Clinique szaküzlet, parfümériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: rakkoktel, Módosítva: 2011. augusztus 30.

Kiszerelés:   150 ml

Tiria

katuskatus

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. július 10.

Minimális mennyiség elég az egész arc teljes tisztításához, mivel nagyon jól habzik, mintha borotvahab lenne lemososáskor. Maradéktalanul lejön folyó vízzel, viszont a normál / néha száraz bőrömet kissé szárazon hagyta, ezzel a tipikus húzódó érzéssel. Ez a kisebb probléma, a nagyobb - elviselhetetlenül égeti a szememet, ha belekerülne, ami szerintem egy teljes arclemosáskor elkerülhetetlen. Egyetlen egy arclemosóval sem tapasztaltam ilyet, és nem mondanám érzékenynek a szemeimet.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. július 10.

zsazsikus

Bőrtípus:  -
2021. december 29.

Utazó kiszerelésben vásároltam meg (30 ml), és ennek megfelelően csak utazásokra/hétvégékre vittem magammal, tehát hosszú távú használatról sajnos nem tudok nyilatkozni.

Amit viszont tapasztaltam ezeken a heteken/napokon: kevés is elég belőle és kiválóan habzik (ami jó), a szaga borzalmasan szappanos (ami rossz), és ahogy alattam is írták, ilyen "csikorgós" érzetem volt a használat után. Ha véletlenül a szemembe is jutott belőle, akkor pedig annyira csípte, hogy sírni tudtam volna... Tisztítani szerintem jól tisztít, nekem mindig mindent is eltávolított! Összegezve: egynek jó, de nem kaptam kedvet a teljes kiszerelés megvásárlásához. :)

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. december 29.

lngylorsi

2021. október 11.

konkrétan ugyan úgy tisztít mint egy szappan, csikorgósra szárítja a bőröm

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. október 11.

konkrétan ugyan úgy tisztít mint egy szappan, csikorgósra szárítja a bőröm

Bulka

2020. szeptember 1.

Alapvetően szeretem a Clinique termékeket, + az itteni véleményeket is sokszor számításba szoktam venni, és hát a kettő együtt felbátorított, hogy megvegyem ezt a lemosót.

Több héten keresztül használtam, és imádtam, nagyon tisztának éreztem tőle a bőrömet - pont olyan, mintha szappannal mosnál arcot. Ugyan észrevettem, hogy kicsit szárít, de úgy voltam vele utána úgyis hidratálok. Aztán eltelt kb 1-1.5 hónap, és nagyon kipattogott az arcom, pattanásaim lettek, abbahagytam ennek a lemosónak a használatát, és a probléma ezzel együtt el is eltűnt. Szerintem az én bőrömet túlságosan is letisztítja, kiszárítja, és felborul az egyensúly hiába hidratálok utána.

Ettől függetlenül azért vannak rengetegen, akiknek bejön. Tényleg elég belőle egy ici-pici, nagyon habzik, szóval jó sokáig kitart. Szerintem minden bőrtípus esetében nagyon figyelni kell, hogy megfelelően hidratáljon ennek a lemosónak a használata után az illető, de akinek száraz bőre van, annak annyira nem ajánlanám, esetleg kombinált / zsíros bőrre. (kivételek nyilván mindig vannak :))

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. szeptember 1.

lettniko

2019. november 19.

Nagyon szeretem ezt az arctisztítót. Néha veszek olcsóbb drogériás lemosókat, de mindig visszatérek ehhez.
Lassan fogy, sokáig elég, ezért nekem megéri az árát. Kicsit szárít, de utána úgyis hidratálom az arcom.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2019. november 19.

TimyeK

2019. október 14.

Anno ajándékba kaptam kis kiszerelésben, csak lestem, hogy mire elég 50 ml... Pozitívan csalódtam! Tényleg borsónyi elég belőle, nekem nem habzott annyira, inkább krémes volt, kellemes illattal, szépen leszedte a vízálló spirált is. Tisztának és mattnak éreztem utána a bőröm, bár ha nem hidratáltam utána rögtön, elkezdett húzódni az arcom. Szembe kerülve olyan, mint a szappan, vigyázni kell vele. Mivel a legtöbb lemosó szárít, nem vonok le pontot, mert jók az összetevői és teszi a dolgát. Az ára viszont borsos, nem vettem meg normál kiszerelésben.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. október 14.

makosbejgli18

2019. július 20.

Nagyon kevés kell belölle - egy borsonyi csak és teszi a dolgát. Tél óta használom, igaz csak este Foreoval de nagyon megszerettem. Arcmosás után nincs az a húzó,feszítő, karcos érzés, mint sok arclemosót követően. Foreoval ideálisan müködik együtt. És a kiszerelés tényleg elég egy jó darabig, mindenkinek jó szívvel ajánlom :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. július 20.

scorpionqueen

2018. június 20.

A Facial Soapról váltottam erre 8 év után, miután az utolsó flakon már nem azt a hatást adta, mint addig (ráncfelvarráson esett át talán az is?). Amit elvárok egy arclemoslótól: maradéktalanul tisztítson, de úgy, hogy ha utána ellenőrzésképpen végigtörlöm az arcom valamivel, ne legyen koszos a lapka. Ennyit és nem többet. Ezt pedig hibátlanul teljesíti. Döbbenetesen kevés elég belőle, szó szerint egy borsónyi mennyiség, szóval elképzelni sem tudom, hogy mikor fog elfogyni, szerintem úgy 10 hónapra elég esti használattal. A habzása teljesen más, mint amiket eddig megszoktam, de nagyon szeretem. Tömör, de puha habot képez, ami mindent felold, tiszítás végén pedig könnyen lemosható a bőrről. Nyikorgósra tisztít, de nekem ez az, ami a legjobban bevált a bőrömnek. Aki nem szereti, esetleg túl száraz/érzékeny a bőre, az inkább ne ezt válassza szerintem. Zsíros/kombinált bőrűeknek jó választás lehet, de - mint minden tisztítás után - természetesen szükséges a hidratálás.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. június 20.

despoina

2018. május 28.

Január óta használom de nem szeretem. Kellemetlen réteget hagy az arcon lemosàs után, mintha csak szappannal mostam volna arcot. Nem okozott irritációt, szépen lemossa a sminket de nulla hidratáló hatással se rendelkezik. A szemem csípi, spirált nehezen tudja lemosni. Nem vásárolnám újra.
3* mert tényleg jól tisztít

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. május 28.

3* mert tényleg jól tisztít

Kata791

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2018. április 18.

Kb. 6-8 évvel ezelőtt ő volt az abszolút kedvenc arctisztítóm. Nagyon kevés mennyiség kellett belőle, jól tisztított, sminket is leszedte. Picit szárított, de lemosóknál ez nálam nem szempont mert úgyis hidratálok utána. Nagyon szerettem, de aztán megjelent a Vichy Essentials habzó lemosója ami kb. ugyanazt tudta mint ez csak sokkal olcsóbban, majd miután az megszűnt találtam rá kis keresgélés után a Paula's Choice arctisztítóra amit most már semmi pénzért nem cserélnék le. De ettől függetlenül ötös.

UPDATE: mégis csak újra ezt vettem meg hosszabb szünet után :-), nem változott a véleményem, szuper termék, nagyon-nagyon takarékos mert kis borsónyi mennyiség is pihe-puha kiadós mennyiségű habot képez, jól tisztít, nem irritál.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. április 18.

Hidratálók: Glycerin, Butylene Glycol, Sodium Hyaluronate

Glycerin h 0 0

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító, habképző és felületaktív anyag.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (Etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Szintetikus lila festékanyag. Az EWG adatai szerint a bőrre káros, mérgező hatással lehet. Az összetevőleg elsősorban hajápolási termékekben találkozhatunk.

Színező anyag. (Piros)