Sally Hansen

Ár:   2599 Ft   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   13,3 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   DM, Tesco   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Dana1983, Módosítva: 2013. április 14.

Kiszerelés:   13,3 ml
Lelőhely:   DM, Tesco
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

A továbbfejlesztett gyémánt tartalmú formula láthatatlan védőréteget képez a köröm felületén, mely megóvja a színeket a lepattogzástól. A fedőlakk ragyogóan fényessé teszi a körmöket és hosszantartó védelmet nyújt minden manikűrnek, 60 másodperc alatt.

Tiria

Hermina99

Bőrprobléma: Bőröregedés
2018. november 8.

Nagyon jó, tényleg azt csinálja, amit ígér. Gyorsan megszárad és hosszú napokra tartja a körömlakkomat az "éppen most készült el", gyönyörű fényes, a géllakra emlékeztető állapotban. Banki pénztáros vagyok, rengeteg fémpénzzel dolgozom naponta, a sima fedőlakkok max 1-2 napig szokták bírni. Nagyon szeretem és már mertem belőle ajándékba is adni egy üvegcsével, mert szerintem ezt másnak is látnia kell. Tényleg. Szuper cucc.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. november 8.

fausztdori

2015. augusztus 8.

Komolyan mondom hatalmas pozitív csalódás volt!
Nehezen száradt nekem személy szerint, de olyan betonbiztos a körömlakkom, most van a 6. napja, hogy hordom és most kezdett el leperegni picikét a szélén.
Mindezt úgy, hogy ugyanúgy mosogatok, főzök, takarítok, crossfit-re járok kb. majdnem minden nap... engem kilóra megvett ez a termék!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2015. augusztus 8.

Komolyan mondom hatalmas pozitív csalódás volt!

bungics

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2014. szeptember 16.

A legjobb fedőlakk, amit valaha használtam. Két perc után akár mosogathatok is. :) A lakkozásom meg 7 napig bírja (eddig 5 nap volt a rekordom). A 7. napon azért szoktam lemosni és újralakkozni, mert a lenövés zavar, de SOHA nem pattogzik le alatta a lakk. (A lakkjaim mindenfélék, nem feltétlenül SH, de mindegy is, mert a fedőlakkon múlik nálam egy lakk minősége)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2014. szeptember 16.

Avicky

2013. november 8.

Összehasonlítottam az Opi ugyanezen célt szolgáló termékével és ez nyert. Minden szempontból: sokkal-sokkal előbb száradt és szárította meg az alapréteget, fénye erősebb volt és nem marja le 2. napon a lakkot, mint az Opié.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. november 8.

SanTessa

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. szeptember 23.

Én is imádom! Ha alatta száraz a lakk, akkor nagyjából 2 perc és már indulhatunk a dolgunkra! Ideális, ha az embernek nincs ideje/kedve lakkokkal maszatolni. A fényével én nem vagyok teljesen megelégedve, de orvosolható a probléma, ha másnap kenek még rá egy réteget.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. szeptember 23.

garden32

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. június 29.

Mega Shine-t akartam venni, de mivel nem volt az üzletben, így őt vettem meg. Azt kell hogy mondjam, szuper ez a fedőlakk! Gyorsan szárad,és gyönyörű fénye van, teljesen meg vagyok vele elégedve. Azt hiszem nagy "szerelem" lesz a miénk! :D

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. június 29.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Alcohol Denat., Isopropyl Alcohol
Emolliensek: Dimethicone
Szilikonok: Dimethicone
Illatanyagok: Ethyl Acetate, Isopropyl Alcohol

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

Cellulózból (az egyik fő növényi rost) előállított felületi hártya képző anyag.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

A trifenil-foszfát (TPhP) egy kémiai vegyület, melyet különböző termékekben használnak lágyító és tűzálló anyagként. Kevés információ áll rendelkezésre arról, hogy mennyire károsító az emberi egészségre nézve, de egyre több bizonyíték utal arra, hogy hatása nem annyira ártalmatlan. A Triphenyl phosphate alacsony toxicitást mutat bőrrel, vagy szájon át történő érintkezés esetén. A körömlakkokban, illetve hidraulikus folyadékokban mint lágyító veszik hasznát a Triphenyl phosphate-nak.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Összecsomósodást megakadályozó (anticaking), átlátszatlanná tevő, sűrűség szabályozó segédanyag.

Gyémántpor, mely a gyémánt csiszolása során keletkezik. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint csiszoló hatású összetevő. Sokféle kozmetikai termékben megtalálható, így például körömlakkokban, samponokban, BB krémekben vagy épp szérumokban is. Előnye, hogy alaposan, mégis karcolásmentesden hámlaszt, finomra örölve pedig szép fényt, fiatalos ragyogást ad a bőrnek. Sajnos sokszor a jól csengő neve, eladhatósága miatt kerül csak a termékekbe.