Schaebens Totes Meer Wasch-gel
Ár: | 1790 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 200 ml | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | online, drogériák | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: anordess, Módosítva: 2012. március 28.
Lelőhely: | online, drogériák | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Száraz | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Arclemosó gél ásványi anyagokkal és nyomelemekkel érzékeny, száraz és problémás bőrre. Kitisztítja a pórusokat. Megelőzi a pattanások és mitesszerek kialakulását. Színezék- és parfümmentes. Neurodermitis és pikkelysömör kezelésére is
Water / Aqua
h
Sodium Hydroxide
Sorbic Acid
i I ta
Iszonyatosan szárít és olyan helyen is kijöttek rajtam pattanások ahol még sosem. Ez egy big NO!

100 csillag. 41 évesen iszonyat problémás volt (egy éve) a bőröm de valami elképesztően azóta ezt a lemosót használom és hiszem hogy oroszlánrésze volt / van benne hogy mondhatni olyan a képem most mint a babapopó... nagyon ajánlom.

Nem lenne rossz termèk, csak iszonyatosan szárìt.Ìgy csak este hasznàlom, es akkor is csak borsònyi mennyisèget.Ìgy elvagyok vele, mìg el nem fogy, de nem fogom ùjra venni.

Nekem sajnos nem vált be. A krém párja jót tett a kombinált, mitteszeres, pattanásos bőrömnek, de ez szörnyen kiszárította a bőrömet.

A krémjét már használom egy ideje és az jól bevált. Száraz, de aknés bőröm van (korpás szeborreás), ami nagyon kellemetlen, mert minden kozumetikum kiszárítja vagy bezsírosítja. Nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyos helyzetet, és általában akkor is csak több kozmetikum gondos kombinálásával érhető el az optimális állapot.
Ebben a tekintetben valóságos kincs ez a termékcsalád, ami direkt száraz, de problémás bőrre való. Már alapból kecsegtetett, hogy írták, hogy pikkelysömör és ekcéma esetén is alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy kíméletes, nem fogja szétgyilkolni a rettenetesen gyulladt bőrömet sem. És valóban kíméletes. Krémezés nélkül is megállja a helyét, a krémmel kiegészítve meg szuper.
Nyilván nem fogja egy lépésben elmulasztani a bőrproblémát, mert arra egy kozmetikum sem képes. Ilyen bőrrel már bőven elég, ha nem ront a helyzeten. (Elmulasztani majd az összes góc és egyéb belső probléma megszüntetése fogja.)
Kifejezetten jól tisztít, bár az állagából erre nem következtettem volna. Amúgy eléggé vizes érzete van a "gélnek", de korrekten habzik, kis borsónyi mennyiség is elég belőle.
Arról, hogy valójában mennyi ásványianyag és nyomelem van benne, inkább nem emlékeznék meg, mert elrontaná a dicséretemet, és amúgysem ez számít végeredményben, hanem a hatás. Maradjunk annyiban, hogy ez egy picit csalóka, érdemes böngészni az összetevőket.
Drogériás termékek közül messze viszi a pálmát, az árát elsőre sokallottam, de így, hogy ilyen lassan fogy és még működik is, végeredményben nem fog nagyon megviselni.

A balea waschgelért indultam, de csak a müllerig jutottam, így onnan próbáltam választani valami normálisabb arclemosót, erre esett a választásom. Nos, nem fogja leváltani a baleásat, nem csodaszer, de nem rossz. Mindennapos használattal eléggé szárít, viszont azokra a napokra remek, amikor zsírosabb, hisztisebb a bőröm, vagy csodaszép pattanások jönnek ki rajtam (köszi,pms). A pattik szépen visszahúzódnak, az egész bőrképem szebb lesz tőle, viszont a kinyomott pattanás helyét (tudom,hogy nem lenne szabad nyomkodni :( ) hajlamos csípni a só, bár ez természetes. Ha egyszer elfogy, újra fogom venni, valamint tervben van az arckrém beszerzése is.

Szeretem ezt a lemosót, az én vegyes bőrömnek nagyon jót tesz. Picit szárít, de ez a homlokon és orron kifejezetten jól jön. Szépen tisztítja a pórusokat és az illata is kellemes. Nekem mindig van itthon egy flakonnal.

Még régebben vettem a krémjével együtt, akkor egész jó volt, mert száraz bőrre javasolják.
Mivel a szekrényben állt, gondoltam megmosom az arcom vele. Inkább ne tettem volna,1 arcmosással úgy jártam, mint a manna szappanokkal, teljesen lemarta az arcomat, vérvörös volt az orrom két oldala és 3 nap alatt lehámlott, mintha másodfokú égési sérülést szenvedtem volna. Hogy miért reagált így a bőröm nem tudom, mert korábban csak egy picit szárított.

Sajnos módosítanom kell a véleményemet - kezdetben nagyon bevált, de egy idő után azt vettem észre, hogy csak ront a pattanásaim állapotán. Egyszerűen nem találom azt a lemosót, ami hosszútávon működik :( Vegyes a bőröm, néhol megjelennek felszíni pattanások, és ami alaposan tisztít, az szétszárít; ami kíméletes, az nem elég hatékony... Ez szuper választásnak tűnt, bár már használat közben is éreztem, hogy nagyon csípi a pattikat, és utána húzódott az arcom, de nem volt vészes, szépen tisztított, és krémezés után jobb lett. Hosszútávon bepirosodtak a gyógyulóban lévő bőrhibák, és kicsit fájtak is - úgy tűnik, valami mégis csak irritálta a bőrömet, azért csípett.

Azért vásároltam meg, mert a pattanásos-száraz bőr kombinációra is ajánlják. Ha kijönnek rajtam pattanások, ezt szoktam használni. Ajánlom azoknak is, akik nem a kamaszkori zsírosan fénylő arctól szenvednek, mégis problémás a bőrük. Kímélő, bőrbarát összetétel, s mivel színezék- és parfümmentes, olyan illata van, mint egy gyógyszertári készítménynek. Ha csúnyább a bőröm, a kezelést a hozzátartozó holt-tengeri kenőccsel fejezem be - finom puha lesz tőle a bőr, nem húzódik úgy, mint más pattanástalanítóktól. Tipp: ha éppen extraszáraz a bőröm, a krémhez adok egy kis finomítatlan shea vajat és úgy kenem fel.

Hidratálók: Glycerin, Propylene GlycolEmolliensek: Glyceryl Oleate, Glycol Distearate
Emulgeálószerek: Sodium Myreth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Glycol Distearate
Tisztítószerek: Ammonium Lauryl Sulfate, Sodium Myreth Sulfate, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside
Illatanyagok: Benzyl Alcohol, Sorbic Acid
Tartósítószerek: Benzoic Acid, Benzyl Alcohol, Sorbic Acid
Kókuszból előállítható, erőteljes, jól habzó felület aktív anyag, tisztítószer. Magas koncentrációban (10%) erős bőr és szem irritációt okozhat, 1% alatti koncentrációban már nem jelentős az irritáló hatás. Leggyakrabban samponokban találkozhatunk vele. Forrás: wikipédia
Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.
Felületaktív anyag (surfactant), emulzió stabilizáló, gyengéd tisztító. Viszonylagos gyengédsége ellenére jól habzik.
Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője, mivel rendkívül jó és tartós habot ad. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.
Tartósítószer, mely a kozmetikumokban használt tartósítók között gyengédnek ls kevéssé irritálónak számít. Ecocert jóváhagyással rendelkezik, ezért népszerű tartósító összetevő natúrkozmetikumokban, viszont általában egy tartósítószerkeverék részeként kerül a képletbe, mivel önmagában nem elegendően erős a hatása.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező cukortenzid. Habképző felületaktív anyag és emellett kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után a haj simább, puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Anionos felületaktív anyagként gyengéden tisztítja a bőrt és a hajat azáltal, hogy segíti a víznek az olajjal és szennyeződésekkel való összekeveredését, így azok könnyen leöblíthetők lesznek vízzel. Emulgeálószerként megakadályozza az emulzió olajos és vizes részeinek szétválását, valamint javítja a termékben található elsődleges tisztító és hidratáló szerek hatását. Kíméletes a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is gyakran találkozhatunk az összetevővel.
Leggyakrabban samponokban és lemosókban található emulgeálószer, emollient, átlátszatlanná tevő és sűrűség szabályozó segédanyag.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak, jellemzően más gyengéd tartósítószerekkel kombinálva. Enyhe, természetes eredetű összetevő, mely egy 2004-es tanulmány szerint még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.