Schauma

Ár:   1100 Ft   Kategória:   Hajápolók
Kiszerelés:   50 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: siss, Módosítva: 2015. január 30.

Kiszerelés:   50 ml
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Hajápolók

Hajolaj matt, fénytelen hajra

• Folyékony mikro-kristályokkal teszi káprázatosan fényessé a hajat 24 órán keresztül.
  • Tükörfény hatás.Érezhetően rugalmas haj.
  • Táplálja a hajat,anélkül,hogy elnehezítené.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

indiigo

2021. május 17.

Finom illatú, praktikus kis cucc. Kicsit tényleg zsíros kinézetet hagy a hajon, de felszívódik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 17.

ddorcsii

2018. március 6.

Én is újsághoz kaptam :) Nagyon finom eper illata van, puha selymes tőle a hajam, és érdekes módon a szárítás is gyorsabb volt vele :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2018. március 6.

blankasara

2018. február 24.

Egy újsághoz kaptam. Életem első hajolaja, így nincs összehasonlítási alapom, de eddig abszolút pozitív csalódás. Nagyon finom, selymes és jó illatú a hajam, nem száll és szép fénye lett. Remélem nem nehezíti majd el és zsírosítja gyorsabban.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. február 24.

BaraB

2017. május 5.

Rossmanban vettem félárban. Nagyon megérte az árát. Hajszárítás előtt és utána is viszek fel belőle egy keveset a hajamra. Nagyon szép fényes és rendezett lesz tőle a hajszárítas utáni szálkás hajam, és az illata is kellemes. Nem csodaszer ,de ez az első hajolaj amit próbáltam.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. május 5.

Alice83

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. április 21.

Nekem tetszik..egy egyszerű szilikonos ápoló olaj aminek enyhe epres az illata..500 ft-ért vettem, nekem megérte..

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. április 21.

estokani

2017. február 22.

Éreztem a hatását, kedveltem az illatát. Már majdnem el is fogyott kb 1,5 cm hiányzott az aljából, amikor megismerkedtem az Orofluido olajával. Attól kezdve sajnos egyetlen egyszer sem vettem elő. Egészen addig, amíg nem kezdtem azon gondolkodni mi lenne ha áttölteném a sárga aranyat ennek a pumpás kis flakonjába. Szégyen vagy nem bizony kiöntöttem a maradékot, hogy helyet csináljak. Mivel találtam sokkal jobbat így a beltartalom 2 de a remek csomagolás miatt kap +1 csillagot.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. február 22.

Leander

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2016. augusztus 29.

Én szerettem - szépen rendbe tette a szöszöszödésre hajlamos, szálló, vékony szálú hajam. Picike kiszerelés, de nagyon sokáig jó, mert csupán néhány csepp kell belőle, viszont cserébe utazáskor sem terheli meg nagyon a neszesszert.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. augusztus 29.

mezespuszedli

2016. február 29.

Anyukámtól kaptam, mert egyszer megvette, de elfelejtkezett róla és sosem használta. Nekem nagyon tetszett az illata, így az enyém lett, a hajam pedig látványosan szebb lett tőle: a vékony szálú, hullámos hajam már nem olyan, mint egy szénakazal a szélvihar után, ez pedig nálam nagy siker! :) Először frissen szárított hajra próbáltam ki 2-3 nyomást, utána vizes hajra, és utóbbi hozott nagyobb sikert. Persze, mivel láttam a sok anti-szilikonos hozzászólást, na meg utána is olvastam annak, hosszú távon mit művel ez az alkotóelem a hajammal, kerestem más olajos hajápolót itt a krémmánián, legközelebb már azt tesztelem. Szilikonmentes lesz! :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. február 29.

illusia

2016. január 20.

Kaptam, pocsék, nyilván azért mert nem olaj hanem full szilikon, semmire nem jó. Nem is tudom mire lehetne elhasználni, a hajamat nem akarom tönkretenni vele. Olyan tőle mintha zsíros lenne.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. január 20.

Mossyka

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2015. december 30.

Az illata nagyon fincsi. A hajat tényleg csillogóvá varázsolja, a napsütésben mást nem is tudtam nézni, csak a hajamat. :D A dm-ben most 500 forint körül kiárusítják, de ma már egy darabot sem láttam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. december 30.

Hidratálók: Cyclomethicone, Dimethiconol

Az egyik leggyakrabban használt szilikon. A többi szilikonhoz hasonlóan bársonyos, selymes érzetet hagy a bőrön. A cyclomethicone un. módosítatlan szilikon viszonylag nagy molekulamérettel, így a bőrbe nem  szívódik fel, viszont segíti a bőr felső rétegébe juttatni a hatóanyagokat. Gyorsan elpárolog. Bőrápoló és hajápoló termékekben egyaránt használt. Részletesebb információ itt.

A többi szilikonhoz hasonlóan bőrpuhító (emollient), hidratáló tulajdonsága van. Könnyen kenhető, nem zsíros, selymes érzetet hagy maga után.

Kémiai fényvédő, mely az UVB- és rövid UVA-sugarak (290-350 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Napfényvédő képessége viszonylag gyenge, önmagában használva nem nyújt kellő védelmet. Viszont nagy stabilitású összetevő, mely megvédi a többi fényvédőt az UV-sugárzás okozta károktól. (Sok fényvédő az UV-sugarak hatására lebomlik, és nem véd többet a fénytől.) Az octocylene viszonylag könnyen beszívódik a bőrbe, és felmerült a gyanú, hogy ott elősegíti a káros szabad gyökök keletkezését. Egy 2010-es kutatás szerint egyre gyakoribb, hogy az octocrylene fény hatására előjövő kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) vált ki különösen gyerekekben és kétoprofénre allergiás felnőttekben. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt. Részletesebb információ a smartskincare-en.

Sárgabarck magjából előállított növényi olaj, mely emollient anyagként használt a kozmetikumokban. Könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy maga után zsíros érzetet. Zsírsavakban gazdag olaj, mely különösen az érett, száraz bőr számára hasznos. Gyulladáscsökkentő hatása is van. Forrás: Dermaxime

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.