Sheglam

Ár:   €5   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   120 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Saku28, Módosítva: 2021. március 25.

Ár:   €5
Kiszerelés:   120 g
Lelőhely:   online
Kategória:   Sminkek szemre

"A pasztel színű smink kedvelőinek készültek, a legszebb matt, metál, króm és szatén színekkel. A színvariációk csodásak és mindegyik krémes, könnyen satírozható formula amivel imádni fogsz játszani."

VÁSÁROLD MEG

Sheglam Tie Dye For Palette
Ár: 1000 , Eladó: noemikolosa
Állapot: 3 szín swatcholt, egyébként érintetlen, Helyszín: Pusztaszabolcs, fizetés: Foxpost, posta. Ritkán pesten is átvehető, itt első sorban Puskás Ferenc stadionnál, 4-es vagy 2-es metró vonalán

Tiria

Saku28

2021. május 7.

Első sheines palettám, de meglepően csalódás volt, ami ugyan lehet az én hibám és csak nem tudom használni (youtube videókban nagyon szépen működött, úgy mint a Huda), de nekem nem jött be. A pasztell színek amúgy is nehéz eset, de a mattjai alig látszódnak rajtam több rétegben sem, a csillámosai pedig krémesebb állagúak, de nem teljesen krémek, így egyszerűen nem jöttem rá, milyen ecsettel vigyem fel, mert az ecseten nem akar megragadni (az ujjamról, meg a szemhéjamra átragadni nem szeretne).

Friss: A hétvégén végre rá jöttem, hogy kellene ezt használni és egészen bájos kis tavaszi sminket tudtam vele csinálni, úgyhogy megkapja a 4 csillagot. Sajnos ez csak alapozóval működik, a matt is. Az alapozó nem fogta meg a ráncok a begyűlést (többi sminkemnél meg szokta), de így már kellemes színe van. A krémes csillogósok egyedül ujjal felvihetők, de így már legalább tényleg látszott. Nem pereg. Már is jobb viszonyban vagyunk. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 7.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate
Hidratálók: Magnesium Stearate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate

Talc 1 0

Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

A Cosing szerint rengetegféle célra használhatják ezt a szappanszerű fehér port a kozmetikában. Csomósodásgátló, megfelelő állag előállítását segítő, színező, és bőr hidratációját elősegítő komponens a kencékben. A legtöbb hintőpor alapanyagai között ott találjuk, de sminkkészítményekben, alapozó krémekben is fontos alapanyag lehet.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.

Lipid alapú szintetikus bőrkondícionáló szer, mely a kozmetikumokban emolliens és sűrűség szabályozó (viszkozitás növelő) funkciót tölt be. Sajtolt púderek kötőanyagként, szájfényekben és rúzsokban pedig konzisztencia szabályozókét találkozhatunk vele. A truthanaging szerint az összetevő gátat képez a bőr felszínén, ezáltal lasítja a bőr vízvesztését, vagyis óvja azt a kiszáradástól.

Leggyakrabban ajakápoló termékekben használt bőrpuhító (emollient) anyag. Kiválóan tapad a bőrhöz és csillogó felületet hagy maga után. További infó: http://truthinaging.com/ingredients/bis-diglyceryl-polyacyladipate-2

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Bőrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.