Soliteint Q10 Szemkörnyék Ápoló
Ár: | 1799 Ft | Kategória: | Szemkrémek | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | patikák, drogériák, hipermarketek, online | Bőrprobléma: | Bőröregedés |
A krémet feltöltötte: faludi judit, az összetevőket feltöltötte: siss, Módosítva: 2020. december 14.
Lelőhely: | patikák, drogériák, hipermarketek, online | |
Kategória: | Szemkrémek | |
Bőrprobléma: | Bőröregedés |
Az izomlazító és öregedésgátló hatóanyagok miatt intenzíven ránctalanítja a szem környékét.
Water / Aqua
Retinyl Palmitate
a I v
Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate
Disodium EDTA
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Nekem extra érzékeny a szemkörnyékem valamiért ,de ez a krém még meg is nyugtatja ,Jó sokáig elég

Kiárusításon fillérekért vettem. Hát hatalmas mennyiség a szemkörnyékére, pár hónap alatt le fog járni a szavatossági ideje, nem hiszem, hogy addig el tudnám használni, így aztán kenegetem mindenhová. Legfőképpen nyakra, dekoltázsra, néha egész arcra is, de van, hogy 1-1 pumányit a kezemre is teszek, hogy fogyjon. Gyorsan beszívódik, minimalista illat, ami kellemes. Úgy érzem kellően hidratál, irritációt eddig nem okozott. De a ránctalanító hatását azért én erősen kétségbe vonom. Kipróbálásra jó volt, igazából kellemes használni, csalódást nem okozott eddig. Ez inkább egy átlagos szemkörrnyékápoló, hidratál és ápol is. Pont. Ennyi. Csodát nem művel, de alapnak megfelelő vagy másképpen fogalmazva, kötelező -legalább ennyi-.

Nem lett tőle pattanásom, de igazából nagyon kicsit hidratál...

Nem lett tőle pattanásom, de igazából nagyon kicsit hidratál...

Szemkörnyékápolót kutattam a drogériában, megláttam ezt, rákerestem, és a pozitív vélemények miatt megvettem. Sajnos nálam teljesen hatástalan volt. Nemhogy az apró ráncokkal sem kezd semmit, de én az állítólagos hűsítő hatást sem érzem. Az adagolója pedig borzasztó: mindenfelé spriccel, és túl nagy adagokat nyom ki. Igaz, bajt legalább nem okozott a krém (bár a legtöbb esetben nem is érzékeny a bőröm a kencékre). Nem fogom elhasználni... :(

Az itteni pozitív vélemények miatt vásároltam meg - már magasabb áron, de gondoltam elég nagy mennyiség, ha használ, még így is kedvezőbb ára van, mint egyéb márkák kisebb kiszerelésű termékeinek.
Hetek óta használom, de sajnos semi változást nem tapasztalok és nem is hidratál megfelelően. Amit már mások is felvetettek problémaként, a csomagolásán nem látszik, hogy mennyi van még a krémből, mindamellett túl nagy is.
Ha lenne eredménye, a fenti negatívumokat "elengedném", de sajnos semmi hatása, ezért biztosan nem fogom többet vásárolni:(

(A Soliteint glicerines kézkrémet nagyon szeretem, ezért szavaztam bizalmat a márka szemápolójának is.)
Röviden: rögtön az első használat után olyan ekcémás, allergiás reakciót váltott ki a szemkörnyéki bőrön, hogy azonnal abba kellett hagynom a használatát.
Lehet, hogy "szériahibás" termék, nem tudom (csak azért gondolom, mert úgy látom, mások elégedettek vele)... Egyébként nem kifejezetten érzékeny a bőröm, de lehet, hogy van, amit én kevésbé tolerálok, mint más, ezért ez csak az én szubjektív véleményem a tapasztalatom alapján.
Gondoltam, elhasználom kevésbé érzékeny bőrterületekre, de mindenhol irritál, ég tőle a bőröm! Szal, számomra használhatatlan. :(
Még valami: az adagolója rémes! Egyszerre feleslegesen hatalmas mennyiséget pumpál ki! (Sztem a pici, csőrös tubusnál még nem találtak fel praktikusabbat.)
Pozitívumai: könnyű, gyorsan felszívódó állag, finom, alig érezhető illat, remek ár. Kár érte! :(

Szeretem használni, akàr ònmagában, akár olajjal/szérummal turbósítva, nem hagyja kiszáradni a szemkörnyékemet. Nem egy vizes lötty tiniknek. Ajánlom. VISZONT: a Rossmanban szoktam venni, eddig 1290 ft körül volt, tegnap viiszont már 1850 ft volt az ára, 50 %-ot emeltek rajta, azért ez óriási áremelkedés! Nem.tudom, a R. növelte-e az árrését, de lehet megpróbálom a fóti kp.ból megrendelni közvetlenül a Soliteinttől, a többi termékével is elégedett vagyok.

Az általam vett terméknek minimálisan eltér az összetétele, a "Tocopheryl Acetate" a 6. helyen van, az "Euphrasia Officinalis (Eyebright) Extract" helyett pedig "Cucumis Sativus Fruit Extract" (uborkakivonat) szerepel.
Hatását tekintve egy hónap után annyira még nem vagyok lenyűgözve, mint a többiek, de nem is húzom le, mivel ilyen szép összetevőkkel ekkora mennyiség pénztárcabarát áron (kb 1800 Ft-ért vettem) még akkor is magas pontszámot érdemel, ha nem csinál semmi különöset az ápoláson kívül. Nekem nem igazán halványította/csökkentette a karikáimat és a duzzanatokkal ill. az első ráncokkal sem kezdett sok mindent, de szívesen nyúlok érte reggel és este is. Szeretem a gélnél testesebb, de hamar beszívódó állagát, és külön öröm, hogy nem veszik össze a folyékony korrektorommal sem. Esélyes, hogy ameddig nem találok jobbat, ez lesz az újravásárolós szemkrémem. :)
Update #2: Azért mégsem akkora mennyiség, mint gondoltam, szűk 3 hónap alatt elpacsmagoltam, igaz, az arcomra is jutott belőle gyakran. Még mindig tetszik, így úton az utánpótlás. :)

Nem elég hírneves ez a márka pedig jobban megérdemelné szerintem. Áprilisba kaptam ajándékba, és olyan friss, üde szemeket varázsol, hogy az hihetetlen. hatalmas karikáim szoktak lenni, nem azt mondom, hogy teljesen eltűntette, de nagyon sokat halványított rajtuk. Nekem már ez is nagy segítség ettől a kis krèmtől, mindenkèppen újra vevős, ha tartja tovább ezt a színvonalat. Ne azonnal várjon senki csodát, pár hétnek el kell telni, rendszeres reggeli- és esti használattal együtt.

Nagyon szeretem, mostanság a stressz, kevés alvás, kimerültség megtette a hatását a szemem alatt, szóval muszáj voltam keresni egy normális püffedtség lehúzó krémet. Arra gondoltam, nem egyből a csúcskategóriára megyek rá, kipróbálok "olcsó, de csodaszer" terméket. ÉS MILYEN JÓL TETTEM!
22 éves vagyok, nálam nincs igazán mit ránctalanítson, nem is emiatt vetettem szemet rá, elsősorban a táskás, püffedt szemek voltak célkeresztben. Teljesen jó, azt kell mondjam! Míg beérek krémezés után a hálóba már látszik a hatása.
1)jó sminkalap, nem ül be a kis mélyedésekbe,
2)nem irritálja a szemet.
3)ár- érték arányban szerintem verhetetlen, hatalmas kiszerelés potom pénzért.
Említették többen, hogy ez a pumpás kiszerelés nem a legpraktikusabb. Tény, egy pumpálásnyi sok belőle mindkét szemre, de én úgy szoktam, hogy nem nyomom le kattanásig a kis adagolót, hanem pici pöttyöket nyomok az ujjamra, kb. 3 pici pötty elég mindkét szememre, esetleg próbáljátok ki így! :)
Nyilván 5 csillag! Nálam amúgy ez az első szemkrém, ami látható hatású is!

1)jó sminkalap, nem ül be a kis mélyedésekbe,
2)nem irritálja a szemet.
3)ár- érték arányban szerintem verhetetlen, hatalmas kiszerelés potom pénzért.
Nyilván 5 csillag! Nálam amúgy ez az első szemkrém, ami látható hatású is!

Antioxidánsok: Sodium Metabisulfite, Superoxide Dismutase, Tocopheryl Acetate, Ubiquinone, Retinyl Palmitate, Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl HydroxyhydrocinnamateGyulladáscsökkentők: Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Extract, Allantoin
Hidratálók: Glycerin, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Sodium Hyaluronate, Pantolactone, Glycine Soja (Soybean) Protein, Propylene Glycol, Saccharide Isomerate, Persea Gratissima (Avocado) Oil
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate
Emolliensek: Caprylic/Capric Triglyceride, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Lecithin, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Extract, Panthenol, Glycine Soja (Soybean) Protein, Persea Gratissima (Avocado) Oil
Emulgeálószerek: Lecithin
Tisztítószerek: Disodium Cocoamphodiacetate
Illatanyagok: Caprylic/Capric Triglyceride
Színezékek: Beta Carotene
Tartósítószerek: Phenoxyethanol, Sodium Metabisulfite, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate
Kókuszolaj származék. Bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló és sűrítő hatású. Nem zsíros, könnyen kenhető, gyorsan a bőrbe szívódó anyag.
Átlátszatlanná tevő, megkötő (a krém jobban a bőrhöz „tapadjon”), sűrűség szabályozó, hártya képző anyag (film forming) anyag.
Parlagi ligetszépe növényből nyert olaj, mely omega-6 zsírsavak (linolsav és gamma-linolsav) gazdag forrása. Az omega-6 zsírsavaknak fontos szerepe van a bőr legkülső rétegében (stratum corneum) lévő sejtek összetartásában, és így a bőrön keresztüli vízvesztés (trans-epideremal water loss) megakadályozásában. A parlagi ligetszépe olaja talán hatásos az atópiás dermatitisz (ekcéma egy fajtája) kezelésében is, valamint Paula Begoun szerint hatásos gyulladáscsökkentő és emollient.
Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.
Az acmella virágának a kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőr- és hajkondicionáló hatású összetevő. Paula Begoun szerint segíti a többi összetevő bőrbe jutását.
Búzacsíra kivonat. Bőrpuhító (emollient), bőrjavító, bőrvédő összetevő.
Élesztő kivonat, amit hidratáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban.
A hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.
Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)
Nagyon kevés információ érhető el a pantolactoneról, mint kozmetikai összetevőről. Hajápló termékekben hajkondícionáló anyagként használt, bőrápoló termékekben pedig vízmegkötő hatása van. Fehér, porszerű anyag, melyet a B5 vitamin különböző formáinak gyártásához is használnak.
Bőrjavító anyag, mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
Szójabab fehérje, amit a kozmetikumokban emollient és hidratáló anyagként használnak. Egy 2000-es tanulmány szerint a szójabab kivonat talán hatásos lehet a hiperpigmentáció kezelésében is.
Szuper hatékony antioxidáns, aminek a különlegessége, hogy egy enzim, így a kollagén romboló szabad gyökök semlegesítésének folyamatában nem elhasználódik, mint a legtöbb "sima" antioxidáns, hanem csak katalizálja (vagyis elősegíti, gyorsítja) a folyamatot és hosszan aktív marad. A SOD-dal kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy hatékonyabb antioxidáns, mint (az egyébként szintén szuper antioxidáns) E vitamin, a zöld tea vagy a MAP nevű C-vitamin származék.
A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.
Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.
Az orvosi szemvidító kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antimikrobiális, összehúzó, bőrkondícionáló, nyugtató, tonizáló, frissítő, hatású összetevő. A Truthinaging szerint a glikozidokban, flavonoidokban és tanninokban gazdag összetevő az összehúzó tulajdonságának köszönhetően helyileg alkalmazva képes csökkenteni a szem alatti duzzanatokat és sötét karikákat, bár Paula Begoun szerint nincs olyan tanulmány, mely bizonyítaná ezt az állítást.
Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.
A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.
Források: Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology
Aloe vera növényből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
Más néven Pentavitin. Növényi eredetű összetevő, melyet az Ecocert és a Nature is certifikált. A TruthinAging információi szerint az összetevő olyan szénhidrátokat tartalmaz, melyek nagyon hasonlóak az emberi bőrben természetes formában megtalálható szénhidrát komplexhez. Mivel nagyon jól közödik a bőrhöz, ezért nem lehet egykönnyen lemosni, emiatt hosszantartó hidratációt biztosít. Paula Begoun szerint az összetevőnek kiemelkedően jó a vízmegkötő, bőrpuhító képessége.
Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.
Közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében. A Q10-koenzim számos ételben is megtalálható: például halakban, kagylóban, spenótban és mogyoróban. A bőrre kenve hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő. Szájon át bevéve is hasznos étrendkiegészítő antioxidáns és energizáló hatása miatt (ez utóbbi miatt reggel célszerű bevenni). Részletes információ az összetevőről a Wikipédián és Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében.
Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.
A répában nagy mennyiségben található béta karotin, melyet a szervezet A vitaminná alakít. Paula Begoun szerint a béta karotin jó antioxidáns, és talán még a nap által okozott károkat is csökkenti, nagy mennyiségben viszont oxidativ károkat (szabad gyökök keletkezése) okozhat a bőrben. A CosIng a beta karotint narancssárga kozmetikai színanyagnak sorolja be.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.
1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.
Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.
Hivatalos funkcióbesorolása antioxidáns. Az összetevő meggátolja az oxigénnel való reakciókat, melyek a telítettlen zsírsavak avasodását okozzák. Gyakori összetevője a szappanoknak.
Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).