MAC

Ár:   13 600 Ft   Kategória:   Sminkek arcra
Kiszerelés:   30 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Douglas, szaküzletek, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: kathybug, az összetevőket feltöltötte: Lucyshyne, Módosítva: 2022. március 24.

Ár:   13 600 Ft
Kiszerelés:   30 ml
Lelőhely:   Douglas, szaküzletek, online
Kategória:   Sminkek arcra

• elfedi az arcbőr hibáit és csökkenti a pórusok láthatóságát
  • hosszantartó hatású, ellenálló a nedvességgel szemben
  • természetesen mattá teszi az arcbőrt, és egységesíti árnyalatát
  • a bőr szárítása nélkül korlátozza a kifényesedést
  • könnyen felvihető és elkenhető
  • simává teszi az arcbőrt
  • SPF 15 védőfaktor – az UVA és UVB sugárzástól is véd
  • bőrgyógyászatilag tesztelt
  • nem okoz pattanásokat
  • olajmentes

69 árnyalatban kapható

VÁSÁROLD MEG

Ár: 10000 Ft , Eladó: L.Brigi
Állapot: Új, Helyszín: Debrecen , fizetés: Személyes átvétel Debrecenben lehetséges. Postával tudom küldeni átutalas után.
MAC Studio Fix Fluid Alapozó NW20 SPF15 / PA++
Ár: 10000 , Eladó: Sasstie
Állapot: Néhányszor használt, Helyszín: Nagytarcsa, fizetés: Fizetés banki utalással, szállítás Foxposttal, vagy Packeta-val

bibi24

umbrach

Bőrtípus: Zsíros
2023. szeptember 23.

Már többször is újravásároltam, nálam ez AZ alapozó. Alá sokáig Garnier BB krémet használtam, amivel tök oké volt, most mivel annak új az összetétele és sokan nem dicsérik, még próbálkozom a primerekkel (egyelőre egy se vált be). Szerintem szépen fed és megfelelő alapra kenve egész sokáig matt is marad (én még púdert és mattítót is teszek rá rögtön). 4-5 óra elteltével kell rajta mattítani, de legalább addig kibírja a zsírosodó bőröm csillogás nélkül. Ami miatt 4 pont hogy egy nyamvadt párszáz forintos pumpát nem tudnak rárakni a 17 ezres ár ellenére, ezt külön 3500 forintért kell megvásárolni…és mindezt a környezetvédelemre fogják mert ugye átrakhatod az újra. Ez azért kicsit túlzás (és lehúzás) főleg hogy legalább egy évig elég napi használat mellett is.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. szeptember 23.

Adrime

2023. szeptember 5.

Nekem megvan az Estée Lauder Double Wearje is, felváltva használom őket, de a MAC szerintem verhetetlen. Én még ilyet nem tapasztaltam :-D Kb 2. perc alatt felviszem a teljes arcomra, egyszerűen elrontani sem lehet az alapozást vele, képtelen csíkozódni vagy összeállni. Azt szoktam mondani, hogy az olyan sminkanalfabétákból is mint én, sminkmestert varázsol, hibátlan finishhel. Az alapozó jól bírja az izzadást, jól bírja a napot, reggel feltéve csak késő délután kell - ha kell - egy-két helyen zsepivel felitatni a bőrt úgy, hogy nekem zsírosodik az arcom, ami mindenen átüt. A végeredmény matt, egységes és nem maszkszerű.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. szeptember 5.

stylo

2023. június 13.

Zsenialis alapozo! Isteni. Szinte lathatatlan, megis minden borhibat szepen elfed. Sokan irnak az illatarol, nekem fel sem tunt, hogy van neki. Vettem hozza pumpat, csak igy mar nem tudom ratenni a kupakot, aminek imadom a tapintasat. A rengeteg arnyalat ellenere nem igazan sikerult belonom a legjobban passzolot sajnos. De ez nem a termek hibaja. N4,5 van meg, de meg ez sem elegge rozsaszin nekem, bar meg pont elmegy, nem termeszetellenes. Kis ezzel-azzal lehet korrigalni az osszkepet. Biztosan ujra megveszem ha elfogy. Nagyon szeretem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. június 13.

boordx

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2023. május 20.

Szuper alapozó olajos, kombinált bőrre. Könnyű eldolgozni, nincs maszk hatása. Nagyon szép, erős a fedése, mégis jó viselni, nem érzi a bőröm fullasztónak. Sajnos kicsit drága, de megéri az árát. (Én vásároltam hozzá külön pumpát, mert az öntögetés nem jött be.)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 20.

duchess_g

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2023. május 13.

Szerintem ez a legjobb alapozo, mindent tud szerintem amit egy alapozonak tudni kell. Van szinvalasztek, sokaig eleg, konnyu felkenni, egyeneletes, tartos, szepen kopik, nem szarit, nem zsirosit, nem fenylik at, nem tul matt, de nem is csillog, nem okoz aknet, mitesszert, nem szaritja ki a bort, nem maszk hatasu. :) Ha szarazabb a borod vagy nem hidratalsz ala megfeleloen akkor csunyabb tud lenni, illetve pattanasoknal is, de meg lehet tanulni szepen hasznalni.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. május 13.

fridaylover

Bőrtípus: Zsíros
2023. március 28.

Nagyon hosszan kerestem új alapozót magamnak, többször mentem be az üzletbe mintát kérni, több típusból, több árnyalatot. Végül ez bizonyult a legtökéletesebbnek. Elsőre drágának tűnhet, de szerintem sokkal tovább elég, mint a drogériás alapozók. Már lassan két éve használom és nem tervezem lecserélni. Bioderma Photoderm Nude Touch alappal (púder nélkül) átfényesedés nélkül bírja egész nap az egyébként zsíros bőröm.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. március 28.

Petalodirosa

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. március 16.

update 2023.03.16.
Ha valaki úgy járt, mint én, hogy száraz bőrre vette meg ezt az alapozót, egy tipp: adjon hozzá egy csepp squalane olajat felvitelkor, keverje el és csodásan el lehet használni.

Száraz bőrre nem jó (ezt sajnos nem tudtam a vásárlásnál, gyors döntés volt, szánom - bánom) hozzáteszem szeretem a MAC termékeket, volt egy ásványi alapozó, ami már megszűnt, az volt kedvencem. A Mac strobe krémet ajánlották alá, hátha azzal jobb, de nem. Ecsettel vittem fel, megfelelő hidratálás mellett sem jó száraz bőrre. A fedéssel nincs gondom, egyszerűen a bőrkép nem jó, amit ad. Nagyon sajnálom, de ő egyszerűen nem az én arcbőrömre való. Ettől függetlenül másoknak csodás alapozó lehet. Ajánlom, hogy aki teheti menjen el a boltba és kérjen kis mintát, én ebből sajnos nem kértem.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2023. március 16.

update 2023.03.16.

magyarmelinda9

2023. február 11.

Muszáj volt kipróbálnom. Méregdrágának találom, de most, hogy már kipróbáltam azt kell, hogy mondjam, megéri az árát. Nagyon tartós. Munkahelyre használom, mert reggeltől esig bírja a gyűrődést. Nem ül bele a ráncokba, nem feszíti szét azokat, nem oxidálódik brutálisan, mint például az Estee Lauder Double Wear vagy más drogériás alapozók.

Fedését tekintve arra jöttem rá, hogy érdemes keveset használni, és nem szabad építeni, mert nagyon maszkos hatást tud úgy nyújtani és tényleg sokkal öregebb lesz tőle az arc, valamint a ráncokba is jobban beleül és felnagyítja azokat, ha valaki sokat visz fel belőle. Csak épphogy fedjen, aztán lehet púderekkel, pirosítóval meg amivel akarod még kicsit javítani az arc kinézetén, de ebből az alapozóból hiba sokat felvinni, mert minél többet viszel fel belőle annál rosszabb lesz. A fixáló púdert jól válasszátok meg. (Én a Gosh Prime'n Set Basis and Poweder-t ajánlom hozzá.)

Eddig soha nem sikerült eltalálnom a színárnyalatot más alapozókat illetőleg, de ennél tökéletesen passzol a bőrömhöz a kiválasztott szín, amin nagyon meglepődtem.

A nap végére egybként egy picit olajos és fénylő hatást kelt az orron és a homlokon, aminek nagyon örülök, mert nekem BRUTÁLISAN száraz a bőröm és ez az alapozó mintha olajosítaná. Általában borzalmasan szokott kinézni a nap végére az arcbőröm, mintha valami múmia lennék, de ezzel sokkal hidratáltabbnak néz ki pedig semmi ilyesmi nincs ráírva, szóval...

Ami negatívum benne az a szaga. Amikor feltettem pár órára rá azon gondolkoztam, hogy honnan jön ez az égett gumiszag. Aztán rájöttem, hogy az alapozó ilyen büdös. Hát, na... valamit valamiért. Ez van.

Summa summarum, szerintem ezt az alapozót inkább azok használják, akiknek száraz a bőrük. Akiknek amúgy is olajos a bőre, azoknak sokkal olajosabbnak fog kinézni ezzel az alapozóval.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. február 11.

Anna0907

Bőrtípus:  -
2023. február 8.

Nagyon szeretem ezt az alapozòt! Jò az állaga könnyen eldolgozhatò! A nap folyamán azért kezd fényleni az arcom de egy kis púder segít rajta!

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2023. február 8.

hannamail

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2023. január 26.

Nemrég egy fotózás alkalmával használták az arcomra és hazafelé egyből meg is vettem magamnak fixálóval és rúzsokkal együtt. Nagyon szép egyenletes arcbőrt lehet vele elérni, vékony rétegben és több rétegben is alkalmazható. Imádom!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2023. január 26.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Pentaerythrityl Tetra DI-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate
Hidratálók: Butylene Glycol, Algae Extract, Sodium Hyaluronate
Vitaminok: Tocopheryl Acetate, Tocopherol

Folyékony állagú, könnyen kenhető szilikon. A bőrre és a hajra kenve selymes, csúszós érzetet ad. Folyékony, vízszerű állaga miatt gyakran használják  sűrűbb, nehezen kenhető szilikonokkal (pl. dimethicone) együtt. Gyakori összetevő arc- és hajápoló termékekben.

Un. Dimethicone Copolyol, ami egy általános kifejezés  a dimethiconból (szilikon féle) és polyoxyethyleneből / polyoxypropyleneből előállított polimerekre. A PEG-10 Dimethicone bőr- és hajkondícionáló anyagkénet használt a bőr- ás hajápoló termékekben.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Szilárd állagú szilikon gyanta, ami növeli a sminktermékek tartósságát és a fényvédő termékek vízállóságát. A bőrön légáteresztő réteget képez, megszáradva kellemes, nem ragadós érzetet hagy. (forrás)

Kémiai fényvédő, mely az UVB-sugarak (280-320 nm hullámhosszú) ellen nyújt védelmet. Az összetevő nem túl stabil, vagyis UV-fény hatására veszít fényvédő hatékonyságából. Az octinoxate lebomlása megakadályozható más fényvédők segítségével (pl. Trinosorb M-mel). Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy ösztrogén jellegű hatása lehet (különösen gyermekekben és terhes nőkben), és hogy elősegítheti a bőrben a káros szabad gyökök képződését. Kisebb koncentrációban nem fényvédőkben is használják segédanyagként, hogy védjék a krémeket az UV-sugárzás okozta károktól. Az összetevő használatát Palau-ban betiltották a korallokat károsító hatása miatt.

Részletesebb információ a smartskincare-en.

Sűrűbb állagú, szilikon alapú polimer, mely nem hagy nehéz érzetet maga után a bőrön. A kozmetikai termékekben alkalmazva könnyen kenhető, selymes érzetet ad, valamint megakadályozza a habzásukat. Mivel képes védőréteget képezni a bőrön illetve kitölti a finom vonalakat és ráncocskákat, ezárt gyakran használják alapozókban. E szerint a tanulmány szerint az összetevő néhány esetben képes megóvni a bőrt a kontakt dermatitistől, például az SLS által indukálttól.

Térfogat növelő, sűrűség szabályozó segédanyag. Hajápolókban használva általában hajgöndörítő segédanyagként használatos.

Dimethiconból és PEG összetevőkből előállított copolimer. Átlátszatlanná tevő (opacifying) és a bőrön felületi hártyát képző anyag (film forming agent).

Kis mennyiségben sürítő, átlátszatlanná tevő segédanyag, nagyobb mennyiségben pedig fizikai fényvédő.  A titanium dioxide mind az UVA mind az UVB sugarak ellen védelmet nyújt. Megfelelő védelmet biztosít a 290-350 nm hullámhosszú UV sugarak ellen, míg némi, de nem elégséges védelmet biztosít a 350-400 nm hullámhosszú sugarak ellen. Az egyik legsatbilabb és legbiztonásgosabb fényvédő összetevő. Kis hátránya, hogy "kozmetikailag" nem kellően elegáns, és hajlamos fehéres réteget hagyni a bőrön, amit nanomérte használatával lehet nagyban javítani. Lásd még Titanium Dioxid (Nano).  (forrás)

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítő anyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használt. Konkrétan erről a típusú algakivonatról rendkívül kevés az információ, a CosIng besorolása szerint bőrvédő összetevő. Részletesebb információ az algákról a kozmetikumokban a cosmeticscopon.

Algakivonat. Az algakivonat a kozmetikumokban sűrítőanyagként, antioxidánsként és hidratáló, vízmegkötő anyagként használatos.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

hialuronsav só formája, mely a bőrben is megtalálható természetes hidratáló elem (natural moisturizing factor, NMF). A lipidekkel együtt az NMF-ek segítenek megőrizni a bőr víztartalmát, feszességét. Ha csökken a bőr NMF- és lipidtartalma, az a bőr hámlását, kellemetlen feszülését és finom ráncokat eredményez. A kozmetikumokban alkalmazva a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi. Részletes információ a futuredermen.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Lipid féle. Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos.

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

A CosIng hivatalos besorolása szerint emulgeálószer, azaz a vizes és olajos komponenesek keveredését teszi lehetővé. A molekula nagyrészt olajban oldódik és csak kis részt vízben, így önmagában főleg magas olajtartalmú, víz-az-olajban típsú emulziókban használják, vagy kombinálják másik, vízben jobban oldódó emulgeálószerekkel. Részletesebb infó az INCIDecoderen.

Lauryl alkoholból (kókuszolajból kivont zsíralkohol) előállított vegyület, melyet emulgeálószerként és felületaktív anyagként használnak (surfactant). Részletes info: http://truthinaging.com/ingredients/laureth-7/

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó segédanyag

Emulzió stabilizáló, sűrűség szabályozó és hajfixáló szilikon féle.

Glicerin és zsírsavak keveréke, a krémekben lágyító és sűrítő szerként használják.

Oldószerként és sűrűség szabályozó anyagként használt szerves vegyület.

Hivatalos funkcióbesorolása antioxidáns. Az összetevő meggátolja az oxigénnel való reakciókat, melyek a telítettlen zsírsavak avasodását okozzák. Gyakori összetevője a szappanoknak.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak. Egy 2004-es tanulmány szerint az összetevő még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Antibakteriális és gombaölő tulajdonságai révén fertőtlenítő-, tartósító- és szagmentesítő szerként használt anyag. (Forrás: Paula Begoun összetevő szótáraCosIng)