Tact Ginger and Spices Hair Conditioner
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Hajápolók | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Ritmó, Módosítva: 2012. január 5.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Kategória: | Hajápolók | |
Erősítő kondicionáló gazdagon tonizáló gyömbérrel, antioxidáns édesgyökérrel és ceramidokkal. Táplálja és újraéleszti a hajat.
Water / Aqua
Panthenol
eo I v
Hexyl Cinnamal
i
Nagyon meg vagyok vele elégedve, bár még csak nemrég kezdtem el használni. Hajmosás után balzsam nélkül képtelenség kifésülni a hajamat, de az eddig használt készítményekkel ellentétben nem érzem azt a csúszós meseterséges "műanyagot' a hajamon, és nem 10 perc kiöblíteni. Nekem bevált.

Gyulladáscsökkentők: Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root ExtractHidratálók: Butylene Glycol
Vitaminok: Panthenol
Alkoholok: Cetyl Alcohol, Octyldodecanol
Emolliensek: Cetyl Alcohol, Glycine Soja (Soybean) Oil, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Octyldodecanol, Hydrogenated Coco-Glycerides, Panthenol
Emulgeálószerek: Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12
Szilikonok: Amodimethicone
Tisztítószerek: Cetyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12
Illatanyagok: Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract, Octyldodecanol, Hexyl Cinnamal
Tartósítószerek: Cetrimonium Chloride
Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak. Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.
Hajápolókban és samponokban gyakran használt összetevő, melyet elsősorban az elektromos töltődés megakadályozására használnak (antistatic). Ezenkívül emulgeáló, tisztító és tartósítószerként is használt.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
A pacsuli olaja, ismertebb nevén pacsuli. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatású összetevő. A truthinaging információi szerint serkenti az új sejtek növekedését és nyugtatja a gyulladt bőrt, valamint segít elmúlasztani pattanásokat is, anélkül, hogy heg maradna utánuk. Paula Begoun szerint viszont eugenol tartalma miatt irritáló hatéssal lehet a bőrre.
Szilikon alapú alapú szerves polimer. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint antisztatizáló illetve hajkondicionáló tulajdonsággal bír, de a Wikipédia információi alapján a kozmetikumokban hidratáló, vízmegkötő funkcióban is előfordulhat. Leggyakrabban hajra való kozmetikumokban találkozhatunk vele, némely esetben akár 15 tömegszázalékos töménységben is.
Gyömbér gumó kivonat. Növényi összetevő. A CosIng besorolása szerint maszkoló (kellemetlen illatot, ízt semlegesítő), tonizáló és bőrjavító összetevő, valamint illatanyag. Paula Begoun szerint a gyömbér kivonatnak szájon át bevéve gyulladás csökkentő és rák ellenes hatása is van, a bőrön alkalmazva azonban irritáló anyag.
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
Az édesgyökér gyökerének a kivonata. A CosIng besorolása szerint az édesgyökér-kivonat bőrvilágosító (pigmentfoltok elleni), gyulladáscsökkentő, nyugtató, bőrsimító és puhító összetevő.
A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.
Hosszú láncú zsíralkohol. Emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient), sűrítő anyagként használatos. Sima, csúszós érzetet hagy maga után a bőrön.
Glyceril észter, mely bőrpuhító (emollient) és sűrítő anyagként használt a kozmetikumokban.
Napraforgó magjának a kivonata. A napraforgó olajjal ellentétben nem igazán találni információt arról, hogy mi célt szolgál a kozmetikumokban. A CosIng besorolása szerint bőrkondícionáló.
A pantoténsavnak (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája, B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani). A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos. Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.
Kamillaolajból kivont illatanyag. Illata a jázminéra emlékeztet. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.