Tetesept

Ár:   400 Ft   Kategória:   Fürdőtermékek
Kiszerelés:   80 g   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: aminaleyla, Módosítva: 2016. március 18.

Kiszerelés:   80 g
Lelőhely:   drogériák
Kategória:   Fürdőtermékek

Ásványi anyagokban gazdag tengeri só 100%-ig természetes illóolajokkal. Javítja az általános közérzetet, különösen a téli hónapokban. Tisztítja a légutakat, segít ismét szabadon lélegezni.

bibi24

Blackxentric

Bőrtípus: Zsíros
2020. február 22.

Tavaly vettem belőle kettőt. Akkor elhasználtam egyet és meglepően jó volt. Fürdés után kaptam levegőt és határozottan jobban éreztem magam.
A másodikat ma használta el a párom és neki is bejött.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. február 22.

A másodikat ma használta el a párom és neki is bejött.

Ophelia

2017. szeptember 21.

Beütött nálam a megfázás, úgyhogy kipróbáltam. Igazan jól esett, kellemesen eukaliptuszos- kámforos illatú. Nem szárította ki a bőrömet sem. Tényleg jót tesz a légutaknak, biztos veszek még a későbbiekben is.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. szeptember 21.

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Emulgeálószerek: Polysorbate 20
Tisztítószerek: Polysorbate 20
Illatanyagok: Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Parfum/Fragrance, Limonene
Színezékek: CI 42051, Yellow 10 Lake / CI 47005

Tengeri só. A CosIng a tengeri só kivonatot bőrjavító (skin conditioning) anyagként osztályozza. Nem oldott, szemcsés formában radírozó anyagként is használt.

Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található.  A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.

Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.

A rozmaring leveléből készült olaj. Lásd rozmaring.

Eukaliptusz olaj, melynek baktérium, gomba és vírus ellenes hatása van a bőrön. Azonban lehetséges bőrirritáló, különösen sérült vagy epillált bőrön.

A kozmetikumokban gyakran használt segédanyag, melyet emulgeálószerként (segíti a vizes és az olajos fázis összekeveredését) valamit felületaktív anyagként használnak.

Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Patent blau V vagy acid blue 3 néven is ismert sötét kék színű por.

Színezék. Barnás sárga.