The Body Shop

Ár:   1490 Ft és 2690 Ft   Kategória:   Testápolás
Kiszerelés:   60 ml és 250 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: annapanni, az összetevőket feltöltötte: terke29, Módosítva: 2022. október 24.

Ár:   1490 Ft és 2690 Ft
Kiszerelés:   60 ml és 250 ml
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok
Kategória:   Testápolás

"Vakáció tubusba zárva. Krémes, trópusi és ínycsiklandóan kókuszos illatával még a legborongósabb reggelen is a paradicsomban érezheted magad ezzel a kényeztető tusfürdővel. Méltányos Közösségi Kereskedelemből származó, Szamoai, organikus szűz kókuszolaj tartalmának köszönhetően bőröd hidratált és pihe-puha tusolás után is. Ha a nyár szerelmese vagy, akkor imádni fogod ezt az ápolót. Csak csukd be a szemed, és élvezd az édes kókusz és a csipetnyi vanília táncát, mely pillanatok alatt egy napsütötte, egzotikus vidékre repít. Hatékonyan tisztítja meg bőröd a szennyeződésektől, miközben óvja és ápolja azt a kókusz erejével. Legyen az a reggeli vagy az esti rutinod, ugorj be vele a kádba, és kényeztesd bőrödet tetőtől-talpig, pont ahogyan megérdemled. "

Borostyan

narancsdzsem

2022. november 22.

Nagyon jó választás volt! Megvan benne az a kényeztető édes, pudingos, kellemes illat alap, amit a sütőtökös kézkrémben is ereztem. Nekem luxi.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2022. november 22.

lenochka

2020. augusztus 17.

A legjobb tusfürdő na és az mennyei illat, tartós sokáig megmarad! Kevés elég belőle sűrű krémes állag és szuper hidratálás!
Megszállott kókuszfanatistáknak ajánlani tudom!

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. augusztus 17.

Megszállott kókuszfanatistáknak ajánlani tudom!

barbusus93

2019. április 27.

A kókuszos kézfertőtlenítő után úgy döntöttem kipróbálom a tusfürdőt is, ami nagy hiba volt. Rég csalódtam ennyire. Imádom a kókusz illatát és érzem is a termékben, de egyáltalán nem tartós, ráadásul nehezen jön ki a tubusból, nem habzik, sokkal többet kell belőle használnom, mint amennyit általában szoktam, ami nem gazdaságos. Szerencsére nem szárítja a bőrömet, így elfogom használni de nem fogom újravenni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. április 27.

significado

Bőrtípus:  -
Korcsoport: >54
2019. április 23.

Hát a kókuszos illat nekem nem ilyen, egyébként imádom a kókuszos illatú termékeket, de ez nekem nem volt kellemes. Sajnos ennél alig vártam, hogy elfogyjon, de újra venni nem fogom.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: >54 |  Dátum: 2019. április 23.

szgreta

2019. február 13.

Ennyi pénzért jóval többet vártam tőle.Erjedt kókuszillat (Pina Colada?) egy kis műanyagos beütéssel.Nagy csalódás.Az illata picit megmarad a bőrömön,ami most hátrány.
Viszont nem szárít legalább.

Update: egy idő után besokalltam az illatától,még csak félig van,de inkább parkolópályára tettem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. február 13.

Viszont nem szárít legalább.

DreamyGirl

2018. március 9.

Szeretem a kókusz illatát... de... bárcsak ez a termék SLS mentes lenne... akkor szívesebben venném újra. De így leváltottam egy natur kókuszolajos szappanra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2018. március 9.

Latte

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2017. december 29.

Imádom a kókuszos termékeket, de ennek sem az állaga, sem az illata nem jött be :(

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. december 29.

avorosafonya

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2017. október 19.

Csodás az illata, nekem az igazi kókusz illat! Édes, néha kissé émelyítő is. A csomagolás praktikus, elegáns.
Ezen kívül sajnos sok pozitívumot nem tud felmutatni. Az én boromet borzasztóan szárítja, az állaga híg, nem habzik fel eléggé, nincs meg benne az a kremesseg, amit várna tőle az ember. Ár-érték arányban így necces, majdnem 2000Ft 250ml, ha negyed ennyi lenne, talán akkor vennem újra. Sajnálom, mert egyébként illatban tuti,hogy nincs párja. 3*

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. október 19.

CeCeDrake

Bőrprobléma: Bőröregedés
2017. szeptember 16.

Kis méretben vettem utazáshoz, 3 napra bőven elég. Tegnap használtam először, az illata mennyei! Imádom a kókuszt, eddig már rengeteg kókusz illatot próbáltam, ennek van a legeslegjobb illata! Krémes, puha, a hab is krémes. Nem szárít.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. szeptember 16.

barbimariposa

2017. június 2.

A kedvenc TBS illatom :) Újravettem már többször is, nagyon szeretem :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. június 2.

A kedvenc TBS illatom :) Újravettem már többször is, nagyon szeretem :)

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Glycerin
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Tocopherol

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Habképző felületaktív anyag. Kiváló emulgeátor. Sokszor alkalmazzák samponokban, mert használata után hajunk puhább, és könnyebben fésülhető lesz. Ez a  kókuszvaj és a szőlőcukor reakciójával keletkező vegyület egy cukortenzid: olyan emulgeátor, amely a vizes fázisokban cukorrészével, az olajos cseppecskékben pedig zsírsavfarkincójával oldódik. Az ilyen anyagok kíméletesek a bőrhöz és a hajhoz, emiatt babáknak gyártott termékekben is alkalmazhatók. Részletesebb információ a truthinagingen.

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.

Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.

Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.

Glycerin h 0 0

Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Ánizssav, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő hatása miatt használnak a kozmetikumokban. Gyártói infó alapján  erős gombaellenes tulajdonsága is van, így tartósítószerként is használatos (más tartósítószerekkel kombinálva).

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint felületképző, szagokat semlegesítő hatása miatt használják a kozmetikumokban. Mivel nagyon keserű íze van, ezért gyakran kerül olyan termékekbe, melyek lenyelése különösen veszélyes az egészségre, illetve amit finom illata miatt szívesen megkóstolnának vagy megennének a gyerekek. A leggyakrabban körömlakklemosók, parfümök, samponok, tusfürdők és folyékony szappanok összetevőjeként találkozhatunk vele.