The Body Shop

Ár:   3790 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Kombinált
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok   Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Tigrisfog, Módosítva: 2017. november 24.

Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   The Body Shop márkaboltok
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrtípus:   Kombinált
Bőrprobléma:   Pattanások (acne)

Ez a gyengéd, szappan- és olajmentes tengeri hínáros arctisztító gél hatékonyan tisztítja a pórusokat. Frissít, eltávolítja a szennyeződéseket, a sminket és a felesleges olajat a bőrről. A tengeri hínár vitaminokat és antioxidánsokat tartalmaz, melyek egyszerre hidratálják és tisztítják a bőrt. Ez az "okos" tengeri hínár kivonat eltávolítja a felesleges olajat az arcbőrről, a fénylő részeken mattítja, a száraz részeken pedig hidratálja és táplálja azt.

alexa12
Krémkedvelő  |  Bőrtípus:  Kombinált  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Pannakamilla

2023. február 7.

Drága is, és az én arcomat teljesen szétszárította. Elhasználtam, de nem fogom újra venni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2023. február 7.

klisa

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. október 26.

Nagyon szeretem használni, és már pár nap után láttam a változást. Kissé drágának tartottam elsőre, de utána meggyőzött a hatásával.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. október 26.

mssnrv

Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín
2021. május 25.

Nagyon nagy szerelem ez a tisztító!

Nekem eléggé problémás a bőröm (pattanások, száradások, aztán hirtelen olajos, zsíros bőr), így fogalmam sem volt, hogy milyen terméket rendeljek.
A webshop kombinált bőrre való szűrése után ezt dobta ki a rendszer több tisztítóval egyetemben, viszont miután utánajártam mindegyiknek erről szuper vélemények voltak, így emellett döntöttem.

Kicsit féltem tőle, mert semmilyen tapasztalatom nem volt előtte arclemosókkal, így nem tudtam mit is várjak tőle.
Azóta próbáltam több félét is márkán belül, és magasan ez hozza a legjobb végeredmény számomra. IMÁDOM!
Pihe-puha bársonyos a bőröm a használata után, nagyon szeretem hogy nem habos, hanem géles állagú, nagyon kellemes hűsítő érzést nyújt a lemosása után, nagyon tisztának érzem tőle az arcom.
Én a használat előtt a tenyerembe nyomok egy nagyobb borsónyi adagot, összedörzsölöm a tenyerembe, amíg nem lesz kicsit habosabb és úgy viszem fel az arcomra. Kb 1-2 pecig körkörös mozdulatokkal mosom vele az arcom és utána öblítem csak le.

Jelenleg zsíros a bőröm, azt szépen lemattítja, mégsem húzódik, nem kellemetlen, télen is ezt használtam, akkor viszont elég vízhiányos volt a bőröm és akkor sem éreztem, hogy túlszárítani a bőröm, bár én utána rögtön fel is szoktam rakni az esti arcmaszkomat.

Összességében én ajánlom, jó kis termék!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Egyenetlen bőrfelszín |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. május 25.

Nagyon nagy szerelem ez a tisztító!

Összességében én ajánlom, jó kis termék!

sarah0425

Bőrtípus: Zsíros
2021. április 5.

Annyira szeretem, remélem ez marad az állandó arctisztítóm. A használata után és közben is érzem, hogy van egy enyhe hűsítő érzése. Szép egyenletessé teszi az arcbőrömet és nagyon jól tisztít. Ha továbbra is ilyen szuperül működik akkor újravevős lesz. 😍

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2021. április 5.

bbiijjaa

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2021. március 16.

CeraVe Hydrating Cleanser-ről váltottam át erre a lemosóra, mert úgy éreztem az nem tisztította meg az arcom rendesen. Mióta a seaweed lemósót használom nincsenek nagy gyulladt pattanásim, mint a CeraVe használata alatt, illetve a pigmentfoltjaim is folyamatosan javulnak. Az illata kissé erős, de ez lemosható termékben még nem akkora probléma nekem. Jól habzik, ezért nagyon kevés is elég belőle. Biztos vagyok benne, hogy sokáig ki fogja bírni. Szárítani viszont szárít.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 16.

anikof88

Bőrtípus:  -
2021. január 22.

Az illata kellemes,friss. Tiszta érzetet ad,viszont ahogy lemosom máris húzódik az arcom eés piros is lesz.
Úgy tűnik az én arcomra nem való tbs termék,valahogy mind kihoz valami allergiás reakciót.

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. január 22.

Saci22

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. június 28.

Nem a legjobb arctisztó amit lehet találni véleményem szerint de nem is a legrosszabb. Egy próbát megér ha inkább zsíros bőröd van a kombinálton belül. Az illata jó, kicsit sok benne a menta szerintem. A csomagolása tetszik, az állaga sem rossz. Összességében az adja amit várhatsz tőle ha az összetevőket megnézed, de kicsit drága is ebből a szempontból.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. június 28.

barva.lilla

2020. május 22.

Nagyon bejön. Tökéletesen tisztít, de nem szárítja a bőrömet. Sok arctisztítónál probléma, hogy a T vonalam hámlik utána, vele azonban még nem tapasztaltam. Jól habzik, de könnyű lemosni is. Mattnak és olyan egészségesnek érzem tőle az arcbőrömet.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. május 22.

Mimiti

2020. április 21.

Nagyon jól tisztít, és nedves bőrre felvíve csak kevés kell belőle. Jól megbirkózik a pattanásokkal is, és nagyon kellemes tapintású lesz tőle a bőröm, de azért nem árt utána hidratálni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. április 21.

Manna98

2020. március 12.

A tonikjával párban használtam nagyjából 2 hónapon keresztül, a teafás verziót akartam megvásárolni, de a kishölgy a boltban ezt javasolta. Sokáig elég a kiszerelés, az illata nagyon finom. DE! Az első 2-3 hétben látványosan rendbetette az arcomat, úgy gondoltam, hogy végre megvan a tökéletes termékcsalád. Aztán szépen lassan apró pattanások kezdtek megjeleni a homlokomon, az államon, végül az egész arcomon. Rengeteg apró, nem kinyomható pöttyöcske. Olyan volt az arcom, mint a mogyorós csoki... 1 hétre abba hagytam a használatát, és rájöttem, hogy a lemosó vagy a tonik volt a hibás, mert a pattanások eltűntek- nem, nem használtam más terméket, nem ettem máshogyan stb. Szóval sajnos nálam 1 csillag, soha nem volt olyan csúnya a bőröm, mint a használatakor.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. március 12.

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Propylene Glycol
Vitaminok: Tocopherol

Kókuszból előállítható, tisztítókban, szappanokban és samponokban gyakran használt felületaktív anyag és emulgeálószer.  Az SLS-nél gyengédebb, de hatékony tisztító anyag. Bár nagy mennyiségben az SLES is irritáló (az SLS mar kisebb mennyiségben is az...), a kozmetikumokban található koncentrációban a használata biztonságosnak tartott.

Emulgeálószer, felületaktív anyag.

Közepes erősségű felületaktív anyag és tisztítószer, ami samponok és kézmosószerek gyakori összetevője. Kozmetikumokban emulgeáló és sürítőanyagként használatos.

Gyengéd felületaktív anyag. Kíméletes tisztítók, babaápoló termékek, könnymentes babasamponok gyakori összetevője. Enyhén habosító hatású.

Kókuszból előállítható gyengéd felület aktív anyag, tisztító szer, habzás elősegítő. Elsősorban arclemosókban, arcradírokban és borotválkozókrémekben találkozhatunk vele. A készítményeknek "csúszósságot" ad, aminek köszönhetően kellemes lesz a lemosót az arcra kenni. Gyengédsége és nem irriáló tulajdonsága miatt gyakran használt bébiknek és érzékeny bőrűeknek szánt termékekben is. (Forrás: truthinaging)

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

A hólyagmoszat kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrpuhító, bőrkondícionáló, vízmegkötő hatású összetevő, mely növeli a bőr komfortérzetét. Paula Begon szerint a legtöbb növény kivonatához hasonlóan a hólyagmoszat kivonata is remek forrása a természetes antioxidánsoknak.

Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Mesterséges illatanyag, ami az aromás aldehidek csoportjába tartozik, illatát pedig a ciklámen és a gyöngyvirág illatához szokták hasonlítani. Más néven Lilial néven ismerhetjük az összetevők listájáról. Potenciális bőrirritáló, allergiát, bőrgyulladást okozhat. Az összetevő parfümök gyakori alkotóeleme, de megtalálhatjuk számos hajápolóban, testápolóban és arcápolóban is.

2021. október 29.-én hozta meg a döntést az EU Bizottsága arról, hogy több más összetevő mellett, a Butylphenyl Methylpropional illatanyag használatát betiltja az EU-ban forgalmazott kozmetikumokban a reprodukciót károsító, illetve a magzat egészségét károsító hatása miatt.

A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.

Az ír moszat nevű vörösmoszat kivonata, mely bőrkondícionáló, sűrűségszabályzó anyagként használatos a kozmetikai szerekben.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology