Thetis

Ár:   529 Ft   Kategória:   Fürdőtermékek
Kiszerelés:   1 kg   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   százforintos boltok, drogériák   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: egifeny, Módosítva: 2016. február 24.

Kiszerelés:   1 kg
Lelőhely:   százforintos boltok, drogériák
Kategória:   Fürdőtermékek

Kellemes, illatos, bőrtisztító hatású, habzó fürdősó.

Az élet mintegy 3 milliárd évvel ezelőtt az őstenger sós közegében keletkezett. A természetes sóoldatok élettani hatása és jelentősége közismert. Az ősi népgyógyászat és a mai modern természetgyógyászat sokféle panasz enyhítésére ajánlja.

A sós fürdő jó hatással van az izületi- és mozgásszervi panaszokra, bevált egyes nőgyógyászati problémák és felfázás esetén is. Segíti a kötőszöveti duzzanatok és ödémák felszívódását. Javítja  a vérkeringést, nyugtatóan hat az idegrendszerre. Jótékonyan befolyásolja  a verejtékmirigyek működését, így csökkenti a túlzott izzadást.

Változatok:

• fehér (nem habzó) - fenyő

Tiria

Hkanna

2019. november 25.

Nagyon szeretem én is. A kéket szoktam venni legtöbbször. A fürdővizet szép kékre színezi, de a kádat nem fogja meg. Kellemes lágy habokat varázsol, elmerülni benne valami eszméletlen megnyugtató, jó érzés. A víz is olyan selymes lesz tőle. Megfázás esetén pedig különösen ajánlom, sokat segít a közérzeten. Kisfiamat is ebben fürdetem ha beteg vagy izomláza van az edzéstől. Mindig van otthon belőle. Jár az öt csillag. :)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2019. november 25.

greta19

2019. november 25.

Én a kék óceán fajtáját használtam. Nekem nagyon bevált. Sokkal szebb tőle a bőröm, és a szőrtüszőgyulladást, sebeket is meggyógyitja rendszeres használat esetén. (Heti kétszer szoktam általában) Árérték arányban is szuper termék. Mindenképp 5*.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2019. november 25.

Gyevocska

2018. január 6.

Én a kéket használtam, leginkább a színe miatt. Az illata is nagyon tetszett, de csak lábáztatásra használtam. Semmi különleges hatása nem volt. Olcsó megoldás volt a minden vasárnapi lábfürdőhöz. Arra tökéletes volt. Ma már csak sima sót használok.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 45-54 |  Dátum: 2018. január 6.

rekeszke

2017. október 29.

A zöldet és a kéket próbáltam. Utóbbinak sajnos nem nyűgözött le az illata, sőt... Az összetevői sem valami szépek, de legalább tényleg olcsó és jól habzik.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2017. október 29.

Vizililiom

Bőrtípus: Zsíros
2017. január 8.

Én a zöldet (mentásat) használtam a nyáron, mostanában pedig lábáztatásra használom. Finom, puha lesz tőle a bőröm.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2017. január 8.

Pzsanett

2016. november 1.

A parfümöset használom, imádom az illatát.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. november 1.

A parfümöset használom, imádom az illatát.

Csibedli

2016. augusztus 18.

Tini koromban használtam a kék színű változatot. Akkoriban semmi bajom nem volt vele, azért vettem ezt, mert olcsó volt. Azóta átváltottam a natúr készítményekre. Az élményt hozza, de nem natúr.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2016. augusztus 18.

Khaleesi

2015. szeptember 27.

A kéket használom, kellemes az illata, jól feloldódik, nem fogja meg kádat. Kellemes vele a fürdés, az érzékeny bőrömet se szárítja vagy irritálja. Felfázás esetén forrófürdőhöz én is ajánlom. Az ára nagyon kedvező és viszonylag sokáig is elég.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. szeptember 27.

albertinablogg

2015. május 11.

A pasim használta ezt minden fürdésnél. A mellkasán és a hátán pattanások voltak, amiről egyszerűen nem tudtuk kitalálni mitől lehet. Aztán egyik héten mikor találkoztunk látom teljesen tiszta a bőre. Ismét találgattunk mi történhetett a hét folyamán, amitől a bőre letisztult. Akkor villant be, hogy fürdősó. Elfogyott és nem használt már vagy négy napja a fürdésnél. Nem vette, direkt azért, hogy lássuk tényleg ez okozza-e a változást. Eltelt egy hét. És azóta teljesen tiszta a bőre, úgyhogy vélhetőleg volt valami a sóban (adalékanyag: parfüm, színezék vagy valami), ami a pattanásokat okozta.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. május 11.

ForestNymph

2015. március 11.

Nagyon szeretem. :) A rózsaszín parfümöset használom. Intenzív illat, habzik, nem szárít, sőt! Valami olaj is van benne, selymes a bőröm utána. Olcsó és gazdaságos, szuperül ellazít. Ajánlom! :)

Update: Felfázáskor is sokat enyhített!

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2015. március 11.

Update: Felfázáskor is sokat enyhített!

Az összes összetevő funkció szerint lebontva

Alkoholok: Ethyl Alcohol
Illatanyagok: Parfum/Fragrance
Színezékek: CI 42090

Közönséges nevén só. A kozmetikai iparban a sót térfogatnövelő, maszkoló (a nem kívánt anyagok semlegesítése), sűrűség szabályozó segédanyagként használják.

Etanol, etil alkohol vagy más néven borszesz. Színtelen, jellegzetes szagú és ízű, könnyen folyó folyadék, valamint kiváló oldószer. A természetben tisztán sosem fordul elő, mindig híg vizes oldatában található. Megtalálható kis mennyiségben némely gyümölcsben, a legtöbb természetes vízben, az erjedő gyümölcsökben.

A kozmetikumok közül az oldószerek, lakkok, parfümök előállításánál használják. Az etil-alkohol 70%-os oldatát, valamint egyéb etanoltartalmú oldatokat fertőtlenítőként, ezen belül bőrfertőtlenítőként is alkalmazzák. A baktériumokat, néhány vírust, valamint a gombát is elpusztítja.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.), valamint nem számoltak a bőr legkülső, ún. szarurétegének védő (barrier) funkciójával sem.

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Brillantkék FCF. Szintetikus kék színezék élelmiszer színezék, kőszénkátrányból szintetikus úton állítják elő. Nagyon jól oldódik vízben.