KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Too Cool For School Egg Mousse Pack
Too Cool For School Egg Mousse Pack

Too Cool For School

Too Cool For School Egg Mousse Pack

  (0 vélemény)
Ár:   $20   Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Kiszerelés:   100 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online külföldről   Bőrprobléma:   --


A krémet feltöltötte: mse02, az összetevőket feltöltötte: NoraH, Módosítva: 2017. január 13.

Ár:   $20
Kiszerelés:   100 ml
Lelőhely:   online külföldről
Kategória:   Pakolások, Hámlasztók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Különösen krémes hab, mely eltávolítja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. Tojássárgájával és hidratáló összetevőkkel táplálja a bőrt.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Hidratálók: Betaine, Butylene Glycol, Trehalose, Caprylyl Glycol
Kémiai hámlasztók: Citric Acid

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Cukorrépából kivont aminosav származék, amit főleg mint szuper hidratáló összetevő használnak a kozmetikumokban. Különlegessége, hogy egy ozmolita, ami képes a sejtek vízháztartását fenntartani. További pozitívuma, hogy sok más hidratálóval szemben nem tapad, sőt kifejezetten kellemes és selymes érzete van. Irritáció ellen is segít védeni, emiatt arra is használják, hogy pl. lemosókat gyengédebbé tegyen. A Cosing szerint továbbá antisztatikus (pl. a haj összetapadását gátló), hajkondícionáló és  viszkozitásnövelő tulajdonsága is van. Több infó a a TruthInAging oldalon.

A krém beszívódását segítő anyag, vízmegkötő tulajdonsága is van. Hidratáló készítmények gyakori összetevője. Nem csak a kozmetikai iparban, hanem az élelmiszeriparban is használt az étel nedvességtartalmának megőrzésére.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Természetes eredetű cukorféle. A kozmetikumokban használva újrahidratáló, vízmegkötő és antioxidáns hatást tulajdonítanak neki. Az összetevő helyileg alkalmazva lehetővé teszi, hogy a bőr megtartsa azt a nedvességet, amelyet egyébként elvesztene a kiszáradása révén, vagyis potenciálisan növelné az öregedés látható jeleit. (forrás)

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Aminosav, mely Paula Begoun szerint antioxidáns és sebgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Növényi eredetű összetevő, glicerinből, cukorból és lauryl savból nyerik. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőrkondícionáló hatású összetevő. 

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Az összetevőnek még nincsen leírása.

Sűrűség szabályozó anyag, oldószer. Parfümök, haj- és bőrápló termékek gyarkori összetevője.

Magyar neve kálium hidroxid. A kozmetikumokban főként  a pH beállítására (lúgosításra) használják. (pl. citromsav mellett, savasságának ellensúlyozására)

Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer. 

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Emulzió stabilizáló, felületi hártya képző (film forming) és sűrűség szabályozó segédanyag.

Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított sűrítőanyag

Sűrítő anyag, amit elsősorban gélszerű állag előállításához használnak

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid(etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (enélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni, nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.