Weleda Arctisztító Tej
Ár: | 3499 Ft | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | 100 ml | Bőrtípus: | Száraz, Normál | |||
Lelőhely: | drogériák, online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Organicharmony.hu-n 3390 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Debbie, Módosítva: 2020. június 15.
Lelőhely: | drogériák, online | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Száraz, Normál | |
Lágy arctisztító tej normál és száraz bőrre. Megőrzi a bőr természetes egyensúlyát anélkül, hogy a saját védekező funkcióit csökkentené.
Water / Aqua
Citronellol
Geraniol
Citral
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: utánvétel, banki előreutalás, bankártya, Szállítás:futárszolgálat
Személyes átvétel a belvárosban, INGYENES* házhozszállítás, ajándék termékminták
Használom mellette a 2in1 arctisztítót is, és azt sokkal jobban szeretem. Gondoltam, jó lenne valami kíméletesebb is, ezért megvettem. Úgy veszem észre, hogy nem annyira szereti a bőröm. A másik mintha jobban, alaposabban is tisztítana. Nehezebb adagolni is, az illata sem tetszik. Kicsit csalódott vagyok, sokkal jobbat vártam.

Finom, jól tisztít, és aki szereti a "zöld illatokat", annak élmény minden mosakodásnál. Sajnos az üveg, bármennyire is szép kék, a kupakos megoldás miatt kényelmetlen. Jobb lenne, ha pumpás kiszerelésben árulnák.

Szeretem ezt a lemosó tejet, Nem túl folyós, éppen megfelelő az állaga, kevés kell belőle, jól eloszlatható. Kevés benne az alkohol, mert engem egyáltalán nem szárít. Utána a tonikját használom, majd az Irisz krémet.

Elégedett voltam ezzel az arctejjel, nyáron kicsit sok volt, télen, hideg időben jobban szerette a bőröm. Jó az összetétele, nem irritált. A sminket jól leszedte. Szerintem elsősorban a száraz bőrűeknek lehet jó választás, ahogy az a termék leírásán is szerepel. Bár én normál/kombinált bőrre használtam, de nem okozott problémát, nem lettek pattanásaim tőle. Tisztítás utáni tonizálásra a saját tonikját használtam.

Gyulladáscsökkentők: Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) WaterAlkoholok: Alcohol
Emolliensek: Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Glyceryl Stearate SE
Emulgeálószerek: Lysolecithin, Glyceryl Stearate SE, Xanthan Gum
Tisztítószerek: Xanthan Gum
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol, Citral
A szezám magjából kivont olaj. Illatmentes, növényi eredetű olaj, melyet a CosIng hivatalos funkció besorolása szerint szagokat semlegesítő, bőrpuhító, haj-és bőrkondícionáló tulajdonsága miatt használnak a kozmetikumokban. Az összetevővel leggyakrabban testápoló termékekben és rúzsokban találkozhatunk.
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
Természetes emulgeálószer, emulzió stabilizáló anyag, melynek a természetes lecithinnél jóval nagyobb a stabilitása hővel és levegővel szemben. (Forrás)
A Glyceryl Stearate SE egy anionos emulgálószer, egész pontosan a glyceryl stearatenak (nem ionos) az "ön-emulgeáló" * (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Egyedül is képes egy O/W emulziót alkotni, mindenféle társemulgálószer hozzáadása nélkül.
*Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
A nagylevelű csodamogyoró különböző részeiből készülő vizes kivonat - jellemzően a levelek, gallyak és kérgekből vonják ki, ezek a különböző részek pedig eltérő mennyiségű biológiailag aktív összetevőt tartalmaznak. Tonikokban gyakran használt szövetösszehúzó. Összehúzó, nyugtató, antioxidáns és antibakteriális hatása is van. Ugyanakkor viszont Paula Begoun szerint a csodamogyoró-kivonatba az előállításakor 14-15%-nyi alkoholt (ethanol) tehetnek, ami viszont érzékenyítő, irritáló hatással lehet a bőrre, ahogy az összetevő magas tannin tartalma is, ezért érdemesebb inkább kerülni az összetevőt, ha valakinek gyulladt, pattanásos, irritált bőre van, rosaceával küzd vagy kipirosodásra hajlamos az arca.
Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.