Ezt a terméket már nem gyártják!

Yves Rocher Autour De Minuit EDP
Ár: | 8990 Ft és 15 990 Ft | Kategória: | Parfümök | |||
Kiszerelés: | 30 ml és 100 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | Yves Rocher márkaboltok | Bőrprobléma: | -- |
A krémet feltöltötte: Tiziana, az összetevőket feltöltötte: juditkaa70, Módosítva: 2022. július 25.
Ár: | 8990 Ft és 15 990 Ft | |
Kiszerelés: | 30 ml és 100 ml | |
Lelőhely: | Yves Rocher márkaboltok | |
Kategória: | Parfümök | |
Megjelenés éve: 2019.
Illatjegyek: pacsuli, írisz, vetiver, itáliai mandarin
Alcohol
i I al
Coumarin
Citral
i
A boltban iszonyatosan tetszett, ezért meg is vettem. Sajnos tartós viseléskor derült ki, hogy nem vagyunk barátok, pedig sokszor próbálkoztam közeledni felé :( Valahogy nem kompatibilis a bőrömmel, egy kellemetlen kapcsolat lett a miénk.(persze ez nem feltétlen a parfüm hibája, ezért a 3 csillag) Odáig jutottam, hogy magamon nem bírom elviselni ezt az illatot, már felfújás után néhány perccel úgy érzem, hogy az agyam cseppfolyóssá válik a töménységétől és azonnal távozni akar a koponyámból, erős fejfájás kíséretében. A bőrömön természetesen szuper tartós, lemoshatatlan, a végtelenségig érzem az orromban...

Nagyon jól összerakott illat, legalábbis számomra minden benne van, amire vágyom a hűvösebb napok beálltával. Puha, a szintén pacsulis Nouveau Genre-ral szemben a pacsulinak egy hűvösebb értelmezése, légies-púderes-íriszes, és nagyon tartós. Nem sportos, nem szaladgálós, hanem kávézóba beülős, elmélyülős, olvasgatós illat.

Imádom az unisex illatokat,ezt is nagyon szeretem,bár elég gyorsan hozzászokik az orrom,de azért túlzásba nem lehet esni vele szerintem

Az áráért jól teljesít. Majdnem tökéletes másolata a Tresor
La Nuit-nek, ugyanattól a parfümőrtől. Lineáris, közepesen tartós,
és persze hiányzik az eredeti füstös mélysége, gyümölcsössége.
Leginkább, a nagy előd édességét hozza, talán jobban hasonlít a Nuit
á la Folie változatára...? Személyesen eldöntendő kérdés.
Mindenesetre nagyon vicces látni, hogyan tudnak kihozni szinte azonos illatot, tök más összetevőkből!
A kérdés dobja magát: mennyire hihetünk a parfümök leírásának?
A design tetszik, szerintem jó alternatíva lehet a Nuit-re, kevés pénzért.
Update: Igen Kodi, normális vagyok.

Az áráért jól teljesít. Majdnem tökéletes másolata a Tresor
La Nuit-nek, ugyanattól a parfümőrtől. Lineáris, közepesen tartós,
és persze hiányzik az eredeti füstös mélysége, gyümölcsössége.
Leginkább, a nagy előd édességét hozza, talán jobban hasonlít a Nuit
á la Folie változatára...? Személyesen eldöntendő kérdés.
A kérdés dobja magát: mennyire hihetünk a parfümök leírásának?
A design tetszik, szerintem jó alternatíva lehet a Nuit-re, kevés pénzért.
Update: Igen Kodi, normális vagyok.

No, álljon meg a menet kérem! Ez nem La Nuit hasonlat kérem, ezt én mondom nektek P. D. P. U. István aki vagyok, azaz Parfümszaglászó De Pacsulit Utáló István! Ez kérem olyan pacsuli, hogy még Margit is kijött a békatűrésből, mint amikor gorillatot érez. Kancácskáról már nem is beszélve, ő olyan idegállapotba lett, hogy nem tudtam felülvizsgálni, se alul értékelni. Ez tűrhetetlen kérem! Nem elég, hogy meleg a konyha, még büdös is lett. Nóórmális?

Az e havi "vásárolj már megint valamit" kuponos értesítőben volt egy illatminta, azzal dörgöltem át jól a nyakamat, tarkómat, csuklóimat, hogy kipróbáltam. Elsőre nagyon kellemes az illata, igazából bánom, hogy saját magamon nem állandóan érzem, mert igazán kellemes, nőies, finom, nem tolakodó, nem lesz tőle az embernek hányingere. Számomra leginkább a virágillat dominál benne a legjobban. Tartósságát illetően egyelőre nem merek véleményt mondani, később update-elek, hogy fürdés előtt mennyi marad meg az intenzitásából.
Up.: Estére, de jobban mondva már a felkenést követő 6. órában alig lehetett érezni a bőrömön az illatot. Megjegyzem mellékesen, hogy egy teszter papírkendőről kentem magamra, nyilván az üvegből fújt illat koncentráltabb, legalábbis merem remélni. Az illat nagyon kellemes, a bőröm természetes illatával is jól harmonizál, de nyilván ez a része teljesen egyedi. Az ára miatt viszont erős kétségeim vannak, hogyha kevésbé tartós, megérné megvenni, inkább az "elfogadom, ha utánam dobják" esetet tudom leginkább elképzelni.

Kellemes kis illat. Szerintem cseppet sem hasonlít (legalábbis az én bőrömön, vagy papírcsíkon) a La Nuit Tresor egyetlen változatára sem. Főkét az írisz illata dominál rajtam. Mondhatni tökéletes mása a következő Yves Rocher illatnak SO ELIXIR BOIS SENSUEL. Nos azzal rajtam szinte tökéletesen megegyezik.
Nem csoda, hiszen annak is fő összetevői elsősorban az írisz és a pacsuli. Azt sokáig használtam hűvös napokon, de sajnos 1-2 év alatt ráuntam. Amúgy pedig mindkettő abszolút nőies, finom, szolid illat. A So elixir bois sensuell-nek mondjuk sokkal szebb, igényesebb az üvege és csomagolása. A Lancome La Nuit Tresornak az eredeti füstös változatát használom ebben a hűvös téli időben esténként rendszeresen. Nyáron pedig a La Nuit Tresor EDT változatát. Na ennek köze sincs azokhoz.
Ennek ellenére ez egy jó kis illat, csúnyácska, minimalista üvegben és baromira túlárazva ehhoz képest. Akkor már inkább a So elixir bois sensuell.
Nem csoda, hogy egyre többen pártolnak el az Yves Rocher-től. Alig képes új, ütős termékekkel előrukkolni. Ráadásul nagyon megemelte az árait a 3-4 évvel ezelőtti áraihoz képest. Hát ők tudják....

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Alkoholok: Alcohol, Cinnamyl AlcoholFényvédők: Butyl Methoxydibenzoylmethane
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Linalool, Limonene, Geraniol, Citronellol, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Coumarin, Citral
Tartósítószerek: Benzyl Alcohol
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Egyszerűbb néven avobenzone. Kémiai fényvédő, mely az UVA-sugarak (310-400 nm) ellen nyújt védelmet. Az avobenzone stabilitása nem túl nagy, fény hatására lebomlik. Fotostabilizátorok (mint pl. Octocrylene vagy Butyloctyl Salicylate) lassítják az avobenzone lebomlását. Részletesebb információ a smartskincare-en.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A benzil-alkohol egy szerves vegyület, a legegyszerűbb aromás alkohol, mely bizonyos gyümölcsökben és teákban természetesen is megtalálható. Színtelen, kellemes, virágos illatú folyadék. Remek antibakteriális és gombaölő tulajdonságának köszönhetően a kozmetikumokban elsősorban tartósítószerként használt összetevő. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Fahéjalkohol. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illat- és ízanyag, melytől kellemes, jázminhoz hasonló illata és aromája lesz az adott kozmetikumnak. A leggyakrabban parfümökben találkozhatunk vele. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Számos növényben megtalálható szerves vegyület, melyet a kozmetikumokban illatanyagként használnak. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.