Yves Rocher

Ár:   2400 Ft   Kategória:   Lemosók, Tonikok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Yves Rocher márkaboltok   Bőrprobléma:   Túlérzékenység

A krémet feltöltötte: edibaba, az összetevőket feltöltötte: mano, Módosítva: 2018. január 18.

Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   Yves Rocher márkaboltok
Kategória:   Lemosók, Tonikok
Bőrprobléma:   Túlérzékenység

Ez a friss arclemosó víz egyetlen lépésben megtisztítja bőrét a szennyeződésektől és a sminktől anélkül, hogy irritálná azt. Megnyugtatja az érzékeny arcbőrt, és azonnali konfotérzetet nyújt. Használja reggel és este a teljes arcfelületen egy vattakorong segítségével.

Borostyan

bea.letenyei

2021. március 13.

Ajándékba kaptam és nagyon bevált. Szépen leszedi a sminket és nem csípi a szemem, ráadásul puha marad utána a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. március 13.

csernapetra

2021. március 10.

Sminklemosóként használom, különösebb ápoló hatását nem tapasztaltam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. március 10.

Sminklemosóként használom, különösebb ápoló hatását nem tapasztaltam.

Fruzsi

2021. február 28.

Az éjjeliszekrényemben tárolom, ha csak beesnék az ágyba, legalább töröljem le valamivel az arcom. Így, nem rendszeres használatra tökéletesen bevált.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2021. február 28.

Bubucim

2020. december 28.

Ajándékba kaptam egy vásárlás mellé. Egy ideig használtam sminkleszedésre, de a balzsamok használata került most nálam előtérbe. Én ápoló vagy bármilyen hatást nem tapasztaltam a használata során. Jelenleg tartalékos sminklemosó nálam a hivatalos titulusa. Biztosan nem adnék érte pénzt.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. december 28.

BluePeach

2020. december 20.

Ajándékba kaptam. Esti arctisztításra használtam, viszont nekem utána ragacsos maradt a bőröm. 😔

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. december 20.

Reddiamond

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2020. december 8.

Ajándékként kaptam a boltban. Én úgy használom, mint egy tusfürdőt...tehát egy adag a tenyerembe, majd arcomra, végül vízzel lemosom. A tartós sminkkel nem bír el, így arra kifejezetten odavaló lemosót használok. Ez után én még lemosom az arcom egy teafaolajos géllel (akkor is használom, ha mással mosom le előbb az arcom). Semmi pozitiv vagy negativ hatást nem érzek. Pénzt nem adnék ilyen termékért. Hármas azért mert semleges a "hatása".

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2020. december 8.

EloiseBlack

Bőrtípus:  -
2020. november 8.

Kifejezetten büdös. Viszont sebre kenve gyorsan leszárítja :)

Bőrtípus:  -  |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. november 8.

Kifejezetten büdös. Viszont sebre kenve gyorsan leszárítja :)

UrbanSkyline

2020. október 19.

Sminklemosónak vettem, sajnos ennek a célnak nem felelt meg, viszont toniknak igen, ennek használom.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2020. október 19.

bleauwsy

Korcsoport:  -
2020. október 12.

Hibátlanul leszedte a vízálló sminket, de utána erőteljesen bezsírosodott a bőröm.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2020. október 12.

Rean519

Bőrprobléma: Pigmentfoltok
2020. szeptember 15.

A mindennapi sminket tökéletesen lehozza. Az illata elsőre furcsa volt, de nem zavaró. Ajándékba kaptam, elhasználgatom, de nem hiszem, hogy újraveszem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pigmentfoltok |  Korcsoport: 18-24 |  Dátum: 2020. szeptember 15.

Gyulladáscsökkentők: Sigesbeckia Orientalis (St. Paulswort) Extract
Hidratálók: Glycerin, Caprylyl Glycol

Oldószer. Segédanyag, mely segíti az aktív hatóanyagok (pl. szalicilsav) felszívódását

Glycerin h 0 0

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emulgeáló és felületaktív (segíti a kozmetikumok egyenletes eloszlathatóságát) hatású összetevő.

Tartósítószer. Az egyik leggyakrabban használt, kevéssé irritáló. Világszerte engedélyezett a használata legfeljebb 1%-os koncentrációban. Bár a kozmetikumokban használt verzió csaknem mindig mesterségesen előállított, a Phenoxyethanol a természetben is megtalálható, például a zöld teában. (forrás)

Az EDTA az ethylenediaminetetraacetic acid (etilén-diamin-tetraecetsav) rövidítése. Stabilizáló és segédanyagként használatos a kozmetikumokban, mely elősegíti, hogy a krém megőrizze állagát, illatát (e nélkül az összetevők hajlamosak a víz ásványi anyagaival reakcióba lépni nem kívánt változásokat okozva ezzel a krémben).

Szőlőcukor és („sima”) cukor erjesztésével előállított természetes eredetű, Ecocert által is jóváhagyott sűrítőanyag, mely segít abban, hogy a folyós termék sűrűbb, zselésebb állagúak legyenek.

Szorbinsav, melyet élelmiszerekben és a kozmetikumokban is tartósítószerként használnak, jellemzően más gyengéd tartósítószerekkel kombinálva. Enyhe, természetes eredetű összetevő, mely egy 2004-es tanulmány szerint még az ekcémás bőrűek által is jól tolerált.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Egy kínai gyógynövény kivonata, melyet már évszázadok óta hasznánakk a délkelet-ázsiaiak helyi fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatása miatt. A hatásmechanizmusa még nem teljesen ismert, de e szerint a kutatás szerint valóban kedvező hatása lehet a gyulladásos panaszokkal szemben. Paula Begoun szerint semmilyen hatása nincs a bőrre, egyes kutatások szerint viszont képes csökkenteni a stírák és ráncok hosszúságát és mélységét.

Gumiarábikum. A Szahara vidékén honos arabmézgafa szagtalan, nyálkás, gumiszerű váladéka. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint filmképző és maszkoló (szagokat, ízeket semlegesítő) hatása miatt használják a kozmetikumokban, az EWG szerint pedig kiváló kötő- és sűrítőanyag. Az összetevővel elsősorban szempillaspirálokban találkozhatunk.