Fahéjas-Narancsos Szappan Kecsketejjel
Ár: | 990 Ft | Kategória: | Szappanok | |||
Kiszerelés: | 90 g | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | online | Bőrprobléma: | -- |
Vedd meg online a Szappanmanufaktura.hu-n 990 Ft-ért | megnézem |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Tettix, Módosítva: 2012. december 5.
Kiszerelés: | 90 g | |
Lelőhely: | online | |
Kategória: | Szappanok | |
A Zelka Fahéjas-Narancsos szappan kecsketejjel készül, mert a kecsketej a bőr mélyebb rétegeibe könnyen bejutó zsírsavakat és enzimeket tartalmaz. Ezek a hatóanyagok a bőrt selymessé és puhává varázsolják. A fahéj illóolaj vérpezsdítő aromája a bőr felszínét is felpezsdíti, a vérkeringését serkenti és a narancshéjjal együtt gyengéden masszíroz. A Szappan napraforgó-, és olívaolajból, valamint kókusz-, és pálmavajból készül, aminek köszönhetően rengeteg A és E-vitamint tartalmaz. A Zelka Fahéjas-Narancsos Szappanba mézet is tettünk, mely erős hidratáló és tápláló hatásával teszi tökéletessé a szappant.
A szappan a benne található narancshéjnak köszönhetően szép sárga színű, míg a felső résznek a fahéj adja szép barna színét. A benne lévő illóolajok a szappant kiváló frissítővé, és kellemes karácsonyi illatúvá teszik. A Zelka Fahéjas-Narancsos szappan Kecsketejjel egy jól habzó, rendkívül lágy, krémes szappan, mely minden bőrtípusra ajánlott.
Helianthus Annuus Seed Oil
Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil
i
Theobroma Cacao Seed Powder
VÁSÁROLD MEG
Fizetés: utánvétel, készpénz, bankkártya, Szállítás:futárszolgálat, személyes átvétel, pick-pack-pont
alexa12Könnyen felszívódó krém, kellemes, visszafogott illattal. Azonnal hidratál és nem hagy ragacsos érzetet.
Arcra használtam, nagyon jó volt. :) Sokáig kitartott, hidratált, mindig gyönyörű bőrt eredményezett és nem utolsósorban csodás az illata, állaga is.

Nagyon jó az illata és kellemesen tiszítja a bőrt. Puha és kellemesen selymes lesz utána az arcom nagyon szeretem használni!

Nagyon finom illata van, nem szárít, jól habzik. Nagyon kellemes használni, de a narancsbőrrel nem igazán veszi fel a harcot.:(

Valóban kellemes, karácsonyi illattal rendelkező, gazdag, dús habzású, hidratáló szappan ami érezhetően serkenti a vérkeringést.
Felpezsdít, de nem csak fizikailag hanem lelkileg is az illatnak köszönhetően.
Puha, sima, hidratált bőrt eredményez.

Felpezsdít, de nem csak fizikailag hanem lelkileg is az illatnak köszönhetően.
Puha, sima, hidratált bőrt eredményez.

Nagyon jó kis szappan. Érdekes volt, hogy kb. a harmadik használatnál kezdtem el érezni az illatát, ami kellemes narancsos-fajéhas-fűszeres, hidratálása pedig egyszerűen tökéletes még most is, a hideg idő beálltával!
Eddig teljesen elégedett vagyok a márka termékeivel, biztos kipróbálok még tőlük másik fajtákat is!

Hidratálók: HoneyEmolliensek: Helianthus Annuus Seed Oil, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Elaeis Guineensis (Palm) Oil
Illatanyagok: Cinnamomum Cassia (Cinnamon) Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Kókuszolaj, melyet emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. Viszonylag magas a komedogén indexe (5-ből 4-es), így a pattanásokra hajlamos bőrűeknek érdemes kerülni.
Olajpálmából kivont természetes, növényi olaj. Bőrpuhító (emollient) és némi antioxidáns hatása is van.
Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.
Méz. A méz kiváló szénhidrátforrás, mely gazdag ásványi anyagokban, tartalmaz vitaminokat, szerves savakat, illóolajokat és fontos enzimeket. Találhatók még benne aminosavak, fehérjék és egyéb bioaktív anyagok. 81%-ban főleg monoszacharid cukrot tartalmaz. 22 féle makro-, és mikroelem található benne. Elsősorban C-, és B-vitamin, folsav és nikotinsav a leglényegesebb vitamintartalma. Magas az enzimtartalma is, és ez okozza a jelentős antibiotikus sajátosságát. A kozmetikumokban mint hidratáló összetevő használt.
A fahéjolaj szabályozó, vérkeringést serkentő, fertőtlenítő, gombásodásgátló, vértisztító és emésztést segítő hatású. Hivatalos CosIng besorolása szerint illatanyag és maszkoló (kellemetlen íz, illat semlegesítése) összetevő. Paula Begoun szerint a fahéj a kozmetikumokban potenciális bőrirritáló.
Édes narancshéj illóolaj. A CosIng szerint összehúzó, bőrkondícionáló és tonizáló hatású. Ezen kívül természetesen illatanyagnak is kiváló. Mint minden citrusfélével érzékeny bőrűeknek érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.
Kakaópor. A kakaó a mai Mexikó területéről származik. A Dél-Amerikában őshonos trópusi fa termése tartalmazza a kakaóbabot, melyből a bennszülöttek varázslatosnak tartott italt készítettek A kakaóvajnak, illetve a porosított formájának, a kakaópornak a kozmetikai iparban is nagy a jelentőssége, mert remekül serkenti a bőrsejtek növekedését, illetve elősegíti a bőr vízháztartásának szabályozását. Lásd még kakaóvaj.