Száraz bőr: Miért alakul ki, és hogyan ápoljuk hatékonyan?
apolka
5% AHA savat és 0.5% szalicil savat tartalmazó, napi használatra ajánlott gyengéd bőrmegújító kezelés. Segít a nap okozta károk, az egyenetlen bőrfelszín és a pigmentfoltok kezelésében. A gyulladáscsökkentő és antioxidáns összetevők táplálják és nyugtatják a bőrt.
Utoljára szerkesztve: 2022.05.22. 15:31 - 2022.05.22. 15:28
Nem használtam még más hámlasztót hosszabb távon csak ezt. Egyszer kipróbáltam a paula BHA hámlasztót is ilyen pici kipróbálós tasakban volt, de nem jött be, beggyullad tőle az arcom és még pattanásosabb lettem. (más BHA tartalmű terméknél is ez volt, így nem kell eröltetni)Az AHA-t viszont nagyon szereti a bőröm. Heti 2x-3x használata az ideális nekem, ennél többször kiszárította a bőrőm és hámlani kezdtem. Nagyon jó hatással van a gyulladásokra, segít a pattanásokon, alig várom mindig a hámlasztós napokat. A pattanás utáni foltok is sokkal halványabbak lesznek másnapra és puha lesz tőle a bőröm. Szuper termék, nem próbálkoznék az 5% nál erősebbel, ez pont tökéletes.
Utoljára szerkesztve: 2022.11.22. 12:36 - 2022.02.12. 19:53
2022.02.22: Január elején bontottam, ezért egy előzetes véleményt írnék róla. Szóval... Először azt hittem, hogy el kell adnom/ajándékoznom... 😂 Ugye, ez egy kezdőknek szánt hámlasztó. Hát nekem konkrétan az első 5-7 alkalommal szó szerint égette, csípte a bőröm. Győztem elkenni a krémet, meg masszírozni a bőröm, annyira csípett. Másnapra általában lett is egy méretes pattanásom miatta. Feltételezem, meglehetett gyengülve a skin barrierem, tényleg megcincálta a bőröm és kezdtem őszintén megbánni, hogy azonnal a teljes kiszerelést vettem meg... De aztán szerencsére helyre állt a dolog. Most már kezd tetszeni a használata, hogy végre nem csíp, nem piszkálja a bőröm. Előtte próbáltam a PC 8%-os Skin Perfecting gél hámlasztóját. Na, az sokkal kevésbé piszkálta a bőröm, mint ez a krém. Azért kicsit rózsás lesz az arcom, amikor ezt kenem, de ez már vállalható side-effect. Az elején hetente 2x használtam, de két hete feltornásztam heti 3x alkalomra a gyakoriságot. A krém maga barnás, narancssárgás színű. Van valami illata, de kellemesnek mondható. Az összetevői nagyon tetszenek: peptidek, antioxidánsok, hidratáló összetevők, ceramidok. Pontosan ilyen komplex összetételű termékeket keresek, mint ez. Nem zavar benne a szilikon se, kicsit fényesebb este az arcom, amikor, ezt használom, de ez este engem cseppet sem zavar. Van retinolos estém és hámlasztós estén. Amikor hámlasztok, akkor utána már csak Pyunkang Yul Moisture hidratálót és PC Skin Recovery Hydrating maszkot kenek a vízhiányos részekre. Én elsősorban anti-aging hatásokat várok tőle: a használatával összességében kisimultnak, puhának és egységesnek érzem az bőröm. De úgy gondolom, az egy éve tartó tudatos bőrápolás és fényvédelem önmagában is vastagon megteszi a hatását. Egy gondom van vele, hogy a csőrébe bele szokott száradni egy-egy darab krém és azt nehéz onnan ki piszkálni. Tetszetős a hatása, főleg, hogy már nem irritál. Megérte türelmesnek lenni. Májusig tervezem elhasználni, a nyári hónapokra majd PC BHA-t tervezek beiktatni. Később update. 2022.11.22: májusban félre raktam, azért még elég sok volt benne. Nyáron BHA-ra váltottam, mivel nyáron nem merek glycolit acid-ot használni. Aztán szeptember elején újra elővettem és most már olyan heti 4x-5x kenem. Úgy érzem, sokkal jobban bírja a bőröm, mint tavasszal. Mostanában úgy csinálom, hogy a Maskaolin maszkozás után hámlasztok, mivel az az érzésem, hogy így optimálisabb, hatásosabb kombináció. Januárig illene elhasználnom, mivel akkor bontottam. Még nem tudom, hogy újra veszem-e, de összeségében tetszett. Gondolkodom a weekly párján, vagy a daily-weekly valamilyen kombinációján.
2022.02.09. 10:08
Legeslegjobb hamlaszto! Tökéletes! Érzékeny bőrre is kiváló.
2021.03.26. 23:21
3 hónapja használom napi szinten (40-es fényvédővel), eleinte kipattogtam tőle, de 1-2 hét után ez megszűnt. Könnyen beszívódik, ezzel nincs gond, de úgy látom, hogy a homlokomon levő napkárodosásra valami drasztikusabb megoldást kell találnom. :(
2021.01.04. 19:52
Nagyon kedvelem a PC termékeket és a BHA-val váltva ezt is elkezdtem használni, heti váltásban (egyik héten 2 BHA, másik héten 2 AHA és a 3. héten 1 ilyen 1 olyan- természetesen nem egy napon). Lényegi változást tapasztalok ennek a terméknek a bevezetése óta. Maga a krém enyhén barack árnyalatú, ami engem meglepett. Nagyon könnyen terül, könnyű eloszlatni és valóban fantasztikus hatása van. Én a hámlasztás mellett esténként vastagon hidratálok, másnap mindig szép élettel teli bőrrel ébredek. Ár érték arányban ez is egy gazdaságos kiszerelés, én úgy saccolom, hogy min. 5 hónapra elég lesz.
2020.12.29. 08:13
Eddig azt hittem, h az én bőröm nem szereti az aha savakat. Őszi téli időszakban használok hámlasztót. The Ordinary 5% vagy 7% termékekkel próbálkoztam, de valahogy nem akartak működni az arcomon, sok volt ra. Mindig kiszáradt egy-egy foltba az arcom heti 2x használattal is. Hiába hidrataltam megfelelően és használok erős fenyvedojet. Most elhasznaltad egy 10ml utazomeretet ebből a PCből. Ég és föld ez a többihez képest. Finom ideskes szolid illata van, reggelre kisimitja az arcom. Tele van pakolva antioxidánsok kal, peptidek kel. Minden másnap használom. Tudom kenni, akár egy közepes erősségű retinollal sem okoz gondot. Megrendeltem belőle a teljes kiszerelést is egy 20% akcióval a PC európai honlapján.