Skinimalizmus 2.0 – Amikor a kevesebb nemcsak több, hanem szebb is
cattitude
Lábhámlasztó pakolás AHA/BHA savakkal és gyömölcskivonatokkal. Gyengéden távolítja el az elhalt bőrt a lábról. Akár heteken át sima marad a láb használata után.
2019.01.09. 11:35
Annyit értem el vele, hogy enyhén hámlott a talpam pár hétig. De nem távolította el az összes száraz részt. Sokkal jobb eredményre számítottam. Feleslegesnek érzem a termék használatát. Biztos nem venném újra.
Utoljára szerkesztve: 2018.10.04. 20:32 - 2018.09.30. 10:43
Gyakorlatilag az összes A'pieu terméket szeretem, ebben sem csalódtam. A zokni használata egyszerű - a forrasztás mellett, mivel kissé vastagra sikerült - mindkét oldalról ollóval szét kell vágni, ügyelve arra, hogy a folyadék ne boruljon ki, majd belebújtatni a lábfejet. A zokni felső harmadán van egy rögzítőszalag, amivel a bokarészhez zárható, így a hatóidő alatt mozgásra is van lehetőség. Én filmnézés közben használtam, nem volt szükség rögzítésre. A folyadék hideg, végig hűvös marad. Alkoholos samponra jellemző illata van. A lábfej száraz részeibe szívódik fel belőle valamennyi, de nem maradéktalanul, a tasakokban mindig marad folyadék. Fél óra elteltével a zoknit eltávolitottam, a lábamat alaposan megmostam. A sarok és a nagylábujj külső részénél lehetett látni "vízszívta" nyomokat. A hámlás foltokban, a használatot követő 4. napon kezdődött, és kb. 1 hét után erősödött fel, az én lábamon (bár túl erős bőrkeményedésem nem volt) dörzsölésre erős morzsálódás formájában jelentkezett. (A plakkos, nagy foltokban történő hámlás, amit különböző hámlasztózoknik reklám fotóin látni, erre a termékre nem jellemző.) Ami nagy előnye, hogy csak a száraz részekre hat, azokat hámosítja, az egészséges bőrre nincs hatása. Negatívuma, hogy a használata különös figyelmet igényel, csak ép bőrfelületen alkalmazható a labfejen levő apró sebeket a savak miatt irritálja, csípi. A végerdemény látványos, annak tökéletes megoldás, aki nem szereti, ha a pedikűrös hozzáér a lábához. :)
Utoljára szerkesztve: 2025.04.01. 17:35 - 2017.05.06. 11:41
Holika Holika Baby Silky Foot helyett vettem ezt az olcsóbb hámlasztót. kicsit szkeptikus voltam, mert a BSF nagyon bevált, de ez a termék sem okozott csalódást. a csomagolása sajnos nem olyan praktikus szerintem, mert már eleve benne van a folyadék a zoknikban, amit nekem kellett szétvágni. illata visszafogott, a folyadék maga pedig nem okozott semmiféle irritációt használat alatt és után. ezt csak fél óráig kell a lábon hagyni a BSF másfél órájával ellentétben. nekem 3 nap után elkezdett hámlani a lábam és egy kádfürdős áztatás, radírozás, sarokreszelés után 2 nap alatt le is "vedlett" az elhalt bőrréteg. sima, puha, rózsaszín láb lett az eredmény, sajnos nem hiszem, hogy hetekig fog tartani, de ettől függetlenül elégedett vagyok. máskor is újra fogom venni.update: azóta többször is újravettem és használtam is, szerintem ez a legjobb ár-érték arányú lábhámlasztó zokni. hetekig tényleg nem marad sima a láb, de mivel elég olcsó (főleg, ha hármas kiszerelésben vesszük), 6-7 hetente simán megengedhetem magamnak, hogy így hámlasszam a lábam, főleg tavasszal és nyáron. amit még fontosnak tartok leírni, hogy nekem 42-es lábam van, de simán belefért a zokniba, szerintem olyan 44-45ösig használható.
Ha volt már dolgod makacs pattanásokkal, bosszantó pigmentfoltokkal, vagy épp állandó kipirosodással, akkor jó eséllyel találkoztál már az azelainsav nevével, mint a top hatóanyagok egyikével, mely segít javítani a bőrállapotot.