Ezt a terméket már nem gyártják!

Aden Cosmetics

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Körömlakkok, lemosók
Kiszerelés:   11 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   fodrászkellékes, online   Bőrprobléma:   --

A krémet feltöltötte: stenonis, az összetevőket feltöltötte: Kati04, Módosítva: 2021. február 26.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   11 ml
Lelőhely:   fodrászkellékes, online
Kategória:   Körömlakkok, lemosók

Vitamin A és kovasav tartalma erősíti és ápolja a köröm felületét.

bibi24
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Odil

Bőrprobléma: Bőröregedés
2013. november 18.

Leszögezem: A csillagokat nem az ápolásra kapja. Érzem ugyan, hogy működik, ám arra legfeljebb hármast kapna, volt már termék nála jobb ebben.
Viszont ez az első alaplakkom (30-40 fajtát próbáltam szerintem), aminek látom értelmét; _valóban_ tartósabbá teszi a lakkot és _valóban_ nem engedi elszíneződni a körmöket vörös és fekete lakkok alatt sem. Pikk-pakk szárad, nem túl büdös, az ára semmi, és közel bármelyik diszkontban belefuthat az "elkényeztetett" budapesti.
Övé vagyok, ő meg enyém.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. november 18.

Övé vagyok, ő meg enyém.

stenonis

Bőrtípus: Zsíros
2013. október 22.

Eleinte szerettem, gyorsan száradt tükörfényesre, és bár nem ilyen rózsás, mint a képen, hanem csak opálos fehér, úgy láttam, ad egy kis optikai tunningot a körmeimnek. Keveset lakkoztam mostanában, mert a körmeim nincsenek jó állapotban, csak ezt kentem fel helyette. A hatása viszont... nem ápol és nem erősít. Ennyi. Könnyen felválik, kopik, és két körmöm is lazán letört, miközben már hetek óta használtam, és pont fel is volt kenve. Egy jó kis átlátszó lakk, ártani nem árt, de körömlakk alá sem igazán használható. Szívesen felkenem magában, ha ahhoz van kedvem, ezért kap egy kettest.

Bőrtípus: Zsíros |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. október 22.

Antioxidánsok: Retinyl Palmitate
Vitaminok: Retinyl Palmitate

A butil-acetát elsősorban körömlakkokban használt oldószer.  Jól old különböző cellulózésztereket, a műkaucsukot és számos műgyantát. Felhasználják körömlakkok, körömlakklemosók készítésére és az illatszeriparban is.

Szerves észtervegyület. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint illatanyag (jellegzetes édeskés illata van) és oldószer. Viszonylag nem toxikus, olcsó és könnyen illanó oldószernek minősül, ezért a körömlakkoknak, körömlakklemosóknak gyakori, nagy mennyiségben használt összetevője.

A CosIng besorolása szerint filmképző anyag. Pamutból vagy faforgácsból nyerik, kénsavas közegben salétromsavval való reakció során. A nitrocellulóz mesterségesen előállított anyag, a természetben nem fordul elő. Rendkívül gyúlékony. Az anyag a legtöbb körömlakk fő összetevője, mivel kemény, fényes felületet ad a nekik.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Színezék. Piros.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat.