KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Aiko Csalán Hajvíz
Aiko Csalán Hajvíz

Aiko

Aiko Csalán Hajvíz

  (0 vélemény)
Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Hajápolók
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   Müller   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: francais, Módosítva: 2018. január 22.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   Müller
Kategória:   Hajápolók
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

A természetes csalánkivonat frissíti, élénkíti, táplálja a fejbőrt és a hajat.

ÖSSZETEVŐK (INCI)

Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D termékekről
Ezt mondják a Krémmániázók a Helia-D-ről

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre

Helia-D Krémes Hidratáló Testápoló Száraz Bőrre
bibi24   
Krémmániás  |  Bőrtípus:  Száraz  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Hidratálók: Propylene Glycol, Glucose
Kémiai hámlasztók: Citric Acid
Vitaminok: Panthenol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Az izopropil-alkohol a legegyszerűbb szekunder alkohol. A CosIng besorolása szerint illlatanyagként, oldószerként, és fertőtlenítőszerként használatos összetevő.

Kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták a hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)

Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Ricinusolaj. Bőrpuhító (emollient) anyag, emulgeálószer, felületaktív anyag és sűrűség szabályozó. A ricinusolajnak a bőrön ragadós érzete lehet.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki. 

A nagy csalán kivonata. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint bőr- és hajkondícionáló, korpásodás elleni, tonizáló, nyugtató és összehúzó hatású összetevő. Paula Begoun szerint gyulladáscsökkentő hatása is van. Az összetevővel elsősorban hajápoló készítményekben találkozhatunk hajhullást csökkentő, hajerősítő, korpásodást gátló hatása miatt.

Cukor (sima répacukor). A bőrön alkalmazva vízmegkötő, hidratáló hatása van.

Mentol, melyet borsmentából állítanak elő. A CosIng besorolása szerint nyugtató, frissítő hatású anyag. Paula Begoun szerint viszont a mentolnak a borsmentához hasonlóan irritáló hatása van a bőrre.

Citromsav, melyet elsősorban a krémek pH-értékének a szabályozására használnak (hogy ne legynek túl lúgosak). Természetes tartósítószer is egyben. Az élelmiszeriparban is használt ízesítőként (savanykás ízű).

Az összetevőnek még nincsen leírása.

Patent blau V vagy acid blue 3 néven is ismert sötét kék színű por.

Más néven tartrazin. Szintetikus sárga színezék, melyet más színanyagokkal együtt is hasznának speciális színek eléréséhez. A tiszta tartrazinnak nincs ismert mellékhatása, kivéve azoknál az embereknél, akik szalicil-érzékenyek (aszpirin, bogyók, gyümölcsök); ezekben az esetekben intoleranciás tüneteket okozhat. 

Az azorubin (E122) (más néven carmoisine,karmoizin, karmazsin, Food Red 3, Azorubin S, Brillantcarmoisin O, Acid Red 14, vagy C.I. 14720) egy szintetikus piros színezőanyag, amit élemiszerekben is használnak. Színe piros vagy gesztenyebarna. Megtalálható többek között marcipánokban, joghurtokban, lekvárokban, ételzselékben, zsemlemorzsában, tortákban. Az összetevő, mint élelmiszeradalékanyag több országban tiltott, de Európa nagyrészén engedélyezett. (Forrás: Wikipédia)

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
;
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.