Ezt a terméket már nem gyártják!

Alverde Black & Blue Highlighter Szempillaspirál
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Sminkek szemre | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | DM | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Theresia, Módosítva: 2017. június 16.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | DM | |
Kategória: | Sminkek szemre | |
Egy kék és egy fekete oldallal.
Water / Aqua
Citronellol
Geraniol
Benzyl Benzoate
i
Leárazott utolsó darabot vittem belőle haza, örültem, hogy végre nem királykék színűt sikerült találni, hanem szép sötétkéket. A színe nekem tetszik, amolyan "kék ködös" lesz a pillám tőle, nem feltűnő, de más, mintha tiszta feketével kenném. A festék állaga viszont nem jó, csomókás, tapaszt, sok vele a meló addig, amíg szép nem lesz.
Update: Kap egy plusz csillagot, mert megszerettette velem azt a hatást, amit a kék spirál tesz a szememmel, és azóta hétköznapokra is kék spirált használok.

Elég gyenge eresztés, a kékje egyrészt szerintem elég csúnya, döglött kék árnyalat, másrészt felkenve nem is érzékelhető, hogy kék. A feketéje átlagos, nem hosszabbít, nem dúsít túlzottan. Nem győzött meg, nekem pénzkidobás volt, elhasználatlanul áll a fürdőmben.

Kissa alattam tökéletesen leírta, így kevesebbet kell gépelnem, köszi :)
Nem rossz, ha spirálként nézem, de felkenve kék színe nulla, csak lemosáskor lesek, mennyire kék a vattapamacs, amivel leszedtem - azon bezzeg brutális a szín :((. Sajnos ez felkenve nem látszik, ez van.
Nálam közepes, mint színes spirál, és bezony póklábaz is, bár elismerem, a fekete keféje igen jó.

Kissa alattam tökéletesen leírta, így kevesebbet kell gépelnem, köszi :)

A leárazott termékek közt találtam rá, gyorsan haza is vittem. A fekete elég fekete, a kék meg egyáltalán nem kék. Se 2 centiről nézve nem kék, se lámpafényben, se nappali fényben, sehol. Engem ez mondjuk nem különösebben zavar, így is elhasználom, amolyan hétköznapi spirálnak megfelel, nem emel ki nagyon. A fekete pedig hangsúlyos pillákat eredményez, ha épp sikerül úgy felkennem, hogy ne ragassza össze a pillákat, ez sajnos egy rossz tulajdonsága.

A másodikat vettem belőle,pedig szeretek újat kipróbálni(főleg Alverdét),de a kék szín miatt újra ezt választottam,nem királykék,hanem szép sötétkék..valamint olcsó...

FRISS: Hát sajnos nem olyan, amilyet szerettem volna. Nem akartam feltűnő kéket, azonban ez még fényben sem látszik, hogy kék, csak iszonyúan icipicit! De a szempillám szép tőle, végülis el fogom tudni használni. Viszont a fekete oldalával nem vagyok kibékülve... Szerintem dúsítania kéne, de semmit nem csinál, alig látom, hogy azt külön felvittem, így a fekete részét nem hiszem, hogy el fogom használni, még jó, hogy kicsi :D . Még mindig vadászom tavaszra/nyárra a megfelelő kéket... :)
Én is megvettem, mert sehol nem kapni kéket, és nekem pedig most az kell! Igazából fölöslegesnek tartom alákenni a feketét, azt külön fogom használni. Én olyan kéket akartam, ami fényben csillan csak meg, nem erőteljesen látszik, holnap kiderül természetes fényben milyen. Ha lemosom, akkor kék. Remélem olyan lesz amilyet szeretnék. Egyenlőre kap 3 csillagot, mert nem vagyok benne biztos, hogy annyira látszani fog fényben amennyire szeretném. Feltűnő semmiképp nem lesz, attól nem kell tartani! De viszont a fekete is és a kék is nagyon szép pillákat csinál :)

A fekete rész nagyon szépen szétválaszt, szép, mélyfekete, viszont nem csinál látványos pillákat, ahhoz túl kevés festéket vesz fel. A használati utasítás szerint a fekete réteg után kell kiemelésre használni a kék részt, én így csináltam, de nem láttam kéknek a pilláimat, igaz a kefén sem túl élénk kék... Szóval mindennapi natúr spirálnak jó, de ha kék szempillákkal akarunk csáboskodni akkor nem ez a spirál a jó választás. A pontozással így gondban vagyok, mert arra szerintem nem jó amire árulják, ezt leszámítva viszont teljesen okés. Jóindulatú 4 csillag.
Szerk.: Teljesen lelkiismeret furdalásom van a jó indulatú 4 csillag miatt, mert hihetetlenül megszerettem, nem is gondoltam volna hogy egy Alverdés spirál ennyire tetszeni fog... Úgyhogy inkább rosszindulatú 4 csillagot adok, mert adnék én ötöt szívesen, de nem kék ez akárhogy nézem... Azóta kipróbáltam csak magában a kék részt is, és azzal is szépen lehet dolgozni, de azért a fekete része jobb. Még mindig nem láttam a kéket. Lehet hogy fényben, napsütésben látszik, de azt most nem tudok szerezni, úgyhogy passz. A vattakorongon lemosásnál egyébként egyértelműen nem fekete, hanem sötét kékesszürke.

Gyulladáscsökkentők: Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf ExtractHidratálók: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters
Alkoholok: Alcohol
Emolliensek: Stearic Acid, Cera Alba / Cera Flava / Beeswax, Shellac, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil, Glycine Soja (Soybean) Oil, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Esters, Glyceryl Stearate SE
Emulgeálószerek: Stearic Acid, Glyceryl Stearate SE
Illatanyagok: Parfum/Fragrance, Limonene, Linalool, Citral, Citronellol, Geraniol, Benzyl Benzoate
A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.
Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.
A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.
Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.
Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.
Algin, vagy alginsav. Az alginsav bizonyos barna algák sejtfalának alkotórésze. Ez a hosszú láncú, D-mannuronsavból és L-guluronsavból álló, vízoldható szénhidrát gélesítő, viszkozitásnövelő a kozmetikumokban.
Funkcióját tekintve bőr- és hajkondícionáló, valamint filmképző anyag. A jojoba olaj részleges elszappanosításából származó anyag. A jojóbaolaj tulajdonképpen egy növényi viasz, elszappanosításakor zsírsavak és zsíralkoholok (hosszú szénláncú) keletkeznek. Mivel ezek a komponensek viszonylag nehezen jutnak be a bőr belsejébe, ezért vékony filmet képeznek a bőr és a haj felszínén. Ez a film lassítja a víz párolgását, ezzel segíti a bőr és a haj víztartalmának megőrzését.
A sellak állati eredetű természetes gyanta, a lakktetű váladékából készítik. A műgyanták megjelenése előtt fontos, sokféle célra használt anyag volt. Alkoholban oldódik, elsősorban hajlakkokban, hajzselékben, körömlakkokban alkalmazzák.
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik. További információ a jojobaolajról itt.
Szójababolaj, melyet bőrpuhító (emollient), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban.
Aloe vera növény leveléből származó kivonat. Vízmegkötő, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális hatása van. Bár az aloe vera egyre nagyobb divat mostanában, Paula Begoun szerint tudományos kutatások nem igazolják, hogy hatékonyabb lenne a többi, hasonló tulajdonságokkal rendelkező összetevőnél (mint pl. a C-vitamin vagy a zöld tea).
A jojobaolaj észtereinek komplex keveréke, wax szerű anyag. Kiváló bőrpuhító (emollient) és elzáró (occlusive) anyag, különösen ha glicerinnel van kombinálva. A jojoba észterekből jojoba "gyöngyöcskéket" (jojoba beads) is készítenek, melyet bőrradírokban használnak fizikai dörzsölő anyagként.
A glyceryl stearatenak az "ön-emulgeáló" (self-emulsifying, innen az SE végződés) formája. Az ön-emulgeálás azt jelenti, hogy egy olajos jellegű összetevő a vízzel szinte magától, emulgeálószer hozzáadása nélkül keveredik és emulziót formál.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Levendulából kivont illatosító anyag, a levendulaolaj egyik fő összetevője. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
A citromfűolaj fő alkotórésze. Megtalálható még a verbéna, a citrom és a narancs illóolajában is. A kozmetikumokban illatanyagként használják. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Citromfűből kivont illatosító anyag. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Illatanyag, mely a rózsaolajban, citromfűolajban és kis mennyiségben a muskátliban is megtalálható. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.