Annemarie Börlind Purifying Care Arctonik
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | Kategória: | Lemosók, Tonikok | |||
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | Bőrtípus: | Zsíros | |||
Lelőhely: | Douglas, Müller | Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: Szendi, Módosítva: 2012. február 9.
Ár: | Az ár hiányzik. Feltöltöm | |
Kiszerelés: | Hiányzik. Feltöltöm | |
Lelőhely: | Douglas, Müller | |
Kategória: | Lemosók, Tonikok | |
Bőrtípus: | Zsíros | |
Bőrprobléma: | Pattanások (acne) |
Gyengéden hat a pattanások és foltok ellen. Kamilla, zsálya, rozmaring, cickafark kivonatot, kámfort allantonint tartalmaz. Alkalmazás: nedves vattalap segítségével gyengéden ütögesse az arcbőrbe.
Biotermelésből származó növényi kivonatokat tartalmaz. Hatékonyságát és bőrrel való összeférhetőségét dermatológiai tesztek szavatolják. Állati eredetű alapanyagot nem tartalmaz.
Water / Aqua
Benzyl Salicylate
i I f
Limonene
i
Nekem egyáltalán nem vált be. Este felkentem arclemosás után, vártam hogy beszívja a bőröm, de nem tette. Fénylett tőle az egész fejem, és ragacsos maradt (nem szívta be).
Legközelebbi használatnál már sokkal kevesebbet, szinte alig vittem fel, de így is ugyan olyan volt.
Így egyáltalán nem tudom használni.

Így egyáltalán nem tudom használni.

Nem vagyok nagy tonik fan, de őt nagyon megszerettem. Nem viszem túlzásba a használatát, mert félek, hogy a benne lévő alkohol szárítana.
Csak akkor szoktam használni, ha sminkeltem, azaz smink lemosás után törlöm át ezzel a tonikkal az arcomat, így ha maradt is valami azt is észre veszem. :)
Pattanásaim nem szoktak lenni, mitesszereim viszont igen. Mióta beiktattam ezt a lépést a mitesszerek száma csökkent. Mindig használok hidratálókrémet, ezért nem érzem azt, hogy szárítana, ha nem így tennék bizonyára jelentkezne a feszülő száraz arcbőr.
Elég kiadós adag (150 ml), Több mint a fele meg van még. Kíváncsi leszek, ha elfogy fog e hiányozni. Ha igen nem fogok kísérletezni más tonikokkal, ezt fogom újra venni. :)

Unokaöcsém próbálta. Szegény nagyon pattanásos bőrű. Valami hihetetlen jót tett a bőrével. A pattanásai szépen eltűnögettek (nem mondom, hogy nincs neki egy se, de gyönyörűen leszárította a nagy részét). A pórusai is finomodtak. Szerintem azért használt neki ennyire, mert valószínűleg pont eltaláltuk az ő bőrének való terméket, mert az övé a nagyon zsíros és pattanásos kategóriába tartozott. Azóta hetente egyszer-kétszer használja és szépen rendben tartja a bőrét. Én abszolút jó terméknek tartom, csak figyelni kell, hogy tényleg a pubertáskori, extra zsíros, pattanásos bőrre használjuk.

A fiamnak normál, de kamasz kora miatt pattanásos bőre van. Naivan megvettem ezt a tonikot, hogy majd segít leszedni a pattanásait. Akkoriban még nem ismertem ezt a honlapot, így meg sem néztem az összetevőket. Amikor elkezdte használni, olyan mértékben száradt ki a bőre, hogy hidratáló krémet kellett rátenni. Kár, hogy a cimkére nem írják rá, hogy csak zsíros bőrre javasolják. Most már látom, hogy a termék nagyrészt víz és denaturált szesz keveréke, utóbbi nagyon szárítja a bőrt. Nem értem, hogy egy minősített natur márka miért tesz minden termékében denaturált alkoholt, ráadásul főként az INCI lista első helyeire...

Elég sok Börlind terméket próbáltam már, többek között ezt is.
Eleinte nagyon tetszett, látszólag kisebbek lettem a pórusaim, egyenletesebb volt a bőröm, friss érzést hagyott maga után. Hosszabb távon, napi rendszerességgel alkalmazva azonban nagyon elkezdte szárítani a bőrömet (nyilván a magas alkoholtartalom miatt). Talán heti 1-2 alkalommal használva jó lehet, esetleg nagyon zsíros bőrűeknek, de szerintem nem éri meg az árát. Kb. 3600Ft 150ml.

Elég sok Börlind terméket próbáltam már, többek között ezt is.

Gyulladáscsökkentők: Allantoin, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower ExtractHidratálók: Glycerin, Sorbitol
Alkoholok: Alcohol Denat.
Emulgeálószerek: Polyglyceryl-5 Laurate
Fényvédők: Benzyl Salicylate
Illatanyagok: Benzyl Benzoate, Linalool, Benzyl Salicylate, Limonene
Tartósítószerek: Sodium Salicylate
Denaturalt alkohol, ami egy olyan etil-alkohol, melyhez adalékokat kevernek, hogy emberi fogyasztásra alkalmatlanná váljon, de eredeti céljára felhasználható maradjon. A kozmetikumokban oldószerként (segíti a vízben nem oldódó összetevők keveredését pl. olajok és fényvédők esetén), sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos, valamint segíti a hatóanyagok jobb bejutását a bőrbe (DE! sajnos nem csak a hasznos hatóanyagoknak segít utat törni a bőr alsóbb rétegei felé, hanem az olyan bőrre káros összetevőknek is mint az illatanyagok). A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami bizonyos nézetek szerint szárító, irritáló hatással lehet a bőrre és elősegíti a szabadgyökök keletkezését, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található, más nézetek szerint viszont legtöbb erre vonatkozó kutatás in vitro volt, vagyis petricsészében nevelgetett sejteken, vagy izolált bőrmintákon, az életszerű helyzetekhez képest kimondottan extrém körülmények között vizsgálták például az ethanol hatását a sejtekre (ilyen kutatási anyag például ez és ez is.)
Bövebben a kis molekulasúlyú alkoholokról itt olvashattok.
A szalicilsav só formája, melyet általában fakéregből (jellemzően fűzből) nyernek. Gyógyszerekben használják fájdalomcsillapítóként, valamint nem szteroidos gyulladáscsökkentőként. A kozmetikai termékekben elsősorban tartósítószerként van jelen. Az összetevő ezen kívül segíthet a haj tisztán tartásában és a fejbőr egészségének megőrzésében, mivel gyulladáscsökkentő és irritációgátló tulajdonsága révén segít megnyugtatni a fejbőrt. E szerint a kutatás szerint az összetevő jelentős öregedésgátló hatással bír és remek alternatíva lehet azok számára, akiket irritál a szalicilsav.
Az élelmiszeriparban cukorpótlóként használt (édes ízű) anyag. A kozmetikumokban vízmegkötő és sűrítő anyagként használatos.
Gyulladáscsökkentő, nyugtató, puhító és bőrvédő hatású anyag, mely segíti a sebgyógyulást is. Mesterségesen húgysav lúgos permanganátoldatos oxidációjával állítható elő. Az összetevővel gyakran találkozhatunk pattanások elleni termékekben.
Kámfor. Friss, hideg, jellegzetes illatú, viaszos szilárd anyag, mely az Ázsiában élő örökzöld kámforfában található. A kámfort a gyógyászatban használják fel fertőtlenítőszerek gyártásánál és helyi keringésfokozóként reumás kenőcsökben. Érzéstelenítő tulajdonságainak köszönhetően a a bőrbe dörzsölve hatásos fájdalomcsillapító ezért hátfájásra vagy akár idegbecsípődési fájdalmak enyhítésére is használhatjuk.
Paula Begoun szerint a kámfor a bőrre kenve hűsítő érzést okoz és értágító hatása van. Az ismételt, vagy gyakori használat bőrirritáló és allergiát válthat ki.
Cickafark kivonat. Lásd cickafark.
Az ún. német kamilla vagy matricaria virágának a kivonata. A CosIng besorolása szerint bőrjavító (skin conditioning) és maszkoló (nemkívánt illat, íz semlegesítése) összetevő, a Wikipedia-szócikk pedig gyulladáscsökkentő hatásról is ír.
Rozmaring levelének a kivonata. Lásd rozmaring.
Benzyl alkohol és benzoesav észtere, melyet illatanyagként, oldószerként és gombaellenes stabilizáló anyagként használnak a kozmetikumokban. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
Az egyik leggyakrabban használt illat(osító) anyag, melyet jellemzően levendulából vonnak ki. A levendulaolaj egyik fő összetevője, de rengeteg más természetes olajban és kozmetikai termékben (így péládul a parfümök többsége tartalmazza) is találkozhatunk vele. Potenciális bőrirritáló és allergén a levegővel érintkezve, egy 2004-es kutatás szerint pedig sejtmérgező hatású lehet, bár nincs olyan tanulmány, ami in vivo (emberen végzett kísérlet) is megerősítené ezt. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Elsősorban illatanyag-adalék, másodsorban a UV szűrő összetevő. Színtelen vagy enyhén rózsaszínes, szagtalan, vízben enyhén oldódó vegyület. Leggyakrabban parfümökben találkozhatunk az összetevővel. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.
Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. Egyike annak a 26 illatanyagnak, melyet az Európai Biztosság potenciálisan allergénnek ítélt meg és melyet kötelező feltűntetni az összetevőlistán, ha bőrön maradó termékek esetén 0,001% feletti, lemosható készítményekben 0,01% feletti mennyiségben tartalmazza az adott kozmetikum (forrás). Jobb elkerülni, mivel kontakt allergiás reakciókat válthat ki.