Aquafresh Triple Protection Fresh&Minty Szájvíz
Ár: | 1099 Ft | Kategória: | Fog- és szájápolók | |||
Kiszerelés: | 500 ml | Bőrtípus: | Minden | |||
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | Bőrprobléma: | -- |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: kovacsrekaa, Módosítva: 2015. október 22.
Kiszerelés: | 500 ml | |
Lelőhely: | drogériák, hipermarketek | |
Kategória: | Fog- és szájápolók | |
Alkoholmentes szájvíz, mely segít küzdeni a szájszag és a plakk ellen. Olyan helyekre is eljut, ahova a fogkefe nem.
Water / Aqua
i I ta I par
Propylparaben
ta I par
Sodium Saccharin
bibi24Imádom a pumpás kiszerelését, lágy krémes állagú gyorsan beszívja a bőr és táplál, nem ragacsos a bőröm. Hosszú ideje kerestem ilyen tökéletes terméket! Az illata édeskés, nem tolakodó.
Meg vagyok elégedve vele, kellemes leheletet ad,nem túl erős az íze.

Meg vagyok elégedve vele, kellemes leheletet ad,nem túl erős az íze.

Cuki kék színű szájvíz, az íze jó, közepesen erős, így megfelelő ideig lehet vele öblögetni.

Egy másik márka termékét használom, de alkoholmentes szájvízre volt szükségem szájsebészeti beavatkozás miatt és csak ebből a fajtából volt alkoholmentes. Nem egy nagy szám..hamar elmegy az íze, és amíg érzem sem túl intenzív. Egy próbának jó volt, de nem venném újra.

Csak úgy lekaptam a polcról egy bevásárlóközpontban, gondolván egy ekkora márka biztosan nem gyárthat rossz minőséget.
Az íze pont megfelelő, nem csípi és nem marja a számat, szerintem célnak megfelelő, viszont felváltva használom egy másikkal.

Nem a legjobb szajviz. A leirasa alapajan a dm-ben azt hittem hogy hasonlo mint a Colgate szajvize, de nem. Kuponnal 825 forintot fizettem erte. 1 perc oblogetes utan sem erzem tisztanak a szam, a fogkremje viszont jo.. Oke, alkoholmentes de a Colgate ettol erosebb es jobb, ettol mar reggel budosnek erzem a szam..

Az összes összetevő funkció szerint lebontva
Emulgeálószerek: PEG-60 Hydrogenated Castor Oil , Cetylpyridinium ChlorideTisztítószerek: PEG-60 Hydrogenated Castor Oil , Cetylpyridinium Chloride
Illatanyagok: Methylparaben
Parabének: Methylparaben, Propylparaben
Tartósítószerek: Methylparaben, Propylparaben
Ricinusolajból előállított felületaktív anyag és emulgeálószer.
Ph stabilizáló, maszkoló (nem kívánt illat, íz semlegesítése) és kelátképző (a víz révén a kozmetikumokban lévő fémionokat stabilizáló) segédanyag.
Íz- és illatanyag keverék, EWG szerint a Fragrance / Parfum összetevő szinonímája.
A cink-klorid a cink klórral alkotott vegyülete, kloridja. Sebösszehúzó, vérzéscsillapító és fertőtlenítő vegyület, mely enyhén toxikus, és irritatív hatású lehet. Az összetevővel leggyakrabban szájápolási termékekben találkozhatunk.
Nátrium-fluorid. A fluorozott fogkrémek alkotóeleme. Segít késleltetni a fogszuvasodást.
Használata nagyon vitatott. A fogorvosok egyik csoportja azt mondja, hogy igazából semmi szükség rá, másik fele meg azt mondja nem ér semmit a fogmosás fluorid nélkül. Az igazság valószínűleg, mint mindig középen van: a fluorid hosszú távú védelmet jelent a fog kálciumvesztése ellen. Másrészt viszont valóban mérgező lehet ha elég nagy mennyiségben fogyasztunk belőle. Az optimális megoldás, mint mindig az odafigyelés: ha ezt tesszük, ki tudjuk használni ennek az anyagnak a jó tulajdonságait, anélkül, hogy a rosszak érvényre jutnának.
A CosIng besorolása szerint gombaellenes, fertőtlenítő, dezodoráló, emulgeáló összetevő, továbbá felület aktív anyag és hajkondícionáló. Leginkább szájvizekben és fogkrémekben találkozhatunk vele fertőtlenítő szerként.
Tartósítószer. A methylparabent tartalmazó termékek növelhetik az UVB által okozott károsodást a bőrben. Bár ez nem biztos, tanácsos methylparaben-tartalmú termékek mellett (meg amúgy is, mindig :)) fényvédőt használni. Részletesebb információ a parabénekről a futuredermen.
Tartósítószerként használt parabén. Részletesebb infó a parabénekről a FutureDermen.
Szacharin. A kozmetikumokban ízesítő, édesítő funkciót tölt be. Gyakori összetevője a fogkrémeknek illetve különféle szájápolással kapcsolatos kozmetikumoknak.