KRÉMKERESŐ
(X)

(X)

KRÉMEK MÁRKÁK ÖSSZETEVŐK ELADÓ MAGAZIN FORUM BLOG Belépés

Kövess minket Instagramon is! :)

Argital Bőrfeszesítőkrém - Floré
Argital Bőrfeszesítőkrém - Floré

Argital

Argital Bőrfeszesítőkrém - Floré

  (0 vélemény)
Ár:   3970 Ft   Kategória:   Egyéb kozmetikumok
Kiszerelés:   200 ml   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   online   Bőrprobléma:   --


A krémet és az összetevőket feltöltötte: csokirhnn, Módosítva: 2015. december 8.

Ár:   3970 Ft
Kiszerelés:   200 ml
Lelőhely:   online
Kategória:   Egyéb kozmetikumok
Bőrtípus:   Minden
Bőrprobléma:   --

TERMÉKLEÍRÁS

Argital floré bőrfeszesítőkrém értékes búzacsíra és avokádó növényi olajokkal és tengeri zöldagyaggal. Tartósítószermentes testápolás. Az Argital Floré bőrfeszesítőkrém használata különösen ajánlott a lábak, has, tompor, mellek bőrének feszesítésére. Az ilang-ilang, szantálfa, levendula, citrom értékes esszenciális olajai együtt a mandula, búzacsíra, avokádó növényi olajokkal és a tengeri zöldagyag nyomelemeivel feszesítik és tonizálják a bőrt.

  • Bőrfeszesítés
  • Bőrregenerálás
  • Mellfeszesítés

ÖSSZETEVŐK (INCI)

hirdetés

Fontos hatóanyagok a krémben

Antioxidánsok: Tocopherol
Hidratálók: Glycerin, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Lactic Acid
Kémiai hámlasztók: Lactic Acid
Vitaminok: Tocopherol

Összetevők megmagyarázva

A víz. A leggyakoribb kozmetikai összetevő, általában az INCI listák első helyén szerepel, vagyis a legtöbb krém fő összetevője. Oldóanyag a többi összetevő számára, és hidratáló hatású (ha már benne van a bőrben, kívülről szárító). A kozmetikumokban legtöbbször deionizált vagy tisztított vizet (ásványi sóktól megtisztított víz) használnak, hogy biztosítsák a termék tisztaságát. A tisztított vizet a következő eljárások valamelyikével, vagy azok kombinációjával nyerik: desztillálás, deionizálás, mebrán szűrő alkalmazása (fordított ozmózis vagy nanofilter), electrodialízis. A vízben lévő oldott száraz anyag tartalom bármely eljárás alkalmazása esetén 10mg/l érték alatt marad, a kozmetikai iparban 1mg/l alatti érték jellemző.

Édes mandula olaj, amelyet bőrpuhító, emollient anyagként használnak a kozmetikumokban. A mandulaolaj könnyen a bőrbe szívódó, finom textúrájú olaj, amely puha és selymesen finom érzetet hagy maga után a bőrön. A mandula olaj tápláló és védő olaj, mely ideális az irritált és kiszáradt bőr regenerálására.

Glycerin h 0 0

Vízmegkötő. Állati és növényi zsírokban egyaránt megtalálható, bőrazonos (skin-identical, azaz a mi bőrünkben is megtalálható) anyag. Kivonható természetes anyagokból, de előállítható mesterségesen is. Rendkívül jó vízmegkötő, a bőrön használva képes kivonni a vizet a bőr alsó rétegeiből, növelve ezzel a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget. A túl sok (vagy tömény) glicerin azonban szárító hatású lehet, mivel a bőr felső rétegeiből a víz könnyen elpárolog (transepidermal water loss). Éppen ezért a glicerint (és más vízmegkötő anyagokat is) mindig más lágyító (emollient) anyagokkal kell kombinálni.

Természetes, növényi eredetű emulgeáló és emollient hatású összetevő. Az összetevővel elsősorban certifikált, organikus kozmetikumokban  találkozhatunk.

Cetyl Alcohol ti I eo I eu I al 2 2

Zsíralkohol, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, sűrítő és hordozó anyagként használnak.  Kivonható a kókuszolajból vagy előállítható mesterségesen is.

A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint tisztító valamint bőr- és hajkondícionáló hatású összetevő. Növényi eredetű összetevő, ezért a leggyakrabban natúrkozmetikumokban találkozhatunk vele.

Cetyl és stearyl zsíralkoholok keveréke. Zsíralkohol, melyet emulgeálószerként, bőrpuhító (emollient) és sűrítőanyagként (konzisztencia növelő) használnak a kozmetikumokban. A zsíralkoholoknak ellentétben a „normális” alkoholokkal (pl. ethylalcohol) nincs szarító és irritáló hatása a bőrre.

Etanol, etil alkohol vagy más néven borszesz. Színtelen, jellegzetes szagú és ízű, könnyen folyó folyadék, valamint kiváló oldószer. A természetben tisztán sosem fordul elő, mindig híg vizes oldatában található. Megtalálható kis mennyiségben némely gyümölcsben, a legtöbb természetes vízben, az erjedő gyümölcsökben.

A vegyiparban más vegyületek gyártásához, mint alapanyagot használják. A kozmetikumok közül az oldószerek, lakkok, parfümök előállításánál használják. Az etil-alkohol 70%-os oldatát, valamint egyéb etanoltartalmú oldatokat fertőtlenítőként, s ezen belül bőrfertőtlenítőként is alkalmazzák. A baktériumokat, néhány vírust, valamint a gombát is elpusztítja.

Kis molekula súlyú alkohol, így szárító, irritálló hatással van a bőrre, különösen, ha az INCI lista első helyeinek egyikén szerepel. 

Lásd denaturált alkohol.

Búzacsíra olaj, mely a többi természetes növényi olajhoz hasonlóan kiváló bőrpuhító, emollient olaj. Az olajban jelentős mennyiségű E vitamin található, mely kiváló antioxidáns a bőr számára. További információ a cosmeticsinfon.

Avokádóolaj. Vitaminokban és zsírsavakban gazdag természetes olaj, mely könnyen a bőrbe szívódik, kiváló emollient és hidratáló anyag a száraz, érett bőr számára. Ekcémás és atópiás bőr számára is kiváló összetevő, mely hatásos a szárazság és viszketés enyhítésében. Antioxidáns tulajdonsága is van.

Az Ylang Ylang virágából kivont illóolaj, melyet maszkoló, illatanyagként használnak a kozmetikumokban. Az ylang-ylang szó jelentése: a virágok virága. Illata jó hatással van a hangulatunkra, hat az érzékekre és azt tartják róla, hogy nemi vágy növelő hatása is van. A kozmetikumokban a többi illóolajhoz hasonlóan potenciális bőrirritáló, így érzékeny bőrrel érdemes kerülni.

Szantálfa olaj . A halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és gallyakból vízgőz-desztillációval állítják elő. A szantálfa olaj ayurvédikus gyógynövény, melynek antimikrobiális, nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó hatása van. A szantálfa olajat a kozmetikai iparban elsősorban illatfixálóként és parfümök összetevőjeként használják szappanok és parfümök előállításához. Paula Begoun szerint a szantálfa illóolajában lévő illatanyagok bőrirritációt és allergiát okozhatnak.

levendulából nyert olaj. A CosIng besorolás szerint maszkoló (nem kívánt íz, illat semlegesítése) és tonizáló összetevő. Paula Begoun szerint a levendulát főként az illata miatt használják a kozmetikumokban, de lehet hogy van baktériumellenes hatása is. Viszont semmilyen kutatás nem utal arra, hogy a levendula hasznos lenne a bőr számára, sőt több potenciális negatív hatása is van a levendulaolajnak és komponenseinek: potenciális bőrirritáló és fényérzékenyítő, valamint a levendulában található linalool sejtmérgező. Paula Begoun összességében mint kerülendő összetevőt jellemzi a levendulát.

A citrom olaja. A citromolajat a gyümölcs levéből nyerik.  Antiszeptikus, revitalizáló és stimuláló hatása miatt kozmetikumokban gyakran használják.

Az összetevő leírása ellenőrzés alatt áll. Hamarosan itt olvashatod!

A benzoeviasz egy balzsamszerű viasz, melyet számos, Délkelet-Ázsiában honos, a Styrax nemzetségbe tartozó fa kérgéből nyernek. Fő összetevője a benzoesav. Számos területen alkalmazzák, például egyes parfümökben, gyógyszerekben és élelmiszerekben is előfordulhat.

A benzoeviasz kedvelt összetevője a parfümöknek, mert saját, kellemes illattal rendelkezik, valamint megköti, és csak lassan bocsátja ki a hozzá kevert egyéb illatanyagokat.

Az összetevőnek még nincsen leírása.
Tocopherol a I v 2 2

Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Tejsav, mely előállítható a tejből, bár a kozmetikumokban leginkább mesterségesen előállított verziót használnak. Az AHA-savak csoportjába tartozik, a bőr legfelső rétegére hámlasztó hatása van. Mint kémiai hámlasztó, a glikolsav után a második legtöbbet kutatott AHA, annál valamivel gyengédebb és valamivel nagyobb molekulaméretű összetevő. Hámlasztó tulajdonsága mellett a tejsav remek hidratáló is.

SHOP

NEKED AJÁNLJUK
© 2014 KrémMánia Minden jog fenntartva.