Astor

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm   Kategória:   Sminkek szemre
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm   Bőrtípus:   Minden
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek   Bőrprobléma:   --

A krémet és az összetevőket feltöltötte: Kitti86, Módosítva: 2012. október 28.

Ár:   Az ár hiányzik. Feltöltöm
Kiszerelés:   Hiányzik. Feltöltöm
Lelőhely:   drogériák, hipermarketek
Kategória:   Sminkek szemre

A Big&Beautiful szempillaspirál a tökéletes megoldás a dús szempillákért. Ultradúsító összetételének köszönhetően szempillái érzékelhetően dúsabbá és erősebbé válnak. A ""King Size"" kefével a lehető legtöbb festéket viheti fel, így szempillái akár 15-ször nagyobbnak és vastagabbnak látszanak! Dús hatás a kollagénnel és B5 provitaminnal dúsított összetételnek köszönhetően, mely így valóban hibátlan, sűrű és különálló szempillákat eredményez.

Borostyan
Újonc  |  Bőrtípus:  Normál  |  Bőrprobléma: Pattanások (acne)  |  Korcsoport: 25-34

Doryca007

Bőrprobléma: Bőröregedés
2021. június 19.

Nem tartotta be amit ígér, tapaszt, nem szép, semmi extra. Többet vártam.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Bőröregedés |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2021. június 19.

Nem tartotta be amit ígér, tapaszt, nem szép, semmi extra. Többet vártam.

adelharcos

Korcsoport:  -
2019. január 29.

Nem vált be, felbontás után csomós volt már a festék és nem lehetett vele szép pillákat csinálni.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport:  -  |  Dátum: 2019. január 29.

MsKors

2016. július 12.

Számtalanszor vettem újra, nekem bevált! Szép pillákat csinált, nem tapasztotta össze őket. Mondjuk aki hatalmas "mangaszemekre" vágyik annak nem ez való.

Bőrtípus: Száraz |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2016. július 12.

pinkhiena

2014. október 26.

Alapjáraton nincs bajom a pilláimmal, egy spiráltól már az is elég, hogy megszínezze a pilláimat. Amit ez meg is tesz, de sajnos össze is tapasztja őket, pereg, és irritál, pedig egyáltalán nem érzékeny sem a bőröm, sem pedig a szemem.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Tág pórusok |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2014. október 26.

menta852

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2014. február 20.

Egyszerűen imádom:-)).Rossmannba vettem egy leértékelésen, de nagyon megérte!Extra nagy és dús szempillák:-).Szerintem egyáltalán nem kenődik, nem csomósodik! Egy kicsit várni kell, hogy száradjon, ennyi a titok nyitja:-)

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2014. február 20.

ramnaat

2013. június 18.

Hááááát... Ajándékba kaptam Karácsonykor egy ilyen spirált. Nemrég bontottam fel, kipróbáltam. Sajnos az általatok sérelmezett dolgok egy részét én is tapasztalom. Amúgy nincs bajom a pilláimmal, a legtöbb spirál szépen szétválasztja, megnagyítja, hangsúlyozza őket. Ezzel nem sikerült ezt elérni, mert csak "átfesti", de nem dúsítja a szálakat, s ráadásul még össze is tapasztja. A keféje azért jobb, mint az arany változaté, nem olyan bumszli. Elég tartós is, nem mászott le a szemem alá.
Nem használhatatlan tehát, de én alapvetően mást várok egy szempillaspiráltól. Magamnak biztos nem veszek majd ilyet, ha elfogy.

Update: egészen kezdünk összebarátkozni. Alighanem azért, mert a kinyitás óta sűrűsödött a festék. Könnyebb felvinni, sokkal jobban dúsít, ível. Ha ez így marad, kap még csillagot. :-)

És igen, megkapja. Egész korrekt kis spirál lett belőle. Mindjárt el is fogy... Azért nem fogok ilyet venni, ha elfogy...

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma:  -  |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. június 18.

Jasmin Lalique

2013. április 13.

Úgy tűnik, én vagyok a 2. véleményező, aki elégedett ezzel a termékkel. Nálam nem csomósodik, egyszerű felvinni. Fel tudom kenni akár két rétegben is; úgy is természetes hatást kelt. A kenődést szerintem el lehet kerülni, ha festés után várunk pár másodpercet, hogy teljesen megszáradjon a festék (legyen az az Astor Big&Beautiful Ultra Volume, vagy bármely más spirál...).

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Pattanások (acne) |  Korcsoport: 35-44 |  Dátum: 2013. április 13.

ashley216

Bőrprobléma: Túlérzékenység
2013. április 12.

Nekem egyáltalán nem vált be:( Nem is csinál olyan szép fekete pillákat a keféje sok festéket vesz fel ezáltal bogárlábas az egész.nem dúst nem hosszabbít. Én nem igazán szeretem:(

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Túlérzékenység |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. április 12.

poppy

2013. március 23.

Tényleg nem lett sem Big, sem Beautiful a szempillám, de nem is vártam csodát tőle. Egyszerű, szép fekete pillákat csinál. Sok zöld összetevő, nem pereg és nem töri a pillákat. Féláron megérte. De semmi extra.

Bőrtípus: Kombinált |  Bőrprobléma: Vízhiány |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. március 23.

etabalind

Bőrprobléma: Pirosság (rozacea)
2013. január 12.

Most tervezem harmadjára is megvenni ezt a szempillaspirált, én imádom.Meg is leptek a vélemények, ahogy elolvastam őket. Nekem eleve hosszabb, sötét szempilláim vannak, de szeretem maximális felépíteni őket. Semmi problémám sem akadt a spirállal, gyorsan megszárad, egyáltalán nem csomós, nem tapadnak tőle össze a pilláim, dúsít, szerintem építhető is és hosszabbított is, azt nem tudom, hogy kenődik-e, mert az alsó szempilláimra sosem rakok, elegek magukban.(:
Az való igaz, hogy a kefe oldalán levő "bevágások" furcsák és ha a tubus tetején nem húzza le az ember a felesleges festéket, akkor egyszerre rengeteget visz fel, de én amúgy is minden spirálnál először lehúzom a felesleget, szóval ez nem okozott gondot.
Azt hiszem, itt én leszek a kivétel, de szerintem ez egy csodás termék.

Bőrtípus: Normál |  Bőrprobléma: Pirosság (rozacea) |  Korcsoport: 25-34 |  Dátum: 2013. január 12.

Azt hiszem, itt én leszek a kivétel, de szerintem ez egy csodás termék.

Antioxidánsok: Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Glucoside, Retinyl Palmitate, Tocopherol
Hidratálók: Propylene Glycol, Caprylyl Glycol, Glycerin, Collagen, Hydrolyzed Keratin
Vitaminok: Panthenol, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Glucoside, Retinyl Palmitate, Tocopherol

Kőolajból számazó, viaszos anyag, melyet bőrpuhító (emollient) és sűrűség szabályozó anyagként használnak a kozmetikumokban.

Más néven GMS. Színtelen, szagtalan, édes ízű nedvszívó por, a sztearin sav glicerin észtere. Pálmaolajban, szójaolajban, különféle zöldségekben és az emberi szervezetben is megtalálható zsírsav. A kozmetikumokban bőrpuhító (emollient) és emulgeálószerként használt. Állítólag védi a bőrt a káros szabadgyökök ellen is. Részletesebb információ a truthinagingen.

Brazil viasz, vagy pálmaviasz, melyet egy Brazíliában élő pálma leveléből állítanak elő. Nagyon sűrű emollient anyag, amely csillogó felületet hagy maga után, így a kozmetikai iparban leginkább csak szájfényekben, szőlőzsírokban és egyéb smink termékekben használják.

PVP 0 0

Méhviasz. A kozmetikumokban sűrítő, bőrpuhító (emollient) anyagként használatos.

A méhviasz a mézet termelő méhek váladéka, melyből a méhek a kaptárban felépítik a hatszögletű sejtek sokaságát, a lépet. A méhviasz kiválasztásakor még átlátszó; mélysárga színét később a pollenek ill. a propolisz adja meg. Kozmetikai célokra gyakran kifehérített méhviaszt használnak (Cera alba), melyre már a természetes méhviasz kellemes illata sem jellemző. A méhviasz kinyerésére és szennyeződésektől való megtisztítására többféle módszert is alkalmaznak, pl. a forró vizes kiolvasztást. A méhviaszt a kozmetikai készítményekben elsősorban konzisztencianövelőként ill. gyenge emulgeáló tulajdonsága miatt alkalmazzák.

Konzisztencianövelő hatását elsősorban Lysolecitinnel készülő emulziókban használhatjuk ki, ahol úgy teszi sűrűbbé a krémeket, hogy csak egy könnyű, védő filmréteget képez a bőrön. Klasszikus emulgátorokkal együtt nem érdemes alkalmazni, mert az így készült krém viaszos bevonatot képez a bőrön. Szilárd ajakápolóknál, masszázstömböknél magas olvadáspontja (60-65-oC) lehetővé teszi, hogy a vele készülő termékek még nyáron se olvadjanak szét.

Fő összetevői: palmitilsav, palmitoleát, hidroxipalmitát, valamint alkoholok oleinsavval alkotott észterei (hosszú, 30-32 szénatomos molekulák) és egyéb palmitátok.

Sok adalékanyag és enzim is jól oldódik benne. A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban - a beautybreains szerint a hidratáló hatása a glicerinéhez hasonló. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Az összetevővel kapcsolatban felmerült, hogy az arra hajlamosaknál allergiás, ekcémás tüneteket (kontakt dermatitist) válthat ki.

Glicerin és behensav keveréke. Bőrpuhító (emollient) és bőrjavító anyagként használt.

Emulgeálószer, felületaktív anyag.

Sztearinsav. Zsírsav, melyet bőrpuhító (emollient), emulgeáló, emulzió stabilizáló és felületaktív anyagként használnak.

Felületi hártya képző, elektromos töltődést megakadályozó, a krémeket homogénné tevő segédanyag.

Panthenol eo I v 0 0

A pantoténsavnak  (B5 vitamin) kémiai szerkezetét tekintve az alkoholhoz hasonló formája,  B5 provitamin (a szervezet képes B5 vitaminná alakítani).  A kozmetikai iparban vízmegkötő (humectant), pőrpuhító (emollient) és nyugtató összetevőként használatos.  Allantionnal keverve enyhe égési sérülésre, nap által okozott leégés kezelésére is használják.

Vízmegkötő, bőrjavító (skin conditioning agent) anyag. Kivonható növényekből, de előállítható mesterségesen is. Gyakran használják együtt tartósító összetevőkkel (mint pl. phenoxyethanol), mivel növeli azok antimikrobiális (mikroorganizmusok ( gombák, baktériumok) növekedését gátló)  hatását.

Cellulózból származó zselésítő és sűrítő anyag. A CosIng besorolása szerint még felületi hártyaképző, emulzió stabilizáló és a krémet homogénné tevő segédanyag.

A tiszta E vitaminról többet itt olvashatsz.

Források:  Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Nátrium hidroxid (marólúg, lúgkő). Vízben oldva erősen lúgos oldatot képez. A kozmetikai iparban kis mennyiségben arra használják, hogy szabályozzák vele a krémek ph értékét (bizonyos hatóanyagok csak bizonyos ph tartományban aktívak, ilyenek pl. az AHA és BHA). Nagyobb mennyiségben bőr irritáló.

Talc 1 0

Más néven Talcum. Zsírkő. A zsírkő a természetben előforduló ásvány féle, melyet  a kozmetikumokban leginkább por formában térfogatnövelő, töltőanyagként használnak. A CosIng besorolás szerint még bőrradírozó, összecsomósodást megakadályozó, átlátszatlanná tevő és bőrvédő összetevő. Bár felmerült a gyanú, hogy a zsírkő belégzése az esetleges azbeszttartalma miatt esetleg rákkeltő lehet, Paula Begoun szerint átfogó kutatások mutatják, hogy a zsírkő tartalmú kozmetikumok nem növelik a használókban a tüdőrák kockázatát. A folyamatban lévő viták és jogi problémák ellenére az azbesztmentes talkumot biztonságosnak tekintik a sminkben és a bőrápolásban, bár ajánlatos kerülni a laza por állagú talkumot a nemi szervek területén illetve sérült bőrön.

A C-vitamin (Ascorbic Acid) egy formája glükózzal kombinálva. Az összetevő gyártója, a Hayashibara cég kutatásai szerint miután az ascorbyl glucoside beszívódik a bőrbe, az összetevő C-vitaminná és glükózzá bomlik le, így hatása a tiszta C-vitaminnal szinte egyező - ezek miatt ez az egyik legígéretesebb C-vitamin származék. A beautybrains vegyészei szerint az összetevő kimondottan stabil (hő, pH és a levegő változásakor is), valamint in vitro adatok szerint növeli a bőr kollagénszintézisét, csökkenti a sötétfoltok megjelenését és véd az UV károsodástól.

Selyempor. Ajakrúzsok, alapozók, púder, fürdõadalékok, samponok összetevője. Finomra őrölt selyem. Ajánlott. (forrás: dr. Rózsa Sándor: Testápoló kislexikon)

A CosIng szerint sűrítőanyag, bőrsimító, bőr és hajkondícionáló, valamint a haj összetapadását gátló adalék.

Az A-vitamin egy formája. A tiszta A-vitamin (retinol) és palmitinsav (nagy szénatomszámú zsírsav) kombinációja. Hatásos antioxidáns és sejtszabályozó, vagyis segíti a sejtek normális működését, egészségesebb, jobb sejtek képződését. A retinoidoknak a leggyengébb formája, azaz a legtöbb metabolikus lépésre (sejtben történő kémiai átalakulásra) van szükség, míg eljutunk a valódi hatóanyaghoz, a retinolsavhoz. A szükséges metabolikus lépések száma három: retinyl palmitate → retinol → retinaldehyde → retinolsav.

1987-ben felmerült, hogy a retinyl-palmitátnak bőrápoló termékekben történő alkalmazása fotoszenzibilizáló lehet bizonyos körülmények között, azonban 2016-ban a SCCS által összegzett vizsgálatok azt mutatták, hogy az A-vitamin testápolókban, arckrémekben, lemosókban és kézkrémekben a megszokott retinol-ekvivalenssel számolva biztonságosan alkalmazható a szokásos napi alkalmazási gyakoriság mellett.

Részletes információ a retinolokról a smartskincare-en.

Hidrogenizált (a növényi olajhoz kémiai reakció révén hozzáadnak extra hidrogént, ami révén a korábban folyékony olaj szoba hőmérsékleten is szilárd lesz) növényi olaj. Kozmetikai összetevőként bőrpuhító (emollient) anyagként funkcionál.

Az étkezésben és a kozmetikumokban is fontos, hogy teljesen hidrogenizált növényi olajat használjunk, ami nem tartalmaz transz-zsírsavakat (trans fatty acid - TFA). A részben hidrogenizált olajak TFA-t tartalmaznak (pl. régen a margarin), aminek a fogyasztása jelentősen növeli számos súlyos betegség (inzulin rezisztenica, elhízás, szív- és érrendszeri betegségek) kockázatát, a bőrre kenve pedig oxidatív stresszt okoz. (forrás, forrás)

Glycerin h 0 0

Kollagén, mely hatásos vízmegkötő, hidratáló anyag. A reklámok gyakori állításával ellentétben azonban a bőrre kent kollagén hatására bőrünk kollagén tartalma nem lesz több vagy jobb, tehát a kollagén nem más, mint sima hidratáló összetevő.

A kollagénes táplálékkiegészítők bőrre gyakorolt hatásáről itt írtunk bővebben

Olívaolaj. Kiváló természetes emollient és hidratáló összetevő a száraz bőrre. Számos, a bőr számára hasznos anyag forrása: polifenolok (antioxidáns), squalane, zsírsavak (elsősorban olajsav) és E-vitamin is található benne. Néhány állatokon végzett kísérlet arra is utal, hogy védi a bőrt az UVB-sugárzás okozta károktól. További infó itt.

Elektromos töltődést megakadályozó, felületi hártya képző, hidratáló és hajkondícionáló anyag. A hidrolizált keratint hidrolizált gyapjúnak is hívják, mert leggyakrabban gyapjús állatok szőréből állítják elő.  Az állat szőréből kivonják a keratint, majd azt túlságosan nagy molekula mérete miatt  kisebb egységekre bontják (hidrolízis). A hidrolizált keratint elsősorban hajápoló termékekben használják a hajat erősítő és hidratáló tulajdonsága miatt. További részletek itt.

Sárgabarck magjából előállított növényi olaj, mely emollient anyagként használt a kozmetikumokban. Könnyen beszívódik a bőrbe, nem hagy maga után zsíros érzetet. Zsírsavakban gazdag olaj, mely különösen az érett, száraz bőr számára hasznos. Gyulladáscsökkentő hatása is van. Forrás: Dermaxime

Térfogatnövelő és sűrűség szabályozó segédanyagként használt a krémekben. A mindennapi életben azonban leggyakrabban nem a kozmetikumokban, hanem a mosóporokban találkozhatunk a sodium sulfate-tal, ahol térfogat kitöltő anyagként használt.

A bőr természetes védőrétegének (skin barrier) nagy részét alkotó lipid (zsír) féle. A keramidok kulcs fontosságú szerepet játszanak a sejtszabályozásban és a bőr vízmegtartó képességéhez is nélkülözhetetlenek. A bőrre kent keramidok segítenek a bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. További információ itt.

Az olívaolajnak az úgynevezett el nem szappanosítható része, mely az olívaolajnak csak egy nagyon kis százaléka (1-nél kevesebb). Az olívaolajjal megegyező tulajdonságai vannak.

Élelmiszerekben (E202) és kozmetikumokban egyaránt használt tartósítószer. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Sodium Benzoate) használják.

A benzoesav nátrium sója, melyet tartósítószerként használnak. Főleg gombák ellen hat. Önmagában viszonylag gyenge a baktériumok elleni hatása, így szinte mindig más tartósítószerekkel kombinálva (pl. Potassium Sorbate) használják.

Tocopherol a I v 2 2

Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology

Kármin. A kármin a kokcsinella nevű színezékanyagból nyerhető kárminvörös vagy bíborvörös színű festék (a kokcsinellát a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki). Amerika felfedezése előtt a Lengyel bíborpajzstetűt használták erre a célra. A kárminfesték az egyik legjobb minőségű természetes eredetű vörös festékanyag.

Zöld színezék, mellyel leggyakrabban sminkekben és hajfestékekben találkozhatunk.

Krómoxidok keveréke, mely vízben oldhatatlan zöld por. Leginkább sminkekeben használt zöld pigmentanyagként.

Porosz vagy berlini kék színű szintetikus kozmetikai színezék. Leggyakrabban sminktermékekben és körömlakkokban találkozhatunk az összetevővel.

Vasoxid. Piros színezőanyag.

Vasoxid fajta. Sárga színezőanyag.

Vasoxid féle. Fekete színezőanyag.

Csillámpala. A kozmetikai termékekben csillogó hatást keltő ásványi összetevő. A mineral makeupok gyakori összetevője.

Szintetikus ásványi eredetű szervetlen kék pigment, amely alumínium és nátrium kettős szilikátjából és szulfátból áll. Árnyalata a kéktől (leggyakoribb - pl. ultramarin) az ibolya, rózsaszín vagy akár zöldig terjedhet. Különféle színes kozmetikumok, valamint testápoló termékek színének kölcsönzésére használják.