Bőrtípusok: bőrtípusok, kombinált, and zsíros
Bőrproblémák: bőrproblémák and pattanások (acne)
Lelőhely: Online

Avène Cleanance Fényvédő Krém Aknés, Zsíros Bőrre SPF30

4.8
Hozzáadva 2015.04.15.by

Nessy

Maximálisan fotostabil és vízálló krém optimális és hosszantartó védelmet nyújt. Avène termálvízben gazdag, nyugtató, irritáció csökkentő hatással bír, könnyen tolerálható. Különösen aknés, zsíros, érzékeny bőrtípusok számára készült. Átlátszó, laza, zsírtalan textúra, könnyen kenhető.

Fényérzékenyek is használhatják. Parabénmentes, hypoallergén, és nem komedóképző.

2015.07.23. 09:56

Kicsit erős az illata és a szemkörnyékemet is csípi néha, de mivel a kombinált/zsíros bőrömre eddig nem találtam jobbat, ezért 4 pont.

Utoljára szerkesztve: 2014.10.13. 09:12 - 2014.09.20. 14:37

UP ősz: még mindig nagyon szeretem, de mivel minden reggel használok BHA-t, arra kenem. És azt vettem észre hogy ők ketten nincsenek túl nagy barátságban. :( A fényvédő picit csíp felkenéskor. Elhasználom, de a használatát lehet át kéne gondolnom.A TheFaceShop-os fényvédőm helyett kerestem valamilyen nem fehérre meszelős nem komedogén összetevős arckrémet.....idáig nagy barátok vagyunk. :)Hirtelen felindulásból vettem itt Görögországban, volt rá kedvezmény is egy helyi gyógyszertárban...persze azért itt a KM-en utánaolvastam a véleményeknek.Ennyi pénz egy arckrémre nem sok, főleg ha véd a nap ellen rendesen, és nem pattogok ki tőle. 50 ml, szerintem majdnem minden napos használat mellett is elég lesz 2 hónapig....bár sajnos nekem több ilyen kategóriájú krémem van...ami szintén 1-2-3 hónapig elég...és hát sok kicsi sokra megy alapon nem örülök egy plussz ilyen kiadásnak. Na de ha kell akkor kell.Könnyű nagyon eloszlatni, nem annyira sűrű, és hamar átveszi az arc szinét.Én nagyon barna vagyok, alap hogy az arcom ne fehérre legyen meszelve...ezért sajnos le kell mondanom a tisztán fizikai fényvédőkről. Szerintem ez nem az, de nyugodtan javitsatok ki......Nem túl zsiros az érzete, de engem maximálisan hidratál, más hidratáló már nem kell.Sajnos itt az erős nap és a csak egyszeri kenés miatt kicsapott egy kis májfolt (vagymi) lesz dolga télen az AHA savamnak otthon. :(

Utoljára szerkesztve: 2014.04.05. 09:28 - 2014.04.05. 09:25

Használgatom már egy jó ideje, nem bántam meg, hogy megvettem. Az a bőröm aktuális állapotától függ, hogy mennyire szívódik fel, mert hajlamos hosszan csillogni néha. Jól hidratál, kellemes viselet, nem irritál, megbízhatóan véd. Lassan áttérek az 50-esre, mert egyre erősebb a nap. De ha valaki kifejezetten mattító, pattanásos bőrre valót keres, az szerintem jobban jár a La Roche Posay témába vágó fényvédőjével.

Utoljára szerkesztve: 2013.11.24. 17:47 - 2013.09.22. 15:59

11.24.: 2 hónappal és 2 nappal az első használat után leírhatom, hogy az ég világon semmi bajom nincs tőle. Mivel szilikonos, így megtudtam, hogy a szilikonnal sincs baja a bőrömnek. Nekem felvitel és beszívódás után is fénylik, de mattító púderrel megoldom a problémát, szóval ezért nem haragszom rá. Alig a feléig fogyott a tubusból, még bő 2 hónapig tuti elég lesz. Szóval 4100 Ft-ért jó befektetés ez a fényvédő. Megadom neki az 5 csillagot. :)09.22.: Nos, igazából nem tudom mit kéne várnom egy fényvédőtől. :D Kémiai hámlasztok, és "csak ezért" vásároltam. Őszre-télre úgy gondolom elég a 30 faktor. Az nagyon nagyon tetszik benne, hogy hiperszuper gyorsan beszívódik. De annyira, hogy felkenem az arcom egyik felére és mire a másikhoz érek már be is szívta. Egyáltalán semmilyen érzetet nem hagy a bőrön. Se zsíros, se olajos, se semmilyen, nem úgy, mint a hagyományos naptejek, azok irritáltak. A krém fehér, de a fedése áttesztő. Az illata kellemes, krém illat. Az ára elég húzós és szerintem ezért elég kevés mennyiséget kapunk (50 ml 4100 Ft - legalább is a Széna téri patikában ennyi volt), de nincs összehasonlítási alapom más fényvédőkkel, szóval igazából nem tudom, hogy ez korrekt mennyiség e ilyen árért. Remélem nem fog túl hamar elfogyni. A hámlasztástól most eléggé elcsúnyult a bőröm, így nem tudok nyilatkozni arról, hogy okoz e pattikat. Az elsődleges szempont az volt, hogy ne, ezért is döntöttem e mellett. Majd ahogy szépül a bőröm, jövök update-re. Remélem nem okoz és nincs benne olyan összetevő, amire esetleg allergiás lehetnék...

Utoljára szerkesztve: 2013.06.14. 08:23 - 2013.06.10. 09:32

Nagyon bevált. Kombinált a bőröm, de ez egyben mattít és puhít, szép, tiszta maradt a bőröm utána, pattanásokat nem okozott eddig, remélem így is marad. Eléggé fehér a bőröm, de a 30-as fényvédő elég volt erős napsütésben is. Kicsit drága volt (5000 Ft), és nehezen találtam meg (Westend patikában találtam meg), de eddig úgy érzem, megérte, ráadásul nagyon kevés kell belőle. Végre egy nem zsíros krém, ami még fényvédős is, és termálvizet is tartalmaz - tökéletes. :)Update: Ha tehetném csillagos ötöst adnék neki, annyira szép tőle a bőröm!! Alapozót nagyon jól lehet rákenni, és így nagyon tartós az egész. Se kiütés, se pattanás, se mitesszer, pedig alapozóval használtam, ami önmagában kiütéseket, és mindenféle bőrproblémát okozott, de ezzel együtt nem! Ráadásul nagyon szép tónusa is lett tőle a bőrömnek, és nincs olyan érzésem, mintha megfulladna a bőröm - könnyű krém, kicsit vizes, egyáltalán nem zsíros!! Mellkasra is ezt használom, ott is érzékenyebb, kissé problémás (volt :) a bőröm. A Manna teafaolajos szappanját és ezt használom, semmi mást, és az eredménnyel nagyon meg vagyok elégedve, még ilyen nagy hőségben is!! :)

Utoljára szerkesztve: 2013.03.12. 19:23 - 2013.03.12. 19:14

Pár napja szereztem be, ezért a véleményem az első használatok alapján alakult még csak ki. Igazából azért vettem meg, mert úgy döntöttem elkezdek kísérletezni a kémiai hámlasztókkal, és a BP-vel. Eddig úgy érzem, nem dönthettem volna jobban! Pillanatok alatt beszívódik, semmilyen zsíros nyomot nem hagy, észrevétlenül viselhető, lélegzik a bőröm, és pattanásokat sem okozott. A 30-as fényvédőfaktor a legtöbb embernek biztosan elegendő, de én jobban örültem volna egy 50-esnek, mert nagyon fehér a bőröm, ám végül úgy döntöttem inkább a kifejezetten pattanásos bőrre való verziót veszem meg, bár ahogy látom kb. ugyanaz az összetétele a kettőnek. Ez egy picit átverés.:) A leírás is kicsit megtévesztő, mert nem átlátszó, hanem fehér a krém, de a fedése valóban áttetsző.