Avon Care SOS Intenzív Bőrnyugtató Testbalzsam
Ár: | 859 Ft | Kategória: | Szérumok, Kezelések | |||
Kiszerelés: | 30 ml | Bőrtípus: | Száraz | |||
Lelőhely: | tanácsadónők, online | Bőrprobléma: | Vízhiány |
A krémet és az összetevőket feltöltötte: gigi, Módosítva: 2017. január 26.
Kiszerelés: | 30 ml | |
Lelőhely: | tanácsadónők, online | |
Kategória: | Szérumok, Kezelések | |
Bőrtípus: | Száraz | |
Bőrprobléma: | Vízhiány |
Rendkívül hatékony Balzsam, mely segít hidratálni a bőrt ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. Védi és megnyugtatja a száraz, durva és megkeményedett bőrt. Illatmentes.
Petrolatum
C12-13 Alkyl Lactate
C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate
Glyceryl Caprylate
eo I eu
Butyrospermum Parkii (Shea Butter)
Helianthus Annuus Seed Oil
Glycine Soja (Soybean) Oil
eo I i
Tocopherol
a I v
Annyira brutálisan sűrű, hogy a kezem a legrosszabb állapotában sem tudta teljesen beszívni, pedig kis mennyiséggel próbálkoztam, már csak a nehéz kenhetősége miatt is. Viszont! A lábammal csodát tett. Elképesztően berepedezett, kemény bőröm van, de ezzel a termékkel még a radírozást is vissza tudtam fogni. Úgyhogy ha testre/kézre nem is válik be, lábra csodálatos.

Mivel hogy ajkakon használva csíp így oda nem is kenem, viszont nagyon száraz, berepedt, fájó könyökre igazi csodaszer, már másnapra teljesen elmúlik ez a probléma. A férjem is csak dicsérni tudja.Ugyanezen problémára neki is bevált. Különben ugyanezen illatmentes termékcsaládnak van ajakkencéje. Nem véletlenül ez nem való rá. Szerintem.

Konkrétan szétcsípte az ajkaimat, nekem is, meg a páromnak is. Nem is tudom, történt-e valaha ilyen ajakra való kencétől.

Imádom :$ Igazából azt hittem hogy inkább krémesebb lesz, először a számra kentem amit már lassan 1 hete semmi sem hozott rendbe. Pár óra múlva mikor a fogmosáskor lemostam már akkor meglepően szebb volt és nem fájt. De másnap reggelre már a hámló berepedt stb részek teljesne eltűntek. Még kicsit feszült de sima volt és tudtam rá némi színt tenni, természetesen a balzsam főlé. Ha csak a számra hazsnálom kb életem végéig elég lesz:D De kentem könyökre és nagyons záraz hámló foltokra is. Arra is nagyon jó. Külön pozitívum nekem, hogy nincs az a tipikus avonos krém illata a sorozatnak. És ahogy nézem az összetevők is elég szépek:) Szeretés van, főleg hogy kb 300 ft-ért sikerült megvenni:):)

Az állaga tényleg olyan, mint egy sűrű vazeliné. Az ápoló hatása tényleg nagyon jó: ajkakra, könyökre, nagyon száraz kézre, sarokra.

Állagra a dermedt vazelinhez hasonlít! Jó Zsíros! :D Eddig én is csak a számra kentem, és meglepően jó volt rá! Azonnal gyógyította a repedést! Egy ajakbalzsam tényleg nem tudja ezt! Szerintem száraz könyökre,térdre,sarokra vagy szétrepedt kezekre is csodaszerként hat!

A számra rendeltem, ami nagyon ég és száraz, a matt rúzsokkal való szoros kapcsolatomnak köszönhetően. Carmex, Neutrogena, Labello, ilyen-olyan balzsamok, mind hiába, ez a kis helyes pedig rendbe is rakta pillanatok alatt, és erre használva sokáig elég is lesz. Csípős, amit érezni én nem érzek, csak az ízén, de nem nyalogatni vettem, barátnőm azért megérezte, mikor kipróbálta. Nekem maximálisan bejön!

Antioxidánsok: TocopherolGyulladáscsökkentők: Salicylic Acid, Bisabolol
Kémiai hámlasztók: Salicylic Acid
Vitaminok: Tocopherol
Emolliensek: Petrolatum, Ethylhexyl Palmitate, C14-22 Alkane, C12-13 Alkyl Lactate, C18-38 Alkyl Hydroxystearoyl Stearate , Glyceryl Caprylate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Helianthus Annuus Seed Oil, Oryza Sativa (Rice) Bran Oil, Hydrogenated Polyisobutene, Glycine Soja (Soybean) Sterols, Lecithin, Glycine Soja (Soybean) Oil
Emulgeálószerek: Glyceryl Caprylate, Lecithin
Illatanyagok: Ethylhexyl Palmitate, Glycine Soja (Soybean) Oil
Szénhidrogének komplex keveréke, magyar néven vazelin. Mivel kőolaj származék, hírneve nem túl jó, de ennek nem igazán van tudományos alapja. Dr. Leslie Baumann Cosmetic Dermatology című könyvében (273o) azt írja, hogy sokak szerint a petrolatum a ma ismert egyik legjobb hidratáló összetevő. Elzáró (occlusive) hatása igen erős, emaitt a tudományos kutatásokban gyakran szolgál viszonyítási alapnak. Nem komedogén, az allergiás reakciók pedig nagyon ritkák rá. Paula Begoun gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló hatásról is ír. Állaga önmagában meglehetősen zsíros, olajos érzetet kelt a bőrön, így elsősorban a száraz bőrre kiváló összetevő.
Pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleins összetevő, melyet gyakran használnak natúrkozmetikumokban a szilikonok természetes alternatívájaként. A komedogén indexe 5-ből 4-es, így pattanásokra hajlamos bőrrel érdemes óvatosnak lenni az összetevővel.
Szénhidrogének komplex keveréke, melyet ozokerit tisztításával állítanak elő. Sűrű, viaszos anyag, melyet elsősorban sürítőanyagként használnak. A CosIng szerint továbbá még elektromos töltődést megakadályozó, emulzió stabilizáló, átlátszatlannátevő és hajkondícionáló összetevő is.
Lágyító (emollient) és hidtaráló funkciójú szintetikus vegyület, amely kőolaj és tejsav származéka. (Forrás)
Natúrkozmetikumokban is gyakran használt bőrpuhító (emollient) és emulgeálószer.
Enyhén sárgás színű, természetes zsír, melyet az Afrikában honos sheafából vonnak ki. Édeskés illatú, puha, krémes vagy kemény állagú is lehet. A kozmetikumokban kiváló bőrpuhító (emollient) összetevő és antioxidánsok (A-, E- és F-vitamin) gazdag forrása. A sheavaj ehető is, a kakaóvaj helyettesítőjeként néhány csokoládéban is megtalálható. Remek összetevő száraz, érzékeny bőr ápolására.
A napraforgó magjából nyert olaj, melynek fő összetevői a bőr számára fontos omega zsírsavak (linolsav és olajsav). Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy több tanulmány is arra jutott, hogy a napraforgó olaj egy olcsó, hatékony és a fejlődő országok számára is elérhető emollient anyag, mely hatásos lehet irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében.
Szalicilsav vagy BHA (beta hydroxy acid). Pattanások és mitesszerek ellen az egyik leghatásosabb ma ismert, helyileg (vagyis a bőrön, és nem szájon át bevéve) használt összetevő. Egyrészt az AHA-savakhoz hasonlóan kémiai hámlasztó, azonban az AHA-kkal ellentétben nem vízben, hanem zsírban oldódik, így képes a pórusok belsejében is hámlasztani, ezzel mintegy „kitisztítva” azokat. Másrészt a szalicilsav hatásos gyulladáscsökkentő is, ami szintén fontos a pattanások kezelésében. A szalicilsavat általában 0,5-2%-os koncentrációban használják, hámlasztó hatását pedig 3 és 4 közötti pH-érték esetén fejti ki a legjobban. A közhiedelemmel (és a glikolsavval) ellentétben a szalicilsav nem teszi érzékenyebbé a bőrt a napra. Részletesebb infó a kémiai hámlasztó savakról és az otthoni kémiai hámlasztásról a blogon.
Korpaolaj, melyet a rizs korpájából sajtolnak ki. Zsírsavakban és természetes antioxidánsokban (elsősorban E-vitaminban) gazdag, illatmentes olaj. Könnyen felszívódik a bőrön, nem hagy ragacsos érzést maga után. A CosIng hivatalos funkció besorolása szerint emollinet hatású összetevő, vagyis puhítja, nyugtatja, simítja a bőrt, és segíti a krémek kenhetőségét.
Mesterséges bőrpuhító (emollient) és bőrkondícionáló szer. Sűrűség szabályozó funkciója is van.
Kamillából kivonható vagy mesterségesen előállítható anyag. Kiváló gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató.
Jojobaolaj. Természetes növényi olaj, melynek a szerkezete nagyon hasonló az ember által termelt faggyúhoz (sebum). Kiváló összetevő a pattanásokra hajlamos bőr számára, mert képes csökkenteni a faggyútermelést az aknekezelésektől kiszárított bőrben (sokszor a túlszárítás nagyobb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt). A jojobaolaj kiváló tisztító, lemosó összetevő is, ugyanis feloldja a fölösleges faggyút, és ezáltal vízzel lemoshatóvá teszi azt. Mind a zsíros, mind a száraz bőr számára remek emollient és hidratáló anyag. A fenti tulajdonságain túl Leslie Baumann a Cosmetic Dermatology című könyvében azt írja, hogy a jojobaolaj gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.
A szterolok szilárd alkohol félék, melyek lehetnek növényi ás állati eredetűek is. A szójabab szterolok értelem szerűen a szójababból származnak. Bár alkohol féléről van szó nem szárítja vagy irritálja a bőrt, hanem nedvesítő és bőrpuhító tulajdonsága van. A száraz bőr regenerálására remek összetevő.
Lipid féle (phospholipid). Tojássárgájában, növényi és állati sejthártyában található, manapság napraforgóolajból vagy szójából állítják elő. A kozmetikai iparban bőrpuhító (emollient) és vízmegkötő anyagként használatos. Olajban és vízben is oldódik, ezért hasonlít a sejtmembránhoz. A Lecithin-t liposzómáknak is nevezik, mivel a dupla oldhatósága, a hatóanyagokat magukkal hordozva, segít mélyebbre és a megfelelő helyre szállítani őket.
Szójababból származó természetes növényi olaj, melyet bőrpuhító (emolliens), bőrkondícionáló anyagként használnak a kozmetikumokban. 48-59%-ban linolsavat, valamint olajsavat és némi linolénsavat is tartalmaz, melyek hirdratálják, táplálják és erősítik a bőr védőrétegét. Tanulmányok kimutatták, hogy a szójában található vegyületek segítenek elhalványítani a napsugárzásból és más forrásokból származó makacs elszíneződéseket és csökkentik a hiperpigmentációt is. A szójababolaj ezen kívül olyan antioxidáns hatású polifenolokat is tartalmaz, melyekről kimutatták, hogy segítenek megvédeni a bőrt az UV-fény által kiváltott károsodásoktól és a vízvesztéstől. (forrás)
Tiszta E-vitamin. A tocopherol egy viszonylag ritkábban használt formája az E-vitaminnak, mert bár a bőrbe jobban felszívódik, mint a gyakrabban használt tocopheryl acetate, a boltok polcain kevésbé hosszan áll el.
Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitaminféle, mely az egyik legjobb antioxidáns. Kutatások arra is utalnak, hogy védi a bőrt az UVB okozta károktól, segít a bőr védőrétegének fenntartásában. Remekül együttműködik az A-vitaminnal és a C-vitamminnal is.
Források: FutureDerm és Leslie Baumann: Cosmetic Dermatology